banner198

Çankırı Sağlığının başına Nörolog geldi!

Çankırı Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Safa Acehan görevinden alındı. 22 Temmuz 2015 tarihinde göreve başlayan Acehan koltuğunda 5 ay oturabildi.

Çankırı Sağlığının başına Nörolog geldi!
banner145
Çankırı Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Safa Acehan görevinden alındı. 22 Temmuz 2015 tarihinde göreve başlayan Acehan böylece koltuğunda 5 ay oturabildi.


Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS)ne perşembe günü (dün) düşen görev değişikliği ile Muhammed Safa Acehan görevinden alındı. Acehan'ın yerine Numune Hastanesinde çalışan Nöroloji Uzmanı Dr. Murat Yılmaz atandı. 


Nörolog Doktor Murat Yılmaz'ın  zaman kaybetmeden bu sabah Çankırı'ya gelerek devir teslim töreni dahi yapılmadan  kanunsuz bir şekilde görevine başladığı iddia edildi. 

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan'ın oğlu olan Acehan'ın Ankara'da seminerde olmasına rağmen Yılmaz'ın makam boşalmadan makama oturması etik açıdan tepki çekti. Valilik oluru gerçekleşmeden  yapılan uygulama bürokrasinin geldiği içler acısı hali gözler önüne seriyor. Vali Vahdettin Özcan'ın şehir dışında olduğu ve olur imzası alınmadan Yılmaz'ın makama oturmasına nasıl bir tepki vereceği  merakla bekleniyor. Çünkü bakanlık ataması gerçekleşse bile Valiler aylarca olur vermeyerek yeni atamayı bekletme hakkına sahipler. 


Öte yandan Yap -Boz tahtasına dönen sağlık sektöründe göreve getirilen nörolog doktor Yılmaz'ın klinisyen olması yeni bir tartışma konusu olmaya aday. Çünkü halk sağlığı ve acil sağlık hizmetlerinde görev yapmayan bir nörolog'un  bilmediği ve yöneticilik tecrübesine sahip olmadığı bir alanda Çankırı'nın adete kangrene dönüşen sağlık sorunlarına nasıl bir katkı sağlayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.



Jet hızında gelerek makama oturan Yılmaz'ın ilk gün ki ziyaretçi trafiği dudak uçuklattı.  Yılmaz'ı AKP İl Başkanı Celal Kaman, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ve Yönetim Kurulu ile Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Celal Orhun Ecemiş ziyaret etti. Kaman bir gün önce ataması gerçekleştirilen Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek siyasi bir mesaj verdi.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 04:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
koordinatör nmüdür
koordinatör nmüdür - 8 yıl Önce

yeni müdür ün sağlık bakanlığında koordinatör olarak görev yaptığı biliniyor yani büroksiye yabancı değil hayırlı olsun

Sıkıntı yoooook
Sıkıntı yoooook - 8 yıl Önce

Babanın siyasi gücüyle bu kadar oldu nevzatcigimda koltugu kurtarsın diye getirmişti bizim oğlanı ama koltugundan oldu nevzatcigim eee sen. Seni getireni satarsan bigun senide yerler neyse inanclidir bizim oglan hakla geldi hakla gitti meslegini öğrenir artık

Zeliha
Zeliha - 8 yıl Önce

çankırı burası siyasetide de bürokrasisi de yerlerde.

hayırlı olsun
hayırlı olsun - 8 yıl Önce

siyasiler getirdikleri müdüre sahip çıkmışlar bu güzel bir şey yeni müdüre hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum

güzel olmuş
güzel olmuş - 8 yıl Önce

yapar yapar çok güzel yapar

Gazi
Gazi - 8 yıl Önce

Güney Doğulu olmasın da.....

Ali Tangut
Ali Tangut - 8 yıl Önce

adamın makamını kaspetmektir bu yapılan. özel eşyaları var. kaybolursa suçlusu kimdir.

Entel Köylü
Entel Köylü - 8 yıl Önce

akpliler kale düşürmüş gibi gelmişler. sağlık alanında yaşanan kaosu en büyük suclusu vebaline de ortaklar biline.


SIRADAKİ HABER