banner306
banner198

Gökce: Bir fitne ateşi de Sağlık Bakanı yaktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına sağlık çalışanlarından sert tepki geldi.

Gökce: Bir fitne ateşi de Sağlık Bakanı yaktı!
banner145

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın TBMM’de yaptığı açıklamada Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını söylemesi sağlık camiasını karıştırdı.

Türk Sağlık Sen İl Başkanı Serhat Gökce, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın doktor maaşlarına artış yapılacağı açıklamasına tepki gösterdi. Yazılı açıklamada bulunan Gökce, Bakan Koca’ya; “Sayın Bakan! Sağlık çalışanları Doktordan ibaret değildir” diye seslendi.

Bakan Koca’ya sert cümlelerle tepki gösteren Serhat Gökce, “Markete gidildiğinde doktora ayrı fiyat diğer çalışanlara ayrı fiyat uygulanmıyor. Enflasyon ateşi tüm sağlık çalışanlarını cayır cayır yakarken bir fitne ateşi de sağlık bakanı yakmıştır.” dedi.

Serhat Gökce’nin açıklaması şöyle:

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca TBMM’de yaptığı açıklamada Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını ifade etmişlerdir.

Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu zaruret eczacı, ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik şoför genel idari hizmetler yardımcı hizmetler açıkçası halkın sağlığı için ter döken sağlık çalışanlarının tamamı için de gereklidir.

Tüm sağlık teşkilatı mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları vardır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmelidir.

Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, doktorlarımız için de, geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gereklidir. Markete gidildiğinde doktora ayrı fiyat diğer çalışanlara ayrı fiyat uygulanmıyor. Enflasyon ateşi tüm sağlık çalışanlarını cayır cayır yakarken bir fitne ateşi de sağlık bakanı yakmıştır. Toplu görüşmeler de talep ettiğimiz %22’lik zammı, %3’lük refah payını, seyyanen 600 TL’lik zammın haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşte öngörü budur, feraset budur. Malûm SEN’in en iyi marifetinin sağlık çalışanlarını masada satmak olduğu bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya dökülmüştür.

Çok kıymetli sağlık çalışanlarını bir kez daha buradan uyarıyorum! Hatada ısrar etmeyin. Bu gününüzü mahvettiniz, yarın da aynı akıbeti yaşamayın. Senin için mücadele etmeyen  gücünü senden almadığının idrakinde olan sarı sendika ya destek vermeyin!.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde, sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz.

Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, 22:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
KURTULUŞ
KURTULUŞ - 2 yıl Önce

BİR SAĞLIK PERSONELİ OLARAK BENİM BAKANIM DİYEMEMEK NE ACI.VİCDANİ SORUMLULUĞUM OLMASA SAĞLIK PERSONELİYİM DEMEK BİLE İSTEMİYORUM ARTIK.ARTIK YETER.

Sağlık personeli
Sağlık personeli - 2 yıl Önce

Bakanımız bizi görmezden gelmekten artık vazgeçmelidir. Sağlıkçıların hakkı ödenmez derken doktor harici sağlık personelini kastetmiş demekki. Bunu söylerken gayette ciddiymiş. Siz alkışlamaya devam edin. Zamanı gelince bizde alkışlarız inşAllah

Anarşist yaren
Anarşist yaren - 2 yıl Önce

Kelime kelimesine, harfi harfine duygularımıza tercüman olan bir açıklama olmuş.. Bunların yanı sıra bunların baş mesulu Malum sen memuru enflasyona ezdirmiş, kendi çıkarları için memuru masada satmış ve süslü cümleler ile marifet gibi bunu kamuoyuyla paylaşmıştır. O zaman biz kamu senliler itiraz ederken neyiniz beğenmiyorsunuz deniyordu.. Şimdi ağlayanlar kendileri olmuştur.. Biz buna ileri görüşlülük diyoruz.. Tecrübe diyoruz.. Hala malum sende kalanlar sizlerin itiraz etmesine gerek yok hakkınız masalarda cömertce harcanırken sustunuz şimdi konuşmayın..

Paramedik
Paramedik - 2 yıl Önce

Serhat başkanım çok güzel ifade etmiş ekleyecek tek birşey var malum sene üye olmak yok sağlıkçıyı yok sayan zihniyete sandıkta oy yok. Boş tencerenin ateşi herkesi yakar. Seçimde karşısında kim varsa mühür ona yapacak bişey yok. Bizde onları görmezden geleceğiz seçim gecesi anlarlar.

Vatandas
Vatandas - 2 yıl Önce

Çünkü doktirlar sendikali degil.doktorlarin arkasinda turk tabibler birligi var.bizlerse daha ne calisma birligi ne sendika birligi sağlayamadik.sendikalar ve sendikalilar birburi ile cekisedursun.

İdari memur
İdari memur - 2 yıl Önce

Doğru söze ne denir sayın bakanın etrafındaki danışmanı sekreteri de doktor olsa gerek ki sağlıkçı deyince aklına doktorlar geliyor. Bir muayeneye gidiyor vatandaş doktor 9 metre ödesen bakıyor diğer sağlık çalışanları hasta ve vatandaşlarla daha çok yakın temasta bulunuyor adetli karar istiyoruz

SIRADAKİ HABER

banner304