banner198

Vali Özcan'dan Ankara günü birlikçilerine sert uyarı!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı'ya evini taşımayan sağlık bürokratlarına sert uyarıda bulundu.

Vali Özcan'dan Ankara günü birlikçilerine sert uyarı!
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı'ya evini taşımayan  sağlık bürokratlarına sert uyarıda bulundu.



Çankırı sağlık organizasyonun en tepesinde  bulunan bürokratlardan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Ahmet Reşat Doğusan
 ve Devlet Hastanesi  Başhekim Vekili ve Hastane Yöneticisi Op. Dr. Celal Orhun Ecemiş'in günü birlik Ankara'ya gidip gelmeleri kamuoyunda sıkça konuşulan konuların başında geliyor. Yaklaşık 9 aydır Çankırı'da görev yapan iki ismin hala ikametgahını Çankırı'ya taşımaması büyük bir felaket yada büyük çaplı olası can kayıpları durumunda sağlık alanında krizi kimin yöneteceği sorularının sorulmasına neden oluyor.


Geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen AYTAÇ yangını ve son yaşanan Şabanözü OSB'de ki kimyasal gaz zehirlenmesi  olayları kamuoyunda tekrardan bu konun konuşulmasına neden oldu. Devletin ademi merkeziyet anlayışı gereği sağlık organizasyonunu yönetmesi için gönderdiği bürokratların  Çankırı'da ikamet etmek yerine mesai bitince Ankara'ya dönmeleri sağlık alanında yaşanan başı bozukluğu daha da içinden çıkılmaz hale getirdi.   


-Vali Özcan " Sizden çok ben rahatsızım"-
Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker'in bu  sorunu dile getirmesi üzerine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan önemli açıklamalarda bulundu.  Özcan, " Benim şikayetim sizin şikayetinizden daha fevkinde . Eğer bir ilde hizmet üreteceksek  o ilde oturmalıyız. Bu konuyu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü atandığında kendisinin yüzüne  de söylemiştim.  Hasan Tahsin bey evini taşıdı. Bu iki görevli arkadaşımızın da yüzlerine karşı aynı şeyleri ifade ettim. Dedim ki; 'Bu ilde ikamet ediniz. Ankara yakın olabilir uzak olabilir ama bu ilde ikamet etmeniz gerekiyor. Zaten sağlıkta çıta yükselmiştir. Hükümetin en başarılı olduğu alanlardan biridir. Çıtanın seviyesini koruyabilmek için burada olmalısınız' dedim. Ama bu arkadaşları ben atamıyorum. Atayanlar Sağlık Bakanlığı, onların Ankara da oturduğunu biliyor zaten . Problem burada bilginiz olsun! Ama bu konu çözülecek, bu konunun takipçisiyim" şeklinde konuştu.


Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Ahmet Reşat Doğusan  Nisan 2015'te, Hastane Başhekimi Op. Dr. Celal Orhun Ecemiş ise Mayıs 2015 tarihinde Çankırı'ya atanmışlardı.

- Gerekirse Whatsapla talimat veririm-

Şabanözü'ndeki işçi zehirlenmesini 
İstanbul'dayken öğrendiğini ve gerekli yerlere talimat verdiğini anlatan Vali Özcan, "Çalışma Bakanımızla gece bir telefon görüşmesi yaptık ve bu görüşme sonrası AFAD ekiplerine talimat verdim. Bölgede yapılan incelemenin ardından sızan gazın insan sağlığına zararlı olmadığını ve vücutta farkındalık yarattığını öğrendim. Ölümcül bir durum olmaması nedeniyle programımı bozmadım. Pazar günü Çankırı'ya döndüm ve kente gelir gelmez ilçeyi ziyaret ettim" diye konuştu.

 

Özcan, 

"Ben teknolojiyi kullanan bir insanım. Telefon var, mail var, whatsapp var. Bunlarla da gerekli görüşmeleri yapar, talimatlarımı iletirim. Olay gününde organizasyon anlamında hiçbir eksiklik olmadı" şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 03:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gazi
Gazi - 8 yıl Önce

Çankırı kimin umurunda.Nasılsa tepeden inme atanmışım.Arkamda koskoca Ak Parti var.Altımda da iyi bir araba.Ankara buraya 1-1.5 saat zaten Çankırıdada insanların gıkı çıkmaz.Olacağı bu tabi.
İkinci bir altarnatif olarak belki şöyle düşünüyorlardır.Nasıl olsa yakında benide ğörevden alırlar.Malumunuz Sağlık Müdürlüğüne Müdür dayanmıyor..

VATANDAŞ
VATANDAŞ - 8 yıl Önce

hi̇ç mi̇ çankirili yok çankirida oturan yok çankiriyo düşünen yok bu da si̇yaseti̇n ve büroksi̇ni̇n ayibi

VATANDAŞ
VATANDAŞ - 8 yıl Önce

atanmış olabilir ama sağlık müdürlüğü ve valilik denetleme ve i̇nceleme yapabi̇li̇r. ki̇m nezam geli̇yor nezaman gi̇di̇yor ne i̇şlerle ugraşiyor vs......

cengiz aşkın
cengiz aşkın - 8 yıl Önce

vahim, vali bey ben atamadım diyor, zaten atamaları bakanlık yapar sevk ve idare mülki amir tarafından yapılır bir bürokratın memur gibi davranıp mesai dışında ili terketmesi çok yanlış vali beyin gereğini yapması lazım, yada bürokrat olan bey efendiler ikamet ettikleri yerde görev yapsınlar, sanırım iktidar bu haberi okumuştur, vali bey görev sizin ilgilenin diyor...

Torpil
Torpil - 8 yıl Önce

akparti varken arkasında vali beye laf düşmez sanırım;milletvekili tanıdığı var demek ki bu sağlıkçı beyefendilerin ki meydan okuyor çankırı ya.

Saglikci
Saglikci - 8 yıl Önce

Sağlık müdürüne benim mesajım kadrolu bütün hizmetli arkadaşlar aksama kadar gezsin ler bütün isleri garibim şirket elemanlarina yukleyin yenı atananlar sube mudurlerim bunlarda haberiniz yokmu acaba yeni saglik mudurum duy bunlari isleri sadece temizlik olan sirket elemlarina neler yapıldığını negibi tehlikeli islere sokuldugunuda bi araştırın lutfenn

SIRADAKİ HABER