banner198

Yapraklılı Hacı Hafız Efendinin hayatı kitaplaştı

Yapraklılı Hacı Hafız Efendinin hayatı kitaplaştırıldı.

Yapraklılı Hacı Hafız Efendinin hayatı kitaplaştı
banner145

Yapraklılı Hacı Hafız Efendinin hayatı kitaplaştırıldı.

“Kur’an hizmetkârı Hacı Hafız Efendi” kitabını emekli öğretmen Fikri Demirok kaleme aldı. Kapak ve sayfa düzenini Cavit Kayıkçı’nın hazırladığı 48 sayfadan oluşan kitap 1200 adet basıldı.

Hacı Hafız Efendinin torunu Ahmet Sarıkaya’nın önsözüyle başlayan kitapta, Hafız Efendinin hayatı ve Kur’an hizmeti,arkadaşları hatıralarla anlatıyor ve o döneme ait belge niteliğinde siyah beyaz fotoğraflar ve soy ağacı da bulunuyor.

Hacı Hafız Efendi, Fatih Medresesinde okurken bilgisi, terbiyesi ve sesinin güzelliği ile padişah II. Abdülhamit Han’ın ilgisini çekmiş; sarayda önce sabah namazı imamlığı, sonra da yatsı namazı imamlığına geçmiştir. II. Abdülhamit Han’ın Hafız Efendiye bu dönemde hediye ettiği el işçiliği bir mangal, bir semaver, bir yatak örtüsü ve bir de cüppenin resimleri de kitapta yer alıyor.

Kitabın yazarı Fikri Demirok’ta kitaba yazdığı kendi önsözünde “Bu kitapta son yüzyıllık tarihimizin bir kesitini anlayacaksınız. Bir insanın Kur’an’a hizmet için ömrünü nasıl vakfettiğini inceleyeceksiniz. Elbette ki bu kitap onun hayatını tam olarak yansıtmayacaktır. Ama gelecek nesillerin onu tanıması ve kendine örnek almasını sağlarsa bundan büyük mutluluk duyarım ”diyor ve “bu Kur’an ve din âliminin kabul gören duaları gibi, bizim dualarımız da kabul etmesi için Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” temennisinde bulunuyor.

Çankırı'nın son yüzyılına damga vuran Kur'an hizmetkarlarından Yapraklılı Hacı Hafız Efendi kitabının yazımında ve basımında emeği geçenleri tebrik ederiz.

Not: Konuyla ilgili bir köşe yazısı "Yapraklılı Hacı Mustafa efendi"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER