banner198

Sarı mayo yine Mert Mutlu’nun

5. İstiklal Yolu Zafer Turunun 3. etabı olan Çankırı-Ankara etabı koşuldu.

Sarı mayo yine Mert Mutlu’nun
banner145

5. İstiklal Yolu Zafer Turu’nun 3. etabı olan  Çankırı-Ankara  etabı koşuldu. 35 sporcunun çıkış yaptığı 99 kilometrelik yarışın birincisi Suriye takımından Omar Hasanın olurken, etabın şampiyonu yine Mert Mutlu oldu.

 

5. İstiklal Yolu Zafer Turu (Victory Tour Of) 99 kilometreden oluşan Çankırı-Ankara etabı koşuldu.

 

Çankırı Büyük Otel önünde Saat 14.00’da vali Uzun’un start vermesiyle çıkış yapan 35 sporcu, 47. kilometrede sprint primi noktasına kadar gurup halinde hareket etti. Düşük tempoda koşan sporcular, sprint primine gelince hareketlendi. Sprint primini ilk geçen Kocaeli Brisa Spor’dan Kemal Küçükbay oldu. 60. kilometrede küçük guruplara bölünen sporculardan 6 sporcu, son 10 kilometreye girildiğinde atak yaptı. Etabın birincisi 02.48.33 süreyle Suriye takımından Omar Hasan'ın oldu. Kocaeli Brisa Spor’dan Georgi Petrov, aynı süreyle ikinci olurken, Konya Şeker Spor’dan Mustafa Sayar, 02.48.44 süreyle yarışı üçüncü olarak tamamladı.

 

Puan sıralamasında genel klasmanda etabın şampiyonu sarı mayo sahibi yine Kocaeli Brisa Spor’dan Mert Mutlu olurken, etabın en iyi sprintçisi de Konya Şeker Spor’dan Mustafa Sayar olarak belirlendi.

 

Yarışın sonunda düzenlenen ödül töreninde etap da dereceye giren sporculara madalyalarını Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu taktı.

 

Etabın şampiyonu Mert Mutlu’ya sarı mayosunu Yiğit, Mustafa Sayar’a yeşil mayosunu Ayantaş ve Vladimir Koev’e kırmızı mayosunu Müftüoğlu giydirdi.

 

Ödül töreni sonunda TBF Başkanı Müftüoğlu, turun anısına ilçe kaymakamı ve belediye başkanına turun anısına plaket sundu.

 

Turun 4. etabı ise 29 Ağustos tarihinde Eskişehir’de Kriteryum yarışı olarak gerçekleşecek. Saat 16.00’da Hasan Polatkan Bulvarı’nda start alacak sporcular, 3.2 kilometreden oluşan parkurda 20 tur üzerinden toplam 65 kilometrelik yarış gerçekleştirecek.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Eskişehir-Dumlupınar etabıyla 5. İstiklal Yolu Zafer Turu son bulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER