banner198

İki saatlik Ankara acilde bekleyen hastaya 'Fizan' oldu!

Çankırı'da kanser tedavisi gören Elif Ünür, Çankırı Devlet Hastanesi acil servisinde hastane bulunamadığı için 25 saat bekletildi.

İki saatlik Ankara acilde bekleyen hastaya 'Fizan' oldu!
banner145

Çankırı'da kanser tedavisi gören Elif Ünür, Çankırı Devlet Hastanesi acil servisinde hastane bulunamadığı için 25 saat bekletildi. Hasta yakınlarının,112'ye müracatanın üzeriden 30 saat geçtikten sonra uzun uğraşlar neticesinde  Ankara'da bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınabildi.

Çankırı’da kanser tedavisi gören 54 yaşındaki Elif Ünür, 22 Ekim Çarşamba günü evinde fenalaşarak ambulansla gece 01.30’da Çankırı Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Işın tedavisi (Kemoterapi) aldığı için bağışıklık sistemi zayıflayan ve enfeksiyon kapma riski taşıyan Ünür’e, hastanede gerekli serum olmadığından verilemedi. Bir türlü ateşi de düşürülemeyen hastaya saatlerce hastane bulunamadı.

Hastane acil servisinde 25 saatten fazla bekletildiklerini söyleyen hastanın kızı Kimya Ünür, çaresizlik içerisinde kaldıklarına isyan etti. Yaşadıkları durumu sosyal medya hesabından Çankırı Milletvekilleri Salim Çivitcioğlu ve M. Emin Akbaşoğlu ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı etiketleyerek tepki gösteren Ünür, “Hala hastanedeyiz, hala ne kadar daha bekleyelim, cenazemize mi geleceksiniz?” diye sordu.  Ünür, “Hastanede enfeksiyon riski yüksek hasta 24 saattir hastanenin acilin de bekletiliyor. Kan değerleri gittikçe düşüyor, @SCivitcioglu ‘Gidelim ilaç nereden alınıyorsa, alıp gelelim’ diyoruz ki; ‘çaresizliğimize bakın’, ‘şimdi istesek bir hafta sonra gelir’ deniliyor.” twitini attı.

Ünür “Bu ne biçim hastane Allah aşkına? Annem için bir tane serum yok! 'İstersek bir haftaya gelir' diyorlar. Annem burada ölmesini mi bekleyelim, sevk için hastane bulamıyoruz siz ne işe yararsınız?” diyerek siyasilere tepkisini sürdürdü.

Devreye İsmail Hakkı Esen girdi, yer bulundu-

Hastaya üstün garet göstererek müdahale eden acil sağlık çalışanlarının bile çaresizliğe isyan ettikleri öğrenildi. Ünür, acil serviste 25 saat bekletildikten sonra, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri sonucunda 2 saatlik mesafede olan Ankara Şehir Hastanesi'nde yer bulunarak 24 Ekim Perşembe günü gece saat 02.30’da Ankara’ya sevk edildi. Hastanenin onkoloji servisine alınan Ünür, enfeksiyon kapma riski nedeni ile yoğun bakım servisine alınarak tedavisine başlandı.

Acil durumlar da kanser hastaları çaresiz –

Öte yandan Çankırı’da tıbbı onkoloji servisi olmadığı için kanser hastalarına acil durumlara da yeterli müdahale yapılamadığı ortaya çıktı. Acil hastalar için kullanılması gereken malzemenin bulunmaması ise ayrı bir sorun olarak dikkat çekiyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 21:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem ünür
Adem ünür - 5 yıl Önce

Arkadaşlar ben konuda ismi geçen hastanın oğluyum, burada Çankırı devlet hastanesi acil bölümü doktoru ekibi ve konu ile alakalı dokotorun her hangi bir şekilde suçu yoktur, doktorlar ile görüştük ve onlarda ellerindeki imkanlar ile ne gerekiyorsa yapmaya çalıştılar ve konuyu açıkladılar, ambulans ile ankarada bu tedavinin yapılabileceği bölüm olan bir hastaneden hastayı sevk etmek için talep gönderildi ve acilde ki doktorun bir an önce sevki yapmak için elinden geleni yaptığına şahit oldum ve bir çok farklı hastanelerdeki doktorlar ile birebir telefon görüşmesi yaptı,
Ancak çevre illerden hiç bir hastane bu yapılan isteğe yanıt vermedi veya verenler ret ettiler, elimizden geldiğince vekillere danışmanlarına ve siyasilere bir çok hastane müdürü doktoru vs durumu anlattık ama sağolsun vekillerimizin 24 saat boyunca hiç bir yaptırımının olmadığını bize gösterdiler, ben şahsi olarak ak partiden başka hiç bir partiye bugüne kadar oy vermedim ama şunu gördüm kü boşuna çankırıdan vekil seçmişiz, daha sonra belediye başkanımız ve MHP yöneticilerinden bir kaç siyasi ile birebir veya danışmanları aracılığı ile görüştük ve gerçekten teşkilatçılığın ve samimiyetin nasıl bir şey olduğunu bize gösterdiler, ve uzun uğraşlar sonucunda annemi ertesi gün gece 02:00 civarında Ankara şehir hastanesine sevkini yaptırabildik, Allaha şükür sağlık durumu şuanda iyi ama dost kara günde belli olur sözünü bu gün tekrardan anlamış olduk, siyasi bir beklenti içine girmedik sadece hastamızın yasal hakkı olan bir şeyi talep ettik, yasal yolları bekledik ama diğer hastanelerden bir yanıt alamayınca hastamızın durumu daha kötüye gitmeye başladığı için bu şekilde bir çare düşündük ve gördükkü hala ak parti içerisinde teşkilatlanma yapılamamış kendi aradığın veya mevkiye getirdiğin insanlar vatandaşın derdine çare olmayacak ve sen vekil veya siyasetçi olarak buna bir şey yapamayacaksan boşuna o koltukları işgal ettiklerinin farkına varmaları gerekiyor, bizim sorunumuz Çankırı devlet hastanesi veya doktorları ile değil onlar elindeki imkanlar ile elinden geleni yaptılar hepsine teşekkür ediyoruz, ve bize bu zor günümüzde siyasi amaç gözetmeksizin elinden geleni yapan belediye başkanımız sayın İsmail Hakkı esen, özel kalem müdürü fatih atıcı ve MHP genel merkezinde görevli cengiz uğur kardeşimize çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun...

Hemşire
Hemşire - 5 yıl Önce

Hastamıza Allah şifalar versin birde bizi düşünün yani çalışanları bu siyasilerin derdı cok buyuk bu aralar cok sendika nın istediği adamları nasıl göreve getiririz mevcut idarecileri nasıl kurtarırız eyyyy admin evrakta sahtecilik sahte evrak düzenleme devletin evraklarıni kurum dışına çıkarmak tan ceza alan idareciler yönetiyor bu hastaneyi unun için cok normal bu olay fakat sıze sonsuz teşekkürler ederim Sayın cankırı postası

Yuh artik ya
Yuh artik ya @Hemşire - 5 yıl Önce

Yav arkadas Cevre illerden hastayi kabul edecek hastalerden haber bekliyor hic bir hastane kabul etmiyo yerim yok diye yine hastane suclaniyo yaziktir ayiptir yapmayin bunu cankiri bizim hastane bizim kimin usagisiniz hastanenin adi karalayip hangi ozel hastaneye hasta cekmeye calisiyonuz

Aşağıyanlı
Aşağıyanlı - 5 yıl Önce

Hastane müdürleri sendika derdinde, başhekim müdürlerin derdinde, hastalara kim bakacak, yazıklar olsun

Dr
Dr - 5 yıl Önce

Hastanenin bütçesini cebinize indireceğinize serum felan alın

İspatla
İspatla @Dr - 5 yıl Önce

Ayrica hastane yöneticileri bence bu kisiyi mahkemeye vermeli çunku bu alenen hirsizlikla suclamak

İspat et
İspat et @Dr - 5 yıl Önce

Hastanenin butcesini ceplerine indirdigini ispat et şereflisin etmessen Şerefsiz bu kadar basit işte ayrica bu bi suc duyurusudur savcilar arastirmali

Yaşamayan anlayamaz
Yaşamayan anlayamaz - 5 yıl Önce

Bir tek kanser hastasi yok cankiri da kanser olan herkes ufacik kan tahlili vermek için iki saatlik yolu çekiyor saatlerce hastane koridorlarinda sefil oluyor zaten hastalikla boğuşuyor yol stres bitiriyor, sadece hastayi degil hasta yakinlarini da. Sizin bildiginiz gibi 6 harfden olusmuyor kanser bilin istedim. Birseyler yapin artık bu durum son bulsun

TÜRK Ünür
TÜRK Ünür - 5 yıl Önce

Hastane değil mezbahane Çankırı devlet hastanesi.

Yasamayan anlamaz
Yasamayan anlamaz - 5 yıl Önce

#yuk artik ya #,Cankirida ki doktorlari karalayan yok hepsi elinden geleni yapiyor imkanlari kullaniyor bu haber de yorumlarda ben doktorlari ve hemsireleri karalayan gormedim. Asil sen kimin usagisin ki burda bunu yazabiliyorsun. Boyle dertlerin yok herhalde böyle bir hastaliga yakalanirsan anlarsın bugun bizim basimiza yarin senin. Maşa olma en iyisi. Ozel hastane dedigin hangisi karatekin hastanesinde de yoktur o serumlar ilaclar. Biz genel olarak cankiri da hastane ve tibbi gereçler yok diyoruz. At gozluklerinizi bi çıkarın ya çıkarın. Memleket bizim herseyimiz olsun istiyoruz.

Alptekin
Alptekin - 5 yıl Önce

"yuk artik ya" insanın bu yoruma harbiden yok artık diyesi geliyor. İnsanın ulan en yakının çeliğin çocuğun aynı hastalığa dücar olsun, sen 25 değil 48 saat serum bulama , yatak bulama, hastane bulama diye beddua edesi geliyor.

Yuh artik
Yuh artik @Alptekin - 5 yıl Önce

ALLAH agzindan alsin yakana yapistirsin


SIRADAKİ HABER