banner198

Yerel Projelerin Tanıtımı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan 9 proje tanıtıldı.

Yerel Projelerin Tanıtımı Yapıldı
banner145

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan 9 proje, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantı ile tanıtıldı.

Proje tanıtım toplantısına Vali Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Milli EğitimBakanlığının kabuk değiştirdiğini, başarı için planlı ve programlı olunması gerektiğini vurgulayan konuşmasında, “Hiçbir başarının rastlantıya borcu yoktur, bu nedenle planlı ve programlı çalışmalıyız. Biz çocuklarımız için varız. Bu nedenle öncelikli olarak çocuklarımızı yetiştiren anne baba eğitimine ve öğretmen eğitimine önem vermeliyiz” dedi.

Gerçekleştirilen proje sayısına da değinen Petek, “Her bir projenin hedef kitlesi farklı, örneğin kentlilik bilincinin artırılması projesi var. Onun için belediye ile ortaklaşa bir proje hazırladık. Yaptığımız her proje ayrı bir kitleye hitap ediyor” dedi.

“Bilgilerimizi her zaman yenilemeliyiz, yani hayat boyu eğitim” diyen Petek, eğitimde artık sayıların konuşulacağını, gerçekleştirilen ve yapılan çalışmaların sayılara döküleceğini, geçen yıl neredeydim, bu yıl neredeyim ve gelecek yıl nerede olacağım diye hedefler konulacağını vurguladı.

Müdür Petek, “Başarıda Sürekli Gelişim Projesi” ve “Anne Baba Gelişim Destek Projesi” hakkında bilgiler verdi.

Şube Müdürü Turgut Ünal ise “Meslektaşımla Becerimi Paylaşıyorum” ve “Öğretmenin Sınırı Yok” projesini tanıttı ve Öğretmen Akademisi Vakfı’nın tanıtım filmi izlendi. Ünal, “Dev gibi eserler bırakmak için karınca gibi çalışmamız lazım” sözüyle sunumunu tamamladı.

Ayrıca AR-GE Birim Sorumlusu Sevgi Serdar Kahveci “Özgün Öğretim Materyalleri Geliştirme Projesi”,  AR-GE Birim Sorumlusu Şule Şahin “Okumayan Kalmasın Projesi”,  AB Projeler Koordinasyon Sorumlusu İsmail Karadana “AB Projeleri Kulübü Projesi”,  Gazi Sağlık Meslek Lisesi Müdürü  Abidin Ak “Kaybolmakta Olan Değerlerimizi Yaşatalım Projesi” ve MKE Tophane İlköğretim Okulu Öğretmeni Ayşe Toprak “Kentlilik Bilincinin Artırılması Projesi” hakkında sunum yaparak, projeler hakkında bilgilendirmede bulundular.

 Proje tanıtımlarının ardından Valimiz Vahdettin Özcan Milli Eğitim Bakanı ile yapılan toplantıda uygulama eksikliğinin olduğunun gündeme geldiğini belirterek, “Eğitim hayatımızda bu projelerin mihenk taşı olmasını diliyorum. Modern yönetimlerde artık sayılar gösterge olacak, geldiğimiz noktayı sayılarla göreceğiz ve performansımızı ölçeceğiz. Sunumlar ve değerlendirmeler yapılarak neden nereye geldik değerlendirmesini yapacağız. Yapılan bu çalışmalarda hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER