banner198

Yaylakentliler kahvaltıda bir araya geldi

Yaylakentliler, Pursaklarda bulunan dernek binasında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Yaylakentliler kahvaltıda bir araya geldi
banner145

Ankara'da bulunan Yaylakentliler Pursaklar'da bulunan Yaylakentliler Dernek binasında düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi.

 Dernek başkanı  ve yönetim kurulu ile beraber yaklaşık 150 Yaylakentli’nin katıldığı kahvaltıda, dernek başkanı Salih Ünal bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Ünal konuşmasında; “Bizleri kırmayarak Ankara’nın bu soğuk Pazar sabahında mekanımıza gelerek katılımlarıyla bu ortamı ısıtan sayın milletvekilimiz İdris Şahin Bey’e çok teşekkür ederim” dedi. Derneğin ve Yaylakent’in sorunlarına değinen Ünal, daha konforlu ve geniş bir mekana sahip olmak istediklerini vurgulayarak bu konuda Pursaklar Belediyesinden ve milletvekili İdris Şahin’den destek istediklerini söyledikten sonra, Yaylakentin diğer sorunlarını dile getiren Ünal, “Bize her zaman destek veren ve her fırsatta yanımızda olan sayın vekilime teşekkür ederek sözü vekilimize bırakıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Milletvekili İdris Şahin, konuşmasında “Burası sizin yeriniz olduğu kadar bizimde evimiz. Onun için bu kahvaltıya oğlumla beraber geldim. Biliyorsunuz ki,  bende size komşu köydenim. Sizin içinizden biriyim” dedi.  Bölgedeki yatırımlar hakkında da bilgiler veren Şahin “Malumunuz Coğrafi şartlar memleketimize bağlantıyı zorlaştırıyor. Mevsim şartları düzeldiği zaman tüm yetkililerle beraber yeni yolun yapımı için yerinde incelemeler yapılacak ve en kısa sürede de çalışmalar başlayacaktır. Orta, Şabanözü arası yol sorunu giderilecektir” dedi.

Çankırı’ya Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırım projesi olan Hamzalı, Koyunbaba ,Kızlaryolu barajları ve faydalanacak bölgeleri de anlatan Şahin şöyle devam etti. “Biz vaktinde Güldürcekten su gelecek, tüm Çankırılılar gülecek derken hepimize hayal gibi geliyordu. Ama Allah’a şükür bunu gerçekleştirdik. Şuan çok kaliteli su içiyorsunuz. Bu süreçte kamulaştırmada ve diğer çalışmalarda arazisinden geçilen Orta’nın hiçbir köylüsünden itiraz gelmedi. Allah onlardan razı olsun. Onlara ayriyeten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kamulaştırmadan Yaylakent’in  ciddi gelir elde ettiğini söyleyen Şahin; Orta, Çerkeş ve Kurşunlu’da işsizliğin olmadığını ancak, Yaylakent’te hayvancılığın gelişmesi gerektiğini ve yaylalardan faydalanılması konusunda biraz daha gayret edilmesi gerektiğini belirtti. Yol şartlarının ve elektrik sorununun da düzeltileceğini söyleyen Şahin, “Dinimiz yakın akrabaya bakmayı emrediyor. Sizlerde benim yakınımsınız. Sizlerin sorunlarını çözmek benim boynumun borcudur. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğim. 22 köy ve 5 beldenin sorunlarına vakıfız” dedi.

Termik santral ve devrez boyu yapılacak düzenlemeler hakkında da bilgi veren idris Şahin, sonra karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda bireysel talepleri de dinledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER