banner198

Zihinsel Engelliler Parmak İzinden Bulunacak

Emniyet Müdürlüğü kaybolan zihinsel engellilerin kısa sürede bulunabilmesi için Güvenli Eller Projesi başlattı.

Zihinsel Engelliler Parmak İzinden Bulunacak
banner145

Çankırı Emniyet Müdürlüğü kaybolan zihinsel engellilerin kısa sürede bulunabilmesi için "Güvenli Eller Projesi" başlattı.


Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından polis ve halk arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, toplumda çıkan problemlerin altında yatan nedenlerin bulunabilmesi, suçla etkin mücadelenin sağlanması ve bütün bunların neticesinde de sosyal alandaki yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak, Çankırı da yaşayan zihinsel engelli vatandaşların, gönüllü olarak parmak izinin alındığı belirtildi.

 

Yapılan bu çalışmada ilimizde bulunan özel eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri, vakıf gibi kurumlarla irtibata geçilerek zihinsel engelli vatandaşlarımızın tespit edildiği belirtildi.

 

Engelli vatandaşların, kaybolmaları, kaybolduktan sonra bulunmaları ve doğal afet gibi durumlarda kendilerini yeterince ifade edemediklerinden dolayı engelli vatandaşların kimlik ve adres bilgilerine ulaşılamaması nedeniyle mağduriyetlerinin artmasının engellenmesi ve bulunduklarında ailelerine teslim edilmelerinin kolaylaştırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER