banner198

Çankırı'da temizlik firmaları tam kapanma döneminde hizmet vermeyeceklerini duyurdu!

Çankırı’da apartman temizliği alanında faaliyet yürüten 9 firma, kısıtlama sürecinde bina temizliği hizmeti vermeyeceklerini duyurdu.

Çankırı'da temizlik firmaları tam kapanma döneminde hizmet vermeyeceklerini duyurdu!
banner145

Çankırı’da apartman temizliği alanında faaliyet yürüten 9 firma, kısıtlama sürecinde bina temizliği hizmeti vermeyeceklerini duyurdu. Firmaların aldığı ortak karar sonrası, bin 200’e yakın apartmanın bu karardan etkilenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde 26.04.2021 tarihinde aldığı kararlar doğrultusunda; 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma dönemi, Çankırı’da çok sayıda apartmanda hijyen sorunu yaşanma riskini gündeme getirdi.

Çankırı’da yaklaşık bin 200 apartmanın temizliğini yürüten 9 temizlik firması, ortak yaptıkları duyuru ile 19 gün boyunca temizlik hizmete vermeyeceklerini duyurdu. Firmalar, Çankırı Valiliği, AFAD ve Çankırı Belediyesi yetkilileri ile görüşme yaptıktan sonra ortak taahhütte bulundukları açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın korona virüs’ten korunmanın en önemli mücadelesinin temizlik olduğunun ısrarla söylenmesine rağmen Çankırı’da apartmanlarda yaşanacak olası temizlik krizi ile ilgili yetkililerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Özellikle yabancı uyruklu kişilerin çalıştığı temizlik sektöründe sokağa çıkma kısıtlamasında çalışan personelden sigorta belgesinin istenmesi beraberinde çalışacak elemana izin alamama sorununu da beraberinde getiriyor.

Çoğu apartman temizliğini özel şirket yapıyor-

Çoğu apartman yönetiminin apartman temizliğini özel firmalara yaptırdığı Çankırı’da krizin büyümesinden endişe ediliyor. Özellikle yaşlı, engelli ve kimsesiz apartman sakinlerinin çöplerini nasıl atacağı, apartmanların ortak kullanım alanı olan ve asansör gibi hassas temizlenmesi gereken yerlerin kim tarafından temizleneceği ise şimdiden merak konusu oldu. Korona virüs döneminde apartmanlarda temizlik yapılamaması nedeniyle Kovid-19 bulaşma riskinin artmasından endişe ediliyor.

Yabancı uyruklu günü birlik çalışanlar ne olacak?

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile hâlihazırda uygulanmakta olan kısmi kapanma tedbirlerine yeni önlemler eklenerek tam kapanma dönemine geçilmesi beraberinde günü birlik işlerde çalışarak geçimini sağlayan yabancı uyruklu insanların 20 günü bulan kapanma süreci boyunca ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı ise henüz cevabını bulmamış bir soru olarak karşımıza geliyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2021, 00:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER