banner198

İl Sağlık Müdürlüğü Ak Parti’ye mi bağlandı?

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Bozkurt’un görevden alınmasıyla başlayan süreç Çankırı sağlığında adeta deprem etkisi yarattı.

İl Sağlık Müdürlüğü Ak Parti’ye mi bağlandı?
banner145

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Bozkurt’un görevden alınmasıyla başlayan süreç Çankırı sağlığında adeta deprem etkisi yarattı.

Haber Merkezimizin geçtiğimiz hafta Cuma akşamı flash gelişme şeklinde verdiği “Başhekim jet hızıyla görevden alındı!” haberinin ardından taşlar adeta yerinden oynadı. Hastane skandal iddialarla çalkalanırken Çankırı Sağlık Sen Yöneticisi olan 'sendikal vesayetçiler' ise bu şok gelişmenin ardından haftanın ilk mesai gününde başhekimi görevden alma girişimini durdurmak için çalıştıkları öğrenildi. Sendikacıların aynı zamanda  amiri konumunda olan İl Sağlık Müdürü Hüseyin Keskin’e kararından geri dönmesi adına baskı yapma çalışmaları için harekete geçtikleri yönünde iddialar peşi sıra geldi.

Sağlıkta yaşanan kaos 14 Ocak 2019 Pazartesi akşamı geç saatlerde Ak Parti İl Başkanlığında özel toplantıda masaya yatırıldı. Sorunlar İl Başkanı Celal Kaman, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Keskin, görevden alınan Başhekim İsmail Bozkurt,  Ağız Diş Sağlığı Müdürü ve Sağlık Sen Şube  Başkanı Tuna Dinç, Hastane Müdürü Kadir Barak, bazı yöneticiler ve aynı zamanda özel bir Hastanenin Halkla İlişkiler Müdürü olan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu’nun katıldığı toplantıda ele alındı.Sendikacıların AK Parti'de yapılacak toplantı öncesi kendi aralarında şube binasında toplantı yaptıklarıda öğrenildi.

Kaman prim vermedi –

23.10’a kadar süren toplantının ardından İl Başkanı Celal Kaman’ın tarafları dinleyerek Sağlık Sen Yönetiminin taleplerine set çektiği ve Başhekimin görevde kalması girişimlerine prim vermediği öğrenildi. Yine Milletvekili Salim Çivitcioğlu’nun gelişmeleri telefon trafiği ile yakında takip ettiği, görevden alınan eski Başhekimin ise hastanede poliklinik hizmeti vermeye başladığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Sendikal vesayetçilerden utanmaz algı çalışması –

Sağlık camiasının illallah ettiği Sağlık Sen yönetimi ise kamuoyunda yapılan haberleri FETÖ ile mücadele (!) etmelerine bağlayarak, milletimizin ortak birlikteliği olan 15 Temmuzu istismar ederek üzerlerine kalkan yapan açıklamalarda bulunuyorlar. Başhekimin rezilliklerini dahi yazmayı ar sayan gazetecileri hedef alan Sağlık Sen yönetimi, bu çirkinliklere sessiz kalıp başhekimi korumaya çalışırken, yüzlerce şehit verilen hain darbe girişiminin arkasına sığınma hadsizliğini de gösterdi. Sağlıkta yaşanılan sorunlara cevap veremeyen vesayetçiler, Sağlık sorunlarına dile getiren yerel basına karalama ve iftira atmaya utanmazlığını gösterdiler.  

İl Sağlık Müdürlüğü Ak Parti’ye mi bağlandı? -

Öte yandan sağlıkta yaşanan sorunlarla ilgili Çankırı Valiliği sessizliğini korurken, kamuda hiyerarşik düzenin bozulduğu net bir şekilde gözler önüne serildi. Devletin bürokratları bağlı oldukları mülkü amirleri yerine, sorunlarını Ak Parti binalarında çözmeye başladı. Bu gibi girişimlere gidilmesi, Türkiye bürokratik vesayetten kurtulmaya çalışırken şimdide siyasal vesayet dönemi mi başlıyor sorularını beraberinde getirdi. Valinin yapması gereken görevi siyaset kurumunun üzerine alması, bürokratın İl Başkanından emir  alması ise gelinen noktayı gözler önüne sermektedir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müsaade etme! -

24 Haziran 2018 seçimleri ile birlikte Türkiye Başkanlık sistemine geçerken, yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, üç-beş kişinin çıkarlarını korumak adına Çankırı insanının sağlığını oyuncak etmesine müsaade etmeyeceğini umuyor, ‘kınamacının kınamasına aldırmadan’ haber merkezimizin kamuoyu adına sağlık sorunlarını yazmaya devam edeceğimizi bilinmesini istiyoruz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2019, 04:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet aslan
ahmet aslan - 5 yıl Önce

Bunların basın açıklamasının meali şöyle. biz 17-25 aralık darbelerini yapanlarla az maklube kaşıklamadık sendikayı almak için kapılarında yattık. 15 temmuz sonrası sıra bize gelmesin diye birlikte maklube kaşıkladıklarımızı bir bir şikayet ettik o yetmedi işimize gelmeyenleride şikayet ettik böylelikle hedef şaşırttık diyorlar ki bunlar kendi ağızlarıyla biz fetöye girdik ama sendikayı almak için girdik diyen adamlar. bunlar şuan 4 kafadar şakir tuna hüseyin potukoğlu birde tunanın saz arkadaşları var. bu basiretsiz mesnetsiz basın açıklamasını tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen, hır..z murattan başkası yazmış olamaz. çünkü kendisi işine gelmeyene iftira atmakta ustadır.yetkililere duyurulur devlet kurumlarına çöreklenmiş bu sendikacılardan korkmayan yöneticiler atayın. Bu adamlar olduğu sürece akp ye oy yok.

TÜRK
TÜRK - 5 yıl Önce

BU KİŞİLER FETÖ İLE MÜCADELEYİDE SULANDIRDILAR.KİŞİSEL İHTİRASLARI UĞRUNA ALAKASI OLMAYAN BİÇOK KİŞİYİDE YALANCI ŞAHİTLERLE SORUŞTURMAYA DAHİL ETTİRDİLER.BİDE ÖVÜNÜYOLAR İLK FÖTE SAĞLIK DAVASINI BİZ BAŞLATTIK DİYE.SAYIN BASIN MENSUPLARINDAN RİCA EDİYORUM.BAHSE KONU DAVA SONUÇLANMA AŞAMASINDA MAHKEME KARARLARINI LÜTFEN TAKİP EDİN.NASIL MÜCADELE ETMEKMİŞ GÖRECEKSİNİZ SİZLERDE.

Murat Berat Atalay
Murat Berat Atalay - 5 yıl Önce

Haberiniz için tebrik ediyorum. Ar edeceğiniz birşey varsa Çankırı ve Türk Kamuoyunun doğru bilgi almak olmalıdır. Saygılarımla

Kadir Şahin
Kadir Şahin - 5 yıl Önce

Bağlı değilmiydi öteden beri öyle

SIRADAKİ HABER