banner198

Çankırı Devlet Hastanesinde Başhekim savaşları!

Çankırı Devlet Hastanesinde Başhekim ataması yılan hikayesine döndü.

Çankırı Devlet Hastanesinde Başhekim savaşları!
banner145

ÇANKIRI POSTASI Haber/Yorum: Çankırı Devlet Hastanesinde Başhekim ataması yılan hikayesine döndü.

Hastanede Şubat 2019 tarihinde Başhekim Dr. İsmail Bozkurt’un skandal olaylara karışmasının ardından istifa ettirilerek görevden alınmasının ardından kurumda yıllardır yaşanan idari boşluk gün geçtikçe içerisinden çıkılmaz bir hal aldı.

Çankırı Postası Haber Merkezimizin Çankırı sağlığında ‘Vesayet SEN’cilerin başrolünde yer aldığı yolsuzluk ve usulsüzlükleri sayfa sayfa kamuoyunun gündemine taşımasının ardından hastaneye düzen getirmesi düşüncesi ile 6 ay süren idareci boşluğu apar topar Opr. Dr. Cem Solak'ın başhekim atanması ile doldurulmak istendi. Ancak, Cem Solak’ın ÇKYS sistemine düşen görev emri bir gün dahi sürmeden Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu’nun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaptığı ziyaretin ardından son buldu. Cem Solak’ın başhekim atan(a)mamasında farklı bir ideolojik kimlik taşıması Ak Parti çevrelerinde gerekçe olarak gösterilse de, atamada Milletvekili Salim Çivitcioğlu’nun Akbaşoğlu'ndan habersiz tek söz sahibi olarak rol oynamasından duyulan rahatsızlık ön plana çıkıyor.  Yerleşik düzencilerin rahatının kaçacak olması da Cem Solak’ın başhekim yapıl(a)mama nedenine tuz- biber ektiği kulislerde konuşuluyor.

Emin Akbaşoğlu’nun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ‘Kendi gönül dünyamızdan bir başhekim yok muydu?” şeklinde serzenişte bulunduğu da kulislerden sızan iddialar arasında yer alıyor.

Siyaset arenasında baş hekim belirleyememe(!) savaşları bu şekilde devam ederken yolsuzluk ve usulsüzlüklerle suçlanan sağlık çalışanları ve aynı zamanda Çankırı Sağlık SEN'de yönetici konumunda bulunan isimler idari cezalar aldılar. Vesayetçi anlayışın soluğu yargıda alması an meselesi gibi görülüyor. Sağlık sektörünü adeta cadı kazanına döndüren ve organize bir şekilde hareket ederek hizmetin aksamasına yol açan vesayetçilerin Ak Parti siyasetinde yıllardır arkasına aldığı gücü kaybettiği de dikkatlerden kaçmıyor.

Bütün bu yaşanan skandallara inat, sağlıktaki gücünü bırakmak istemeyen sendikal vesayetçilerin son günlerde sus pus olmalarına rağmen hamlelerini Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç üzerinden götürmeye çalıştıkları iddia ediliyor. Vesayetçilerin bu günlerde başhekim pazarlığı yaparak anlaştıkları bir doktoru Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç’a bildirdikleri, Kılıç’ın da bu ismi kendi Başhekim adayı gibi İl Başkanı Avukat Abdulkadir Çelik’e sunduğu yine kulislerden sızan bilgiler arasında yer alıyor. Kısa bir araştırma yapan İl Başkanı Çelik’in durumun farkına vararak atamayı başlamadan bitirdiği elimize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor. 

Öte yandan Çankırı Sağlık İl Müdürü Opr. Dr. Hüseyin Keskin'in kendi isteği ile istifa edip Çankırı’dan ayrılma çabaları, Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilmedi. Bakanlığın istifasını kabul etmemesine rağmen istifada direnen İl Sağlık Müdürünün ise 1 yıl daha görev süresi bulunuyor.

Yaşanan kaotik ortamda her gün farklı grupların gönlünden geçirdikleri isimleri kamuoyunda fısıltı gazetesi şeklinde İl Sağlık Müdürü atamaları ise kentte oldukça komik bir hal almış durumda.

Gel gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere; bunca hengâme içerisinde vesayetçilerin ömrünü uzatma ve siyasilerimizin alan kapma savaşlarında olan yine adam akıllı sağlık hizmeti almak isteyen Çankırılı vatandaşa oluyor.

Hastalarımıza en ufak bir sağlık sorununda bile Kırıkkale ve Ankara yollarına revan olmak düşüyor.

Bu utanç ise ‘Halka Hizmeti, Vesayetçiye Hizmet’ gibi algılayan, sağlığı bir çıkar grubu halini almış zümrenin tekeline teslim eden, bunca rezilliğe ve pespayeliğe aldırış etmeyen Ak Partili Beyaz Adamın (!) amel defterinde kara bir leke olarak kalacaktır.

Haber/Yorum: Ercan Şeker

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 03:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çankırılı
Çankırılı - 5 yıl Önce

Ey Çankırılı ne zaman uyanacaksın? Ne zaman bu menfaatçileri kapına önüne koyacaksın?bunlardan korktuğun kadar Allah'tan korksan, imanın en zayıf hali olan, "kalbinle buğz eder" ahiretini kurtarırsın, iyi uykular Çankırı!!

ŞAHİN GÖZ.......
ŞAHİN GÖZ....... - 5 yıl Önce

Sendikacılar işi gücü bıraktı sağlık camiasına müdür, başhekim belirleme derdinde .Sahi milletvekilleri ne işe yarıyor memleketin yöneticilerini sendika belirleyecekse ....Verin kırmızı plakanızı meclise vekil olsunlar Memleket ve Sağlık camiası kurtulur .::::))))))) UNUTMAYIN...... KILAVUZU KARGA OLANIN BURNU PİSLİKTEN KURTULMAZ .........

ŞAHİN GÖZ.......
ŞAHİN GÖZ....... - 5 yıl Önce

''GÖNÜL DÜNYA'' nız demişken bundan önce görevden alınan Başhekim de eski vekil Hüseyin FİLİZ in Sendikacıların tavsiye ve rica sı ile getirdiği ve hayırlı olsun baklavaları yediği '' gönül dünyanız'' dan biriydi. bence gönül dünyanızı sorgulayın .........

ŞAHİN GÖZ.......
ŞAHİN GÖZ....... - 5 yıl Önce

Bilindiği kadarıyla Dr. Cem SOLAK ın başhekim olması için SALİM ÇİVİTCİOĞLU nun bakan dan rica da bulunduğu ve Atamasının yapılacağı sözünün alındığı gidip başhekim koltuğuna oturabileceği söylenmiş soruyorum 1-Salim ÇİVİTCİOĞLU Sözü havada kalacak Alalede Birisi mi
2- Memlekette bir hastaneye Başhekim belirlemede söz sahibi olamayan Vekil memlekete hizmet getirebilirmi
3- kıçıkırık sendikacı kadar da mı bir milletvekili itibar görmez..
4- Sağlık Senliler in hepsinin AK-PARTİ nin gönül dünyasından mı olduğunu sanıyorsunuz ... son seçimden sonra inanmazsınız
5- kendileri Devşirme olan Vesayetçi sen lilerin bulduklarıda kendileri gibi devşirme vukaatli yada dünün bozkurtu bu günün akkurt u yarının da çakalı olsa gerek

Serdar 1453
Serdar 1453 - 5 yıl Önce

Bir Çankırılı olarak Hastanenin Rezilligini yaşayan biri olarak Hastanemizi Düzene sokacak En uygun İsim Cem Beydir

melek
melek - 5 yıl Önce

Başhekim olarak herkesin cem beyi istedıği orta da cankırı halkının da istedıgı bu

Dinç-Barak-Taşkıran
Dinç-Barak-Taşkıran - 5 yıl Önce

Yaz yaz bitmiyor ne yazarsan yaz.Bu sendikacı denen zatlara hastaneden temizlemediğiniz sürece(sözüm millet vekillerine) bu hastane gündem plmaya devam edecek.Kılavuzu karga olanın burnu.... kurtulmaz.Vasıfsız ve basit kişileri müdür yaptınız.Sonuç ortada .Basit insanlar basit düşünür.

KURTULUŞ
KURTULUŞ - 5 yıl Önce

AH,AHHHHHH NE SÖYLESEN BOŞ.ÇANKIRIMDAN AFEDERSİN Bİ .......OLMAZ.BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDİYOR.HIRSIZ ,ARSIZ,AHLAKSIZ ŞEREF FUKARASI İNSANLAR EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR.UNUTMAYIN SİZDE GİDECEKSİNİZ SİZDE BU MİLLETİN TOKADINI YİYECEKSİNİZ.KEŞKE DİYECEKSİNİZ AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK.

Yıldırım
Yıldırım @KURTULUŞ - 5 yıl Önce

Keşke diyebilecek zamanı bile bulamayacaklar belkide


SIRADAKİ HABER