banner198

Online Terapist Tavsiyeleri

Öncelikle psikoloji geniş bir bilim dalıdır bu yüzden A isimli terapist en iyi terapist demek yanlış olacaktır.

Online Terapist Tavsiyeleri
banner145

Online Terapist Tavsiyeleri

Öncelikle psikoloji geniş bir bilim dalıdır bu yüzden A isimli terapist en iyi terapist demek yanlış olacaktır. Belirli alanlarda ve dallarda iyi terapistler bulunmaktadır. Sizin rahatsızlığınıza göre terapist tercih ederseniz en doğru terapisti tercih etmiş olacaksınız. Aile terapisinde yüksek lisans yapmış bir terapiste alkol bağımlılığı görüşmesi almak isterseniz tedavi olursunuz lakin direk alkol ve madde bağımlılığı alanında uzman bir terapist ile görüşürseniz daha kısa ve doğru sürede tedavi olursunuz. Online terapi almak istiyor ve karar veremiyorsanız makalemizi dikkatli şekilde okuyarak online terapist tavsiyelerine ulaşabilirsiniz. Makalemizde sizlere online terapi hakkında detaylı bilgiler vereceğiz ve aklınıza takılan tüm soru işaretlerini cevaplamaya çalışacağız aynı zamanda aradığınız sorunun cevabını bulamıyorsanız mutlaka bizlerle iletişime geçerek sorunuza cevap bulunuz. 

Online terapist tercihini neye göre yapmalıyım?

Öncelikle rahatsızlığınızı internet üzerinde biraz araştırmanızı ve tedavi yollarını öğrenmenizi tavsiye ederiz. Bu tedavi yöntemleri arasında ilaç veya hastane ortamı gerektirmeyen bir rahatsızlığınız varsa online terapist tercihinizi yaparken dikkat etmeniz gereken adımları aşağıda maddeler halinde sizlere listeliyoruz.

  • Terapistin eğitim durumunun olduğunu ve mutlaka yüksek lisans yapmış olduğunu bilerek tercihinizi yapınız.
  • Kendinizi rahat hissedeceğiniz terapisti seçiniz.
  • Rahatsızlığınız ile ilgili deneyim sahibi terapisti seçiniz ve görüşme öncesi rahatsızlığınız hakkında terapistin deneyim sahibi olup olmadığını sorunuz.
  • Terapistin, size uygun saatlerde müsaitlik derecesini öğrenerek tercih yapınız. Eğer programınızda dar bir alana sıkıştırıyorsanız sizin için sağlıklı bir görüşme olmayacaktır.
  • Terapistin saatlik ve haftalık ücretlerini göz önünde bulundurun, bütçenize uygun olması ve yaşamsal düzeninize etki etmeyeceğinden emin olunuz. Bazı rahatsızlıklarda uzman terapistler çok yüksek rakamlarda ücret isteyebilirler.
  • Terapistin tedavi şeklinin etik ve ahlaka uygun olduğundan emin olunuz.

Online terapi sağlığa kavuşturur mu?

Online terapi bir çok hastalıkta sağlığa kavuşturmaktadır lakin bazı hastalıklarda sizleri sağlığa kavuşturmayacaktır. Terapi öncesinde sizlere rahatsızlığınız sorulur eğer online terapi için uygunsanız sizinle görüşmeler ayarlanır. Online terapi ile ilgili detaylı bilgi için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2021, 02:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER