banner198

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğüne sürpriz atama!

Çankırı sağlığında bir kısım siyasetçi ve sendikacıların yaşattığı kaos, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun devreye girmesi ile son buldu.

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğüne sürpriz atama!
banner145
Çankırı sağlığında  siyaset, bürokrasi ve sendikacılar arasında  yaşanan çekişme, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun devreye girmesi ile son buldu.  Yirmi gün önce  görevlerinden alınan Dr. Halil Nevzat Yetkin, İl Sağlık Müdürlüğü görevine yeniden atandı. Sürpriz gelişmenin detaylarına Çankırı Postası ulaştı.


Haber Merkezimiz tarafından elde edilen bilgilere göre
ATT şoförü alımında torpile geçit vermediği ve "siyasi referansı değil, hak eden girecek" dediği için bir kısım siyasi çevrelerin tepkisini toplayan Halil Nevzat Yetkin,  3 Temmuz 2015 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlerinden alınmıştı.


Nevzat Yetkin, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun emri ile Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü görevine yeniden atandı.  Pazartesi günü mesaisine başlayan Yetkin'in ataması Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemine de düştü. Böylece Yetkin, Çankırı'da İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınıp 20 gün sonra tekrar aynı göreve atanan ilk isim olarak tarihe geçti.


Yetkin'den boşalan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine ise Vali Vahdettin Özcan'ın oluru ile İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Safa Acehan vekaleten atandı. Dr. Safa Acehan'ın Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan'ın oğlu olduğu elimize ulaşan bilgiler arasında yer almakta.


Öte yandan 3 Temmuz'da Yetkin'in görevden alınmasında bir ilçe belediye başkanının  Ankara'ya giderek partisinden istifa edeceği tehdidinde bulunmasının etkili olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Yetkin'in görevine ikici defa  atanması sonrası  ismi sır gibi saklanan Belediye Başkanının takınacağı tavır ise şimdide merak konusu oldu. 



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 02:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
anketçi amed-.i yunis el ismayıl
anketçi amed-.i yunis el ismayıl - 9 yıl Önce

sağlık müdürüyle ilgili bir anket yapın sevilip sevilmediği ortaya çıksın ne kavga edip duruyonuz iyiydi kötüydü diye

anlamsız
anlamsız - 9 yıl Önce

ya arkadaş bu dr.muhammed safanın babası akp den siyasetçiymiş peki nasıl oluyorda siyasilerle karşı karşıya gelen bir müdürle beraber hareket ediyor .birisi bunu izah etsin lütfen

selçukkkkk
selçukkkkk - 9 yıl Önce

bak selçuk kardeşim demişsin ki doktorun fendi siyasileri yendi başına gelenleri ne çabuk unuttun beni kimse alamaz buradan diyodun ne oldu ankarayı boyladın daha akıllanmadın galiba

Doğrucu Çankırılı
Doğrucu Çankırılı - 9 yıl Önce

kim bu ilçe belediye başkanı... bir zamanlar koyu ülkücü, sonrasında fanatik fetullahçı şimdide ak partili. her devrin adamı olan bu ilçe belediye başkanı kim? çankırı sağlığını karıştıracağına ilçesinin sorunları ile uğraşsa daha iyi olmaz mı? şimdi ne olacak bu ilçe belediye başkanı partisinden istifa mı edecek, ilkesizlik bu kadar mı kolay, sana oy veren ilçe vatandaşları önce cumhurbaşkanı sonra cumhurbaşkanı için oy verdi her bulduğun yere burnunu sok diye vermedi. allah senden bizi korusun

aaaa
aaaa - 9 yıl Önce

yandaşları bir telaştır almış anlaşılan her bürokratın görevden alınmasında bu türlü sancılar ve kıvranmalar yaşanır bunlar . doğaldır. sonuçta her şey sonradan normale döner. unutulur gider.

yazıklar olsun
yazıklar olsun - 9 yıl Önce

asıl vesayetçi çankırı postasıdır. sivil toplum örgütlerini hedef gösteren sizlersiniz. yaptığınız haberciliğe hiç yakışmamış sendikalarla ne alakası var bu işlerin nasıl bir haberciliktir bu yazıklar olsun sizlere

yine haklı
yine haklı - 9 yıl Önce

o değil de vali yine haklı çıktı. doğru fırçalar atıyormuş demek doğru yerlere

Allah korusun
Allah korusun - 9 yıl Önce

cenab-i allah parelelci ve siyaset- devlet düşmanı bürokratlardan bizleri ve devletimizi korusun


SIRADAKİ HABER