banner198

Sağlık Çalışanları isyanlarda! Bu nasıl planlama?

Çankırı Valiliğince yurtlarda yer tahsis edilen sağlık çalışanlarının yapılan planlamada yeme-içme ve temizlik ihtiyaçlarının ise düşünülmediği ortaya çıktı.

Sağlık Çalışanları isyanlarda! Bu nasıl planlama?
banner145

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarının hizmetine sunulmak üzere Çankırı Valiliğince yurtlarda yer tahsis edildi. Özveriyle çalışan ve evlerine dahi gidemeyen sağlık çalışanlarının yapılan planlamada yeme-içme ve temizlik ihtiyaçlarının ise düşünülmediği ortaya çıktı. Yönetim beceriksizliğinden mağdur olan çalışanların taleplerinin 10 gündür çözülemediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta yapılan düzenleme ile sağlık çalışanları KYK, Hacı Muradı Veli ve çeşitli liselerin öğrenci yurtlarına dağıtıldı.  Ancak yapılan düzenlemede yeme-içme-temizlik gibi hizmetlerle ilgili bir planlama yapılmadığı ortaya çıktı. Okulların kapanması ile yurtlarda görevli personel de evlerine gönderilince sağlık çalışanları büyük sıkıntı yaşmaya başladı. Yurtlarda dinlenmeye gelen personel yemek ve çamaşırını yıkama, internet, televizyon gibi hizmetleri alamadığını ifade etti.  

Sanayi tipi çamaşır makinesi olan yurtlarda farklı zamanlarda gelen çalışanlar kendi getirdikleri tüplerle yemeklerini yapmak istedi.  Ancak bu şekilde yemek yapmak isteyene çalışanlara okul idareleri sorumluluk almak istemeyerek izin vermedi. Çamaşırlarını yıkayamayan çalışanlar çamaşır makinesi istedi.

Bu şekilde kalamayız-

Bu ihmalkârlık ve vurdumduymazlık Kovid-19 salgınının önüne geçilmesi, salgına yakalanan vatandaşların sağ salim sevdiklerine kavuşabilmesi için gece gündüz büyük bir özveri ile görev yapan sağlık çalışanlarının adeta isyan ettirdi.

Sağlık çalışanlarının İl sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi başhekimliğine ısrarlı şikayetleri ve taleplerine rağmen  günlerdir sorunun çözülememesi dikkat çekti.  Yurtlarda uygun konaklama koşullarının sağlanamaması sonucunda yurtlarda kalmak için yeni taleplerin gelmediği öğrenildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2020, 02:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Evde Kal
Evde Kal - 4 yıl Önce

Hafta sonu yurt ziyaret etmiş. 2 haftadir personel o yurtlarda haber oluncami akliniza geldi personel magduriyeti. Hafta içi işini yap haftasonu evde kal.

Anlaşıldı
Anlaşıldı - 4 yıl Önce

Bu virüs, hakeden ciddiyetsiz ve liyakatsizlere bulaşmadığı sürece, bu işin ciddiyetini anlayamayacaklar. Doktor ve sağlık çalışanları olmadan siz kocaman bir hiçsiniz. Mücadeleyi veren biziz, adam kayıran, işleri savsaklayan sizsiniz, öyle değil mi, Sayın sağlık çalışanları, ne zaman bizim sırtımızdan geçinen parazitlerle savaşacağız? Emin olun bunlar corona dan daha ölümcül bir virüs, yapıştıkları yeri çürütüyorlar.

Selam
Selam - 4 yıl Önce

Selam olsun sayın yetkili birokratlara selam olsun zalım vekile selam olsun avukat saglik mezunu il başkanına selam olsun tudi ye selam olsun selam olsun koskoca bir kurumu bu hale getirenlere sayın yetkililer haydi bir iki üç kafalar kuma kulaklar tıka ağlanacak halimize gülüyoruz sen 15 gün sus pus ol haberden sonra koşa koşa git yurdun önünden resim paylaş ya sen tudi sen neyin kafasını yaşıyorsun Allah aşkına sen ne yiyip içiyorsun bire tudi haberden önce neredeydin bak Allah ın adı ile söylüyorum en yakınındakiler dahi sana gülüyor insanlık adına slze üzülüyorum haydi bir titreyin ve kendinize gelin tudi bu devleti dolandırıp yargılanacakların içinde sen varmısın yokmusun he aklıma gelmişken karayı attınya sendikadan K. B ile N. İ A ne Olcak yoksa onlar yargılama başlınyamı atacaksın yoksa korktuğun bir şey mı var tudi tudi

Atakan tekmen bey
Atakan tekmen bey - 4 yıl Önce

Siz sağlıkcımısınız sayın Atakan bey lütfen yetkilerden resmi belge isteyin bakalım saglik çalışanları hangi tarihte barınma istediler yetkili beyler ne yaptı burda mesele insan sağlığı komik olmayın komik cokmu zor tum dünyada insanlar sağlık camiasına otel ve her türlü imkanı sunuyorken bir yemek ihtiyacını çözmek bakın cok basit bir önerim var stk lar bu günler için değilmı haydı bakalım görelim stk gelirleri ile bir aylık yemek masraflarını karşılasınlar stk nın aracı ile neredeyse vc ye dahı gidenler stk sayesinde o koltukda oturanlar görelim

Yeter
Yeter @Atakan tekmen bey - 4 yıl Önce

Sadece wc mi mesela soruşturmada adı geçenlerden birini de eldivana götürüp getiriyorlar, kurban taşıyorlar VS. VS. Hele biri varki o aracın üstünden inmiyor. O aracı nasıl seviyorsa, hiç kendi aracına bile binmiyor, Bak birader, o araca sadece çarşamba günleri binebilirsiniz, o da üye ziyareti olduğu zaman. Sizler ahiret gününe inanmayabilirsiniz ama biz inanıyoruz, orada binlerce insanın 2 eli yakanızda olacak.

Hüseyin
Hüseyin - 4 yıl Önce

Çankırıda bu zamana kadar ne doğru yapılmışki bu iş doğru yapılsın illa sağlıkcılar eylemmi yapmalı valilik tüm imkanlarını kullanmalı şuan cephede canı pahasına sağlıkcılar var el üstünde tutmalıyız tüm çankırılılar olarak ama nerde

18
18 - 4 yıl Önce

Sizi mi düşünecekler adamlar kendi derdine düşmüş soruşturmaları kayıranlar millet verdiği dilekçelere yalan diyen yetkililer

Çankırılı
Çankırılı - 4 yıl Önce

Çankırı postası bence slz özgür basın olarak yapıyorsunuz memleketimizin insani en iyi şekilde yararlansın ne yazıkkı yetkililerin gözler görmez kulaklar duymaz kafalar adete kumun atında onun için en yakın seçimlere kadar susmak lazım cok değil üç beş ay önce Sayın vekilim salım bey kendisine hastane yönetimi ile ilgili soru sordunuz ne dedi bunları ben bilmiyorum gizli bilgi siz nerden biliyorsunuz şeklinde slze bir zezenişte bulundu aslında sayın vekile ve il başkanına bu konuda defalarca bilgi verilmişti heee bu arada bu yetkili beyler hakkında bölge idaresi tarafından yargıla kararı çıktı ama hala sus pus var bundada bir şey fakat kimse güneşi başcıkla suvayamaz başcık erdikten sonra her şey çıkacak ortaya teşekkürler çankırı postasına

Seçmen
Seçmen @Çankırılı - 4 yıl Önce

Bizler sadece ezilmesine ses çıkarmadığınız sağlıkçılar değiliz, aynı zamanda, ailelerimizle birlikte 6000 kişilik seçmeniz, 3000 oyla belediyenin kaybedildiği düşünüldüğünde, genel seçimlerde çıkacak sonuçta ortada, bunu buraya yazıyorum, seçimler bitince dönüp okuyasınız diye.

.....
..... - 4 yıl Önce

Tüm ilçeleri gezip fotoğraf çektiriyor fotoğraflarda sosyal mesafeyide koruyor daha ne yapsin bu adam


SIRADAKİ HABER