banner306
banner198

Yukarı Çarşı Esnafından Başkan Dinçe Teşekkür

Yukarı Çarşı Esnafı Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinçi makamında ziyaret ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Yukarı Çarşı Esnafından Başkan Dinçe Teşekkür
banner145

Yukarı Çarşı Esnafı Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

 

Yukarı Çarşı’nın eski günlerine dönmesinde önemli alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla katkı sağlayarak esnafın yüzünü güldüren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e, esnaflar tarafından teşekkür plaketi verildi.

 

Çankırı kültürünün özünün Yukarı Çarşıya dayandığını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, Yukarı Çarşı’nın eski canlılığını yeniden kazanması için ‘Kentsel Dönüşümü’ çok önemsediğini ifade etti. Esnafın her zaman yanında olduklarının altını çizen Dinç, “ Yukarı Çarşı’yı yeniden cazibe merkezi haline getirmek için bazı projelerimiz var. 18 ayda 18 projemizde yer alan projelerimizden birisi de; Büyük cami (Sultan Süleyman) karşısındaki eski düğün salonunu Kadın İstihdam Merkezi haline getirmektir” diye konuştu.

 

Tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak Yukarı Çarşı’daki insan yoğunluğunu artırmayı hedeflediklerini anlatan Dinç,” Aslında hayallerimiz şimdiye kadar gerçekleştirilebilirdi. Fakat önümüze çıkartılan bazı engeller yüzünden projelerimizde gecikmeler yaşandı. Yaptığımız çalışmaların görülüp takdir edilmesi beni çok mutlu etti. Allah sizlere de hayırlı işler nasip etsin” diye konuştu.

 

 

Çankırı Belediyesi’nin her türlü çalışmasına esnaflar olarak destek vereceklerini belirten Yukarı Çarşı esnafı Arif Astarlıoğlu “Bu bir nezaket ziyaretiydi. Başkanımızın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Yapacağı çalışmalarda her zaman yanında olacağız” diyerek Başkan İrfan Dinç’e teşekkür etti.

 

Sohbet havasında devam eden ziyaret sonrasında Başkan Dinç’e Yukarı Çarşı’nın en eski çınarlarından İlhan Köprülü tarafından plaket takdim edildi. Ziyaret birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

 

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Çankırı Belediyesi tarafından üst yapı ve çevre düzenlemesi yapılan Yukarı Çarşı, yepyeni bir görünüme kavuşturuldu. Yaya kaldırımları genişletilerek insanların rahatça yürümeleri sağlandı. Bu çerçevede cadde ve yan sokaklara 55 bin metrekare tretuvar ve yol parkesi döşendi. Işıklandırma direkleri ve 40 adet kent mobilyası ile çarşı bambaşka bir görünüme kavuştu.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304