banner198

Boris Johnson’un köyü resmen yeniden belde oldu!

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'ın atalarının yaşadığı Kalfat köyü resmen belde statüsü kazandı.

Boris Johnson’un köyü resmen yeniden belde oldu!
banner145

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'ın atalarının yaşadığı Kalfat köyü resmen belde statüsü kazandı.

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı köyde yaşayanlar belde olmak için başlattıkları hukuk sürecinde mutlu sona ulaştı. İçişleri Bakanlığının bir üst mahkemeye itiraz etmemesi üzerine hukuki süreçte kesinleşmiş oldu. Orta Kaymakam vekili Mehmed Zahid Uzun İçişleri Bakanlığınca Kayyum olarak 2024 Mart yerel seçimlerine kadar belediye başkanlığı görevine getirildi. Kalfat’ın belde olması sonucunda 20 Ağustos 2023 tarihinde beldede resmi tören düzenlendi.

Şehitlik ziyareti ile başlayan program, mehteran ve yaren ekibi eşliğinde kasaba meydanına kadar yüründü. Kuran tilaveti ile başlayan törende yapılan konuşmalar ve gösteriler akabinde kesilen kurbanlar ile belediyenin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Törene; Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Çankırı eski Milletvekili Salim Çivitçioglu, MHP Çankırı eski Milletvekili İsmail Hakkı Duran, Çankırı İl Jandarma Komutanı Jand. Kd. Albay Yusuf Mutlu Genç, Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, Dodurga Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, AK Parti Orta İlçe Başkanı Ferhat Danacı, MHP Orta ilçe başkanı Ahmet Denizhan ve diğer davetliler katıldı.

Olayın geçmişi:

Kalfat beldesinin belediye statüsü 2012 yılında TBMM tarafından çıkartılan 6360 sayılı yasa gereği nüfusu 2 binin altında olduğu gerekçesiyle düşürülmüştü. 2014 mahalli idareler seçimlerinde köy statüsü almıştı. Köy sakinlerinden İsmail Doğan tarafından 2021 yılında Ankara 18. İdare Mahkemesinde açılan ve Kalfat Yaren Gençlik Derneği ve Kalfat Vakfı tarafından da takip edilen hukuki süreç sonucunda Kalfat’ın Belde statüsü hukuken tescil edilmişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2023, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER