Çankırı sağlığında  siyaset, bürokrasi ve sendikacılar arasında  yaşanan çekişme, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun devreye girmesi ile son buldu.  Yirmi gün önce  görevlerinden alınan Dr. Halil Nevzat Yetkin, İl Sağlık Müdürlüğü görevine yeniden atandı. Sürpriz gelişmenin detaylarına Çankırı Postası ulaştı.


Haber Merkezimiz tarafından elde edilen bilgilere göre
ATT şoförü alımında torpile geçit vermediği ve "siyasi referansı değil, hak eden girecek" dediği için bir kısım siyasi çevrelerin tepkisini toplayan Halil Nevzat Yetkin,  3 Temmuz 2015 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlerinden alınmıştı.


Nevzat Yetkin, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun emri ile Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü görevine yeniden atandı.  Pazartesi günü mesaisine başlayan Yetkin'in ataması Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemine de düştü. Böylece Yetkin, Çankırı'da İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınıp 20 gün sonra tekrar aynı göreve atanan ilk isim olarak tarihe geçti.


Yetkin'den boşalan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine ise Vali Vahdettin Özcan'ın oluru ile İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Safa Acehan vekaleten atandı. Dr. Safa Acehan'ın Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan'ın oğlu olduğu elimize ulaşan bilgiler arasında yer almakta.


Öte yandan 3 Temmuz'da Yetkin'in görevden alınmasında bir ilçe belediye başkanının  Ankara'ya giderek partisinden istifa edeceği tehdidinde bulunmasının etkili olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Yetkin'in görevine ikici defa  atanması sonrası  ismi sır gibi saklanan Belediye Başkanının takınacağı tavır ise şimdide merak konusu oldu. 


Editör: Haber Merkezi