banner198

Çankırı AFAD pozitif hasta taşımaya başladı! Sağlık sistemi error verebilir...

Çankırı’da korona (covid 19) virüsü pozitif vaka sayılarında yaşanan artış sağlık sisteminde yoğunluğu artırdı.

Çankırı AFAD pozitif hasta taşımaya başladı! Sağlık sistemi error verebilir...
banner145

ÇANKIRI POSTASI/ÖZEL: Çankırı’da korona (covid 19) virüsü pozitif vaka sayılarında yaşanan artış sağlık sisteminde yoğunluğu artırdı.

Pandemi ile mücadele eden Çankırı Devlet Hastanesinde 3 yataklı servis korona hastalarına ayrılırken, son günlerde artan vakalarla birlikte pandemi hastalarına ayrılan yataklı servis sayısı 4’e çıkarıldı. Çankırı Postası Haber Merkezimizin güvenilir sağlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre; yoğun bakım ünitesinde kimi zamanlar durumu kötüleşen hastalara yer bile bulunamıyor. Yoğun bakımda olması gerekirken serviste ölen hastalar bile olduğu edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Öte yandan yataklı servislerde tedavi gören pozitif hastalardan iyileşme gösteren ve oksijen desteğine ihtiyacı kalmayan hastalar pozitif olmasına rağmen evlerine gönderiliyor. Servislerde yoğunluk düşürülmeye çalışılırken evden eve nakil birimi ekipleri hastaların nakline yetişemeyince Çankırı AFAD devreye girdi. Çankırı Devlet Hastanesinde durumu iyileşen pozitif hastalar, 5 gündür AFAD pozitif aracı ile tedavi sürücine evde devam etmek üzere evlerine naklediliyor.  

Sistem error vermeye başladı!

Çankırı’da vaka sayılarında yaşanan hızlı artış beraberinde sağlık sisteminin kapasitesinin üstünde hasta tedavisine yol açtı. Üstün gayret gösteren sağlık çalışanlarının cansiperane çalışmasına rağmen, vaka sayılarında artış bu şekilde devam ederse sağlık sistemi çökme aşamasına gelebilir. Şimdiden ek tedbirlerin alınması önem taşımakta. Çankırı Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarında pozitif vakalar da artış görülmeye başlandı. Pozitif hastaların tedavisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarından ziyade hastane idarecilerinin korona virüse yakalanması dikkat çekti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2020, 16:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğrucu
Doğrucu - 4 yıl Önce

Sağlık müdürü odadan çıkmıyor diyorlar bu hastaneyi temizlik görevlilerimi yürütecek yoksa kayırdığı hemşireler mi

Yorumcu
Yorumcu - 4 yıl Önce

Betül sen ne zaman covide geçicen? Dünkü memur Masa başında 25 yıllıklar covidde, Elbet kadrdende hakkımızı alacağız, belki bu hayatta, belki de ahirette. Ama söz, korkmadığınız o Allaha elinde sonunda hesap vereceksiniz.

Dikkat Edin
Dikkat Edin @Yorumcu - 4 yıl Önce

Utanmıyonuzmu bir bayana yorum atmaya

Vay vay vay
Vay vay vay @Yorumcu - 4 yıl Önce

Ne çok sevenin varmış, hepsi hepsi 7 dislike atmışlar, müdüre yapılan yoruma bile bişey yazmamışlar, ne hikmetse sadece sana çalışmışlar. onlarda senden menfaat elde edenlerdir kesin, herkes herkesi biliyorda,zamanını bekliyor, gün gelir o koltuklar yıkılırda altında kalır, insan içine çıkamazsın. Aynı şekilde fbekarzilküyfdertyaser.ap VS. VS. Artık biraz büyüyün, fil olun kale olun, at olun.

Zeynoş
Zeynoş @Yorumcu - 4 yıl Önce

Sende Torpille enfeksiyon hemşireliği sertifikasını al,sende senden önceki torpilli enfeksiyon hemşiresinin ayağını türlü oyunlarla kaydırgönderilçeye. sende malumsenin piyonluğunu yap kap masabaşını, kafanı böyle şeylerle yorma, başka duyu organlarını çalıştır, aç gözünü

yıldıray
yıldıray @Yorumcu - 4 yıl Önce

bırak şimdi boş muhabbetleri

Korona İşsizi
Korona İşsizi - 4 yıl Önce

Çok geç kalındı maalesef. Keşke doktor ve hemşirelerin hasta seçme şansları olsa. Maskeyi hava olsun diye koluna takan pozitifler için harcanan her saniye ziyandır.

Poyraz
Poyraz - 4 yıl Önce

Artık yetişemiyorlar ALLAH Yardımcımız olsun

Kaçaklar
Kaçaklar - 4 yıl Önce

İl sağlık müdürlüğüne kaçanlar hastaneye geri gelsinler

Napcan adımı
Napcan adımı - 4 yıl Önce

Rabbim tüm sağlıkçılarımızın yardımcısı olsun acil serviste personeller öksürük pnlar bizden daha çok hastydı ama görevlerinin başındalardı çok duygulandım.dışardan davulun sesi hoş geliyor lütfn hastanelerde saygılı olun çlışnlara düyarlı olalım iişiniz olmadıkça hastaneye gitmeyin..

Yorgun sağlıkçı
Yorgun sağlıkçı - 4 yıl Önce

Arkadaslar saglik calisanlari su an için gerçekten fedakarca çalışıyorlar. Lutfen dikkat edin bencilce hareket etmeyin benim bunyem güçlü bana birşey olmaz diyerek yapilan her şımarıkca hareket daha düşkün durumda olan bir büyüğümüzü yada hastamızı ölüm riski ile karşı karsiya getiriyor. Boyle giderse mevcut saglik sistemi tikanacak

Hastane calisanlari cok yoruldu
Hastane calisanlari cok yoruldu - 4 yıl Önce

Destekkk.lutfenn.Agiz dis.ilceler.saglik mudurlugu calisanlari .doktor.hemsire.saglik memurlari.temizlik personelleri.hastaneye destek lutfennn.Boyle Devam edemeyiz.Destekkkk atinn.hep birlikte kazanalim bu savaşi.


SIRADAKİ HABER