banner198

Zafer Kupası’nın 3. etabı start aldı

İstiklal Yolu ve Zafer Turunun 3. Etabı Büyük Otel kavşağından start aldı.

Zafer Kupası’nın 3. etabı start aldı
banner145

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 6. düzenlenen İstiklal Yolu ve Zafer Turunun Çankırı-Akyurt arasında ki 96 km’den oluşan 3. Etabı Büyük Otel kavşağından start aldı.

Çankırı’ya yeni atanan ve dün göreve başlayan Vali Vahdettin Özcan, İnebolu’dan getirilen temsili cephane, toprak ve Türk Bayrağı’nı öperek bisikletçilere teslim etti. Vali Özcan’ın Büyük Otel önünden damalı bayrağı indirmesi ile start alan 3. etap yarışları Ankara’nın Akyurt ilçesinde sona erecek.

Kastamonu – Çankırı etabı için dün akşam saatlerinde Çankırı’ya gelen yarışmacılar, yarışlarda kendilerini en çok hava sıcaklığının etkilediğini söylediler. Saat 14.30’da Çankırı-Ankara etabının startı verilirken yarışmalarda 5 Türk takımının yanı sıra Suriye, Norveç ve İran’dan birer takım katıldı

Birissa Spor menajeri Nadir Yavuz “Dünya ve Türkiye’den katılan takımlara bakıldığında sekiz takım yarışmada yer alıyor. Bunların içinde Suriye ve Norveç kuvvetli olan takımlar. Yarışmalarda Türkiye’den Manisa, Konya Şeker ve Birissa takımları mücadele ediyorlar. İlk iki etap gayet mücadeleyle dolu müsabakalarla gerçekleşti. Özellikle  İnebolu çıkışı. Brissa şu anda etaplarda Başarlı. Genel klasmanda da oldukça iyi. 3.4.5. sporcular Brissa spordan. Takım klasmanından birinci durumdayız. Ama bugün genel klasmanı etkileyecek bir etap olacak. Bugün sonundan büyük ihtimalle klasmana oturur. Takımlar ona göre hazırlıklarını yaptılar” diye konuştu.

Konya Şekerspor kulübü sporcusu Selçuk Türkçetin ‘de “Çok yokuşlu bir yarıştı yağmur vardı oldukça zorlandık. Yarışmalar bölünmeler oldu bugün 3.etaba girdik bu günde hava çok sıcak elimizden geleni yapacağız” dedi.

İstiklal Yolu Zafer Kupası bisiklet yarışlarının 4. etabı yarın Polatlı - Eskişehir arasında saat 11.00’de Polatlı Cumhuriyet Meydanından verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER