banner198

Gökçe, Çankırı Devlet Hastanesi Sorunlar Yumağına Döndü

Türk Sağlık Sen Çankırı İl Temsilcisi Serhat Gökçe, zehir zemberek bir açıklamayla sağlıkta yaşanan kaosa sessizliğini bozdu.

Gökçe, Çankırı Devlet Hastanesi Sorunlar Yumağına Döndü
banner145

Türk Sağlık Sen Çankırı İl Temsilcisi Serhat Gökçe, zehir zemberek bir açıklamayla sağlıkta yaşanan kaosa sessizliğini bozdu. Çankırı basınına sahip çıkan Gökçe, “Sorunlar yumağına dönen Çankırı Devlet Hastanesi, aylardır Yerel basın tarafından gündeme getirilmektedir.  Yapılan haberler yanlıştır, yalandır, abartıdır diyemeyeceğim. Eksiği vardır fazlası yoktur.” açıklamasında bulundu.

Hastane Başhekiminin görevden alınma sürecine değinen Gökçe,  “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki; bu sorunların odağında sendikacıların olması bir memur sendika temsilcisi olarak bizleri bir hayli üzmüştür.  MALUM SEN Yöneticilerin İdari kadroları işgal etmeleri yaptıkları haksız yanlı liyakate dayanmayan uygulama, iş ve işlemlerin toplum ve çalışan gözünde sendikacılığı kötü gereksiz ve neminem bir yapı olarak göstermiştir. Bu durum sağlık çalışanlarında da sendikacılığın sağlık çalışanının ayağına pranga olduğu algısı oluşturmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Menfaat ve çıkarları için her yolu mubah görüyorlar -

Sendikacı olduğunu iddia eden bir avuç azınlığın kendi menfaat ve çıkarları için her yolu mubah gördüğüne dikkat çeken Gökçe,”Burada kabahati sendikacılıkta değil, sendikacı olduğunu iddia eden bir avuç azınlığın kendi menfaat ve çıkarları için her yolu mubah gördüğü ve acımasız vicdansız ve haktan adaletten uzak tutum ve davranışlarıdır. Zulüm ile abad olanın sonu da berbat olacaktır. “ dedi.

Gökçe açıklamasının devamında şunlara değindi:

“Artık Sağlık çalışanları ne istediklerine nasıl yönetilmek istediklerine karar vermelidir. Haktan adaletten liyakatten yana mı tavır sergileyecekler; yoksa baskı ve zulüm karşısın da sindirilmiş ‘’ aman bana dokunmasınlar ‘’ deyip sıranın onlara ne zaman geleceğinin korkusuyla mı çalışma hayatını idame ettireceklerdir. Unutmayın ki; sizlerin verdiği gücü size kullananlara bir tek imza ile dur diyebilmek erdem ve cesaretini gösterdiğiniz de üzerinizden karabasan gibi kara bulutların çekildiğini ve aydınlığın bir imzanın arkasından bir anda belirdiğini göreceksiniz.

Sağlık Bakanlığı’nda başhekim, başhekim yardımcılığı, hastane müdürlüğü ve gibi kadrolara yapılacak atamalarda Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı ile ilgili atama yapılması gerektiğini uzun bir süredir ifade ediyoruz.

Çünkü yönetici kadrolara şartsız, sınavsız ve keyfiyete göre atama yapılması kamu çalışanlarının yükselme umutlarını yok etmekte, kamu yönetimine olan inanç ve güveni sarsmaktadır.  Sağlık Bakanlığı’nın yeni dönemde eskinin bu kötü alışkanlığından kurtularak idareci atamalarında yeni bir düzen getirmesi şarttır. Sağlık Kurum ve Kuruluşları, objektif ve rekabete açık bir sınavda başarılı olmuş, mesleklerinde yetkin insanlar tarafından yönetilmelidir.

Bizim talebimiz ülkemizin ve devletimizin menfaatidir. Beklentimiz ise adaletin tesis edilmesi, ehliyet, liyakat ve tecrübenin temel kriterler olmasıdır.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304