banner198

Zafer Turunun 3. Etabı Çankırı’da start aldı.

İstiklal Yolu ve Zafer Turu Bisiklet Yarışı 3. Etabı Çankırı da start aldı.

Zafer Turunun 3. Etabı Çankırı’da start aldı.
banner145

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ''İstiklal Yolu ve Zafer Turu Bisiklet Yarışı'' 3. Etabı Çankırı’da start aldı.

İnebolu'dan başlayan 5. İstiklal Yolu ve Zafer Turu Bisiklet Yarışı, üçüncü etabının startı bugün saat 14.00'de Büyük Otel Kavşağında Çankırı Valisi Şemsettin Uzun tarafından verildi.

İstiklal Yolu ve Zafer Turu Bisiklet Yarışı'nın üçüncü etabı startı için Çankırı Büyük Otel kavşağı start çizgisi önünde tören düzenlendi.

Törene Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç ve protokol üyeleri katıldı.

Start öncesi Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, 5. İstiklal Yolu ve Zafer Turu'nda, İnebolu'dan alınan Türk Bayrağı, toprak ve temsili cephaneyi bisikletçilere teslim etti. Türk bayrağını üç kere öperek bisikletçilere teslim eden Uzun, daha sonra Turu’nun 2. etabı olan  Kastamonu-Çankırı etabında dereceye girenlere mayolarını giydirdi. Genel klasmanda sarı mayo sahibi Kocaeli Brisa Spor'dan Mert Mutlu, yeşil mayo sahibi Konya Şeker Spor'dan Mustafa Sayar ve kırmızı mayo sahibi Bulgar sporcu Vladimir Koev, mayolarını Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un elinden aldılar.

Saat 14.00’da startın verilmesiyle 99 kilometre pedal çevirmeye başlayan bisikletçilerin, saat 16.45’de Ankara’nın Akyurt ilçesine ulaşması bekleniyor.  Bu etapta da yarış bitiminde ödül töreni düzenlenecek, yarışın birincisi, en iyi sprintçi ve en iyi tırmanışçıya mayosu takdim edilecek.

İstiklal Yolu ve Zafer Turu'na Türkiye, Bulgaristan, KKTC, Suriye ve Gürcistan'dan olmak üzere toplam 53 bisikletçi katılıyor.

Yarışçılar 5 gün süren turun sonunda 5 etapta toplam 516 kilometre yol kat etmiş olacak. Yarışın ilk etabı 87 kilometrelik İnebolu-Kastamonu arasında yapılacak. İkinci etabın startı yarın saat 14.00'de Kastamonu'dan Vali Mustafa Kara tarafından verilecek. Bisikletçiler turun 2. etabında Kastamonu-Çankırı, 3. etabında Çankırı-Ankara, 4. etabında Ankara-Eskişehir arasını koşacak

İstiklal Yolu ve Zafer Turu'nda, İnebolu'dan alınan Türk Bayrağı, toprak ve temsili cephane Dumlupınar'da yetkililere teslim edilecek.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER