banner306
banner198

YÜKSEK DESİBEL ÇILDIRTTI

Sokak düğünlerinde ki ses kirliliğine kim dur diyecek?

YÜKSEK DESİBEL ÇILDIRTTI
banner145

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sokak düğünleri hafta sonunu dinlenerek geçirmek isteyen vatandaşları adeta çileden çıkardı.

Vatandaşlar hafta sonları ses kirliliğinin ölçülüp gerekli işlemlerin yapılması için yetkilileri göreve davet etti.

Çankırı Postası’na şikayet maili gönderen bir okuyucumuz hiçbir denetleme yapılmadığını söyleyerek sazcıların ses sisteminin düğmesini sonuna kadar açarak ses kirliliğine yol açtıklarını söyledi. Abuk sabuk söz ve bestelerle bazen müstehcene varan kelimelerle evlerinin içine kadar girebilmesine bir kentte nasıl izin verildiğine şaşırdığını söyleyen okuyucumuz, kendilerine mecburi dinletmek zorunda bırakılan berbat ötesi dıngırtı karşısında şikâyet edecek bir merci bulamadığından yakındı.

Aynı şekilde şikayetini 155 polis imdat numarasını arayarak dile getirdiğini belirten okuyucumuz, görevli polis memurunun sokak düğünleri konusunda polisin herhangi bir yetkisinin olmadığını yüksek ses kontrolünü Çevre Orman Müdürlüğünün ölçtüğünü söyleyerek kendisinin 213 88 55 numaralı telefona yönlendirdiğini söyledi.

İsminin açıklanması istemeyen okuyucumuz verilen 213 88 55 nolu telefonu defalarca aramasına rağmen telefonu kimsenin açmadığını dile getirdi.

Sokak düğünleri yasaklansın!

Duyarlı okuyucumuzun haklı şikayeti sonrası aynı numarayı arayan haber servisimizde 213 88 55 numaralı telefonu defalarca aramasına rağmen hattın karşı tarafından bir yanıt alamadı.

Haberle ilgili araştırma yapmak üzere hafta sonu özellikle Buğdaypazarı mahallesinde yerleşim yerlerinin yoğunlukta olduğu sokakları dolaşan Çankırı Postası ise ilginç sonuçlara ulaştı.

Çankırı Postası’na düşüncesini aktaran mahalle sakinleri, artık mahalle aralarında ki sokak düğünlerine bir çeki düzen verilmesinin vaktinin gelip geçtiğini söylerken kimileri ise daha radikal kararlar alınarak sokak düğünlerinin hepten yasaklanmasını istedi.

Yüksek ses sadece Reyna’da mı var?

Bir kent olamama sıkıntısını halen bünyesinde barındıran Çankırı’da, sokak düğününden gelen müzik sesinin birkaç sokak öteden dahi rahatlıkla duyulabilmesi   ‘Bu bir soysal sorun olabilir mi?’ sorusunu beraberinde getiriyor.

Sadece düğün alanında bulunanların duyabileceği şekilde sesin açılması yerine bütün mahalleye okuyucumuzun tabiriyle ‘berbat ötesi dıngırtıyı’ dinletmeye zorlamak evinin içine kadar müstehcen sözcüklerle girmeye çalışmak bir dayatma bir magandalık değil de nedir?

Çoğumuzun rahatsız olduğu ancak dile getirmediği sorun çığrından çıkmadan duruma yetkililerin bir dur demesi gerekiyor.

Buradan ses ölçümünden sorumlu İl Çevre ve Orman Müdürü Necdet Demir ve aynı zamanda yeni kurulan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şevket Onhan başta olmak üzere, yetkili kurum ve kuruluşlara seslenmek ve sormak istiyorum.

Okuyucumuzun sorununa telefonla bulunamayan çözümle ilgili bir cevabınız var mı?

Çankırı’da yüksek ses ölçümleri yapılıyor mu?

155 Polis İmdat hattı tarafından yönlendirilen 213 88 55 numaralı telefona neden kimse cevap vermiyor?

Hafta sonları müdürlüğünüzde talep ve şikayetlerle ilgili telefonlara cevap verecek bir görevli bulunuyor mu?

Sokak düğünlerinde ki ses kirliliğine kim dur diyecek?

Yüksek ses sadece Reyna’da mı var?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304