banner306
banner198

UMKE'den 72 saatlik tatbikat

Çankırı Umke ( Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ) ekibi, Yapraklı yaylasında zor doğa koşullarında yaptığı il tatbikatı ile göz doldurdu.

UMKE'den 72 saatlik tatbikat
banner145

 Çankırı Umke  ( Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ) ekibi, Yapraklı yaylasında zor doğa koşullarında yaptığı il tatbikatı ile göz doldurdu.

 

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Çankırı UMKE, Yapraklı Hazım Dağlı Milli tabiat parkında 5-7 ekim 2016 tarihinde 3 gün süren il tatbikatı gerçekleştirdi.

 

72 saatlik kamp süresince  soğukkanlı yaklaşım ,etkili iletişim, takım ruhu vb. konularda becerilerinin artırılması gerçekleştirildi. Kampta ilkyardım, triyaj, hasta paketleme, gece intikal, hasta taşıma konularında eğitimler düzenlenerek ,başarı ile arama kurtarma tatbikatı icra edildi.

 

-2004 yılında kuruldu-

Sağlık Bakanlığınca 2004 yılında kurulan ve 81 ilde örgütlenen UMKE 2016 yılı itibariyle yaklaşık 10 bin gönüllüsüyle dünya çapında bir tıbbi kurtarma organizasyonu haline geldi. Türkiye çapında 21 bölgede yapılanan UMKE’nin 9. Bölge Ankara ili koordinatörlüğünde Çankırı ile birlikte  7 ilden (Ankara, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Kırşehir ) teşekkül ediyor.

 

Kampa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Eyüp Yalçınkaya , Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Erdal Çalıkuşu ,UMKE İl Sorumlusu ATT Emin  Lafcıoğlu ile birlikte toplam 15 UMKE personeli iştirak etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304