banner198

Rektör Hasan Ayrancı’dan korona aşısı açıklaması!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği corona virüsü aşısının saklanabileceği depolama koşullarına ÇAKÜ'nün sahip olduğunu söyledi.

Rektör Hasan Ayrancı’dan korona aşısı açıklaması!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Türk profesörler Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği corona virüsü aşısının dahi rahatlıkla saklanabileceği depolama koşullarına Çankırı Karatekin Üniversitesinin sahip olduğunu söyledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çankırı’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye’ye de yakın zamanda illere gönderileceği açıklanan Çin menşeli ‘CoronaVac’ aşısı ve  BioNTech ve ABD merkezli Pfizer’in geliştirdiği aşının depolama koşullarına ilişkin Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker'e açıklamada  bulunan Rektör Ayrancı, üretilen tüm aşılarla ilgili Çankırı halkına yetecek kadar aşının depolama koşullarının Çankırı Karatekin Üniversitesi laboratuarında hazır olduğunu ifade etti.

Ayrancı, Çankırı'da -70 derece saklanma ihtiyacı duyulan bu aşıyı depolayacak yerin ÇAKÜ olduğuna dikkat çekerek, üniversite laboratuarının son derece gelişmiş teknolojiyi bünyesinden barındırdığını vurguladı.

Rektör Ayrancı, Aksu mahallesinde eski Devlet Hastanesi arazisinin Tıp Fakültesi alt yapısının oluşturulması amacıyla üniversiteye verilmesi için Çankırı kamuoyundan destek istedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 04:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER