banner198

Yukarı çarşıda örgütsel yazılar!

Çankırı'da bazı işyeri duvarlarına savcı Mehmet Selim Kiraz’ı katleden terörist Şafak Yayla’nın ismi yazıldı. Herkesi şoke eden olay yukarı çarşıda yaşandı.

Yukarı çarşıda örgütsel yazılar!
banner145
 Çankırı'da bazı işyeri duvarlarına savcı Mehmet Selim Kiraz’ı katleden  terörist Şafak Yayla’nın ismi yazıldı. Herkesi şoke eden olay yukarı çarşıda yaşandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alarak şehit eden ve operasyonda öldürülen Şafak Yayla’nın ismi Yukarı çarşıda işyerleri duvarlarına yazıldı.


Sabah işyerini açmaya gelen yukarı çarşı esnafı, işyeri kepenkleri ve duvarlarına 'Berki Elvan', 'Şafak Yayla' , 'Çocukluğundan vurdunuz Katil Devlet', '60'lar ölmedi', sloganları yazıldığını görünce neye uğradığını şaşırdı.


Olayın kısa süreli şokunu üzerinden atan esnaflar, hemen güvenlik güçlerine haber vererek ihbarda bulundular. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, olay yerine gelerek geniş kapsamlı bir inceleme başlattı.  İş yeri kamera görüntülerine el koyan emniyet güçleri, görüntülerden yola çıkarak  yasadışı yazıları yazan kişilerin kimliklerini tespit etti. Savcı Kiraz'ın şehit edildiği gece saat 03.00'da  yapıldığı anlaşılan eylemi, Çankırı'da Üniversite eğitimi gören 4'ü erkek, 1'i kız öğrencinin yaptığı belirlendi.  Öğrenciler  terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı.  



Haber merkezimize isim vermeden konuşan bir esnaf," Kendimi bildim bileli burada esnaflık yapıyorum. İlk defa böyle bir olayla karşılaştım. Çankırı gibi milliyetçi muhafazakar bir şehirde Savcımızı şehit eden bir katilin isminin duvarlara yazılmış olmasından dolayı hem şaşırdım, hem de öfkelendim" diye konuştu.


Esnaflar yasadışı duvar yazılarını kendi imkanları ile boyayarak kapattı. Eylemcilerin, Çankırı'nın eski ticaret merkezi olarak bilinen yukarı çarşının, hem canlılığını yitirmesi hem de bölgenin  tenha olmasından  yararlanarak  buradaki işyeri duvarlarını hedef seçtiği düşünülmekte.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 02:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Samet cenk
Samet cenk - 9 yıl Önce

Onun bunun gazı ile duvarlara yazan öğrenciler bu gün size gaz verenler yarın kan vermezler
AKILLI OLUN ...

Ali Taş
Ali Taş - 9 yıl Önce

yaklaşan seçimlerden önce çankırı da bir oyun tezgahlandığı anlaşılıyor emniyet bu konuya gereken önemi vermeli ve önlemler almalı.anlaşılan çankırının hassasiyeti birilerin dikkatini celbetmiş

hamza yilik
hamza yilik - 9 yıl Önce

Dua etsinler arastanin boslugundan yararlanmislar yoksa arasta esnafi zinciri boyunlarina dolamislardi..

adnan Memiş
adnan Memiş - 9 yıl Önce

Provakasyonmu o halde butun turkiyede provakasyon var bunlarda paralelciler olmasin sakın nasilsa millete teroristleri barış guvercinleri olarak gösterdiler serefsiz ne zaman seref sahibi olduki barış elcisi oldular ovundugunuz istihbarat ne isle alakadar elini kolunu salla savcıyi sehit et sonra provakasyon de bu nasil bir oyun nasil bir tezgah ve nasil bir zihniyet

saltuk bugra Ateşli
saltuk bugra Ateşli - 9 yıl Önce

Üniversitedeki kolektiflerin işi provakasyon felan aramayın boşuna kendilerince eylem yapmış kisiliksizler

Ali Taş
Ali Taş - 9 yıl Önce

porovakasyooooon. çankırı özellikle seçilmiş, aradaşlar lütfen sağduyu

serkan
serkan - 9 yıl Önce

Eğitim, sağlık, banka, memurluk vs. Hizmetleri kullanma hakkını verdiğin gibi almasını da bileceksin. Okurken terör le ilgili bir faaliyettemi bulundu. Okuma hakkını alacaksın. Hastaneyimi tasladi sağlıktan yararlanma hakkını alacaksin. Memurken sana verilen yetkiyi terör yanlilarina yardim ederekmi kullandin. Alacaksin memuriyeti. Öyle bir sistem kuracaksinki o tc ile o faydalardan yararlanamayacak. Ama nerdeeee. Inşallah bir gün görürüz o günleri.

selahattin karayel
selahattin karayel - 9 yıl Önce

eleştiri sınırlarını aştığı için yorumunuz onaylanmamıştır.


SIRADAKİ HABER