banner198

YİĞİDİ ÖLDÜRÜN, AMA HAKKINI YEMEYİN

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yapılan ve yapımına devam edilen yol çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi

YİĞİDİ ÖLDÜRÜN, AMA HAKKINI YEMEYİN
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yapılan ve yapımına devam edilen yol çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

Asfalt-yama çalışmaları, sıcak asfalt dökümü, bordür-parke çalışmaları ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Dinç “Bu konuda yine çok yoğun çalışıyoruz. Asfalt çalışmalarında şu ana kadar 47 Cadde ve Sokakta 18 bin tondan fazla asfalt döktük. Birinci etabı tamamlanan asfalt çalışmalarının ikinci etabına da önümüzdeki süreçte başlayacağız. Yılsonuna kadar toplamda 30 bin ton asfaltı dökerek bu sene yol çalışmalarında yine bir rekora imza atacağımızı düşünüyorum. Yol çalışmaları derken sadece asfalt dökmeyi kastetmiyoruz. Ağaçları, bordürleri boyayarak kent estetiğinin güzel bir görünüm kazanmasını da sağlıyoruz. Yol çizgisi ile ilgili teklifleri topluyoruz. Uygun olması halinde yol çizgilerini de yaptırmayı düşünüyoruz. ” diyerek yol çalışmalarını özetledi.

 

 

“Otoparkı Dert Edinenler Beni Ayakta Alkışlamalı”

 

Basın mensuplarının sorularına da açıklık getiren Başkan Dinç, otopark konusundaki iddialara da cevap verdi.

 

Yunus AVM’nin altında iki otopark var. Ne demekmiş kime ait olduğu belli değil. Oradaki bir otopark belediyemize ait, bunu bilmeyen var mı? Onun dışında Karatekin Parkı’ndaki alan otopark değil mi? Orası için 6–7 yıl önce kamulaştırma için 673 milyar harcadık. Çankırı’nın otopark sorununu önceden görmüş birisi olarak ne mücadeleler ettim; para vermişim, mücadele etmişim, insanları ikna etmişim, mahkemelerle uğraşıp orada bulunan binayı kamulaştırarak yıkmışım burası otopark olsun diye. Benden önce otopark konusuyla ilgili önlem alan bir kişi gösterin bana. Ayrıca yine belediye olarak ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönemimizde TEKEL’e ait Atatürk Anıtının dibindeki binayı da 218 bin lira bedel ödeyerek belediyeye kazandırdık ve burasını da otopark kullanımına sunduk. Anıtın dibinde araçların dönmekte zorlandığı yeri genişletip trafik akışını rahatlattık. Bugün buraları otopark olarak kullanılmıyor da ne olarak kullanılıyor? Azıcık insafı olan bana bunu söylemez. Bu memlekette otopark sorununu kendisine dert edinenler beni ayakta alkışlamalı” dedi.

 

Dinç, “Büyük Cami’nin orada ucube bir hal binası vardı. Kiracısı vs. bunlar çok büyük problemler. Otopark olarak kullanılıyor. Orası ne? Hepsi ciddi bir uğraş, ciddi bir maliyet! Sonuncusu ise Ahmet Yesevi Camisi’nin altına otopark yapım projesi. Altı otopark üstünde tek katlı dükkanlar ve meydan çalışması. Projesi tamamlandı ihaleye çıkıyoruz. Ayrıca şehir içinde ücretli otopark uygulamamızdaki amaç; şehir içine park eden araç sayısını azaltmak. Caydırıcı olsun istedik, bunu da başardık. Şehir merkezinin rahatlatılması lazım. Bunun için kamu binalarının bile dışarı çıkmasını istiyorum. Sadece bir otopark konusunda bile ne kadar mücadele ettiğimi görüyorsunuz. Bunların hepsi vizyon projesidir. Yiğidi öldürün, ama hakkını yemeyin.” diyerek sitemde bulundu.

 

Düzenlen toplantının ardından basın mensupları Fen İşleri Müdürü Peyami Yazıhan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz’le birlikte yeni yapılan asfalt yol çalışmalarını yerinde inceledi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER