banner198

Yılın Ahisi, Necati Yenikeçeci

Ahilik Haftası Yaran Kutlama Komitesi Vali Vahdettin Özcan Başkanlığında toplandı.

Yılın Ahisi, Necati Yenikeçeci
banner145

Ahilik Haftası Yaran Kutlama Komitesi Vali Vahdettin Özcan Başkanlığı’nda toplandı.

17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları hazırlık toplantısı Vali Vahdettin Özcan Başkanlığı’nda yapıldı, Yılın Ahisi Necati Yenikeçeci seçildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Şaban Küçükgümrah, kutlama programı hakkında Vali Özcan’a ve Komite Üyelerine bilgi sundu. Ahilik Haftası’nda Şanlıurfa’dan Sıra Gecesi yapmak için bir ekip geleceğini belirten Müdür Küçükgümrah, “Çankırı Yaran Ekibi ile birlikte Şanlıurfa Sıra Gecesi Ekibi Tuz Mağarasında ortak bir gösteri yaparak, batı ile doğunun kaynaşmasını sağlayacağız” dedi.

Ayrıca, Esnaf Odaları arasında “Halı Saha Futbol Turnuvası” yapılmasına karar verildi. Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları çerçevesinde Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları düzenlenip, dereceye girenlerin ödüllendirilmeleri öngörüldü.  

Çankırı Karatekin Üniversitesi adına toplantıya katılan Dr.Kadir Çayır, Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları çerçevesinde Yaran sohbetleri adı altında bilimsel bir çalıştay hazırlıklarına başladıklarını, yurt dışından konu ile ilgili akademisyenlerin İlimize gelerek bilimsel bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.

Vali Vahdettin Özcan, TRT Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunup, Ahilik Haftası Yaran Kutlamalarının TRT’den yayınlanmasını sağlayacaklarını belirterek, “Bu haftaya herkesin sahip çıkması ve geleneksel hale getirilmesi gerekir. Bunun için hepimiz elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yılın Ahisi Necati Yenikeçeci’ye, Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları programı açılışında şed kuşatılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER