banner198

Yurt binasının inşaatı başladı

Karatekin Üniversitesi Uluyazı Merkez Kampüsünde 1000 kişilik öğrenci yurdu binası inşaatı başladı.

Yurt binasının inşaatı başladı
banner145

Karatekin Üniversitesi Uluyazı Merkez Kampüsünde 1000 kişilik öğrenci yurdu binası inşaatı başladı. 

 

Uluyazı Merkez Kampüsünde Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün 1000 kişilik yurt binası inşaatı toprak hafriyatı ile başladı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, yurt binası inşaatının başlaması dolayısıyla Uluyazı Merkez Kampüsünde incelemelerde bulundu. Başlangıç tarihinden itibaren bir yıl içerisinde bitirilecek olan yurt inşaatı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmaktadır. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın çabaları ile Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün programına alınan yurt binasının kapasitesi de 500’den 1000’e çıkarılmıştı. Rektör Savaş, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün yaptıracağı yurdun Uluyazı Kampüs alanının önemli bir eksikliğini gidereceğini ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde öğrenim görecek gençlere büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.

 

2009 yılı Ekim ayında başlayan Karatekin Üniversitesi Uluyazı Merkezi Kampüs Alanı İnşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçen iki yıl içinde Karatekin Üniversitesinin tüm akademik ve idari birimlerinin bir araya toplanacağı Uluyazı Kampüs alanı, tam anlamı ile bir şantiyeye dönüştü.

 

 

 

 

Rektörlük İdari Binası ve iki bloktan oluşan 8.000 metrekarelik Merkezi Derslik ve Anfi Binaları tamamlandı. İki bloktan oluşan 12.000 metrekare alana sahip olan Fen Fakültesi binası büyük ölçüde tamamlandı. Yine Fen Fakültesinin kafeterya inşaatı tamamlanmak üzere. 8.500 metrekareden oluşan Edebiyat Fakültesi ve kafeterya inşaatlarının ise kaba inşaatları tamamlandı. 9.500 metrekare büyüklüğünde Kapalı Spor Salonu ve 3.300 metrekarelik Laboratuar inşaatları büyük bir hızla ilerliyor.  Toplam 6.391 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Merkezi Kampüs Yemekhane Binasının inşaatı da devam ediyor.

 

Bu inşaatların dışında Kampus alanının altyapı çalışmaları sürüyor. Doğalgaz ve fiber optik ana hatları Kampüs girişine getirildi. Kampüsün ana arteri olacak olan 48 metre genişliğinde bulvarın altında tünel sistemi yapılarak tüm altyapı bu tünelin içinde toplandı. Alt yapı çalışmaları çerçevesinde sekiz trafo merkezi inşa edildi. Altyapı çalışmaları çerçevesinde kampüs içi çevre yolları, ana bulvar yol çalışmaları devam ediyor. Kampüs projesi başlayan ve biten inşaatlar ile Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde modern bir üniversite yükseliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER