banner306
banner198

Vesayet Sen’e bir tokatta Yargı’dan geldi!

Çankırı Postası Haber Merkezimize yapılan suç duyurusuna Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi.

Vesayet Sen’e bir tokatta Yargı’dan geldi!
banner145

Çankırı Postası Haber Merkezimizin Çankırı sağlığında yaşananları dile getirdiği haberlerimize, Çankırı Sağlık Sen tüzel kişiliği ve sendikanın 3 yöneticisi tarafından Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Haber Merkezimizin Çankırı sağlığında yaşandığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarını dile getirdiği haberlerinden rahatsızlık duyan Çankırı Sağlık Sen tüzel kişiliği ve sendikanın 3 yöneticisi, sendika vekili Avukat  Melike Uzgör aracılığı ile Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına; hakkımızda sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, husumet besleme, iftira, yargı kararlarına uymama, sendikalarına ‘vesayetçi” ifadesini kullanma gibi suçlamalarla 7 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Okan Yıldırım tarafından yapılan kovuşturma neticesinde, 10 sayfadan oluşan karar metninde; ifade özgürlüğünün çoğulcu ve anayasal demokrasilerin temel taşları olduğuna vurgu yapılarak evrensel hukuk ilkeleri ve Türk Anayasası’ndan örnekler verildi. Karar metninde ders niteliğinde bölümler bulunurken suçun yasal unsurunun oluşmadığı neticesine varılarak CMK’nın 172/1 maddesi uyarınca kovuşturmaya yer olmadığına hüküm olundu.     

Haber Merkezimizi noter ihtarnameleri ve yargı yolunu kullanarak susturmaya çalışanlara Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’den cevap geldi. Şeker, “Tek gayemiz yıllardır Çankırı sağlığının tepesine çöreklenen ve devletin verdiği idarecilik görevlerini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı kanaati oluşan bir yapının varlığını açık ve seçik bir şekilde göstermektir. Bu yapı yıllardır işine gelmeyen yöneticileri, çalışamaz hale getirmekte, kendi yerleşik düzenlerini bozmak isteyen ve sağlıkta bir sistem getirmek isteyen idarecileri, AKP’li bazı siyasileri de arkasına alarak pasifize etmektedir. Bu yapı güç zehirlenmesine uğrayarak sağlığı bir şekilde çalışmaz hale getirerek vesayetçi bir düzen kurmuştur. Ancak, haberlerden anlaşılacağı üzere arşiv odasından binlerce hastanın mahrem bilgisinin olduğu belgeleri kurum dışına çıkartma ve belgeleri tahrip etme cüretini bile gösterecek bir hale gelmiştir. Sağlıkta önemli yerlerde işinin ehli olmayan personelin hepsinin ortak özelliği ise aynı sendikaya bağlı olmasıdır. Hastaneye insanlar ölüsünü dahi emanet ederken korkar hale gelmişlerdir. Biz bu feryadı yıllardır her platformda konuşan, yazan bir yayın organı olarak, kamuoyu adına bu tür ciddi iddiaların haber takibini yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Adnan Oktar taktiği bize tutmaz –

Hakkında yapılan suç duyurularını, Adnan Oktar'ın örgütün gerçek yüzünü yazanlara karşı yüzlerce dava açtırarak yıldırma taktiğine benzeten Şeker, “Haber Merkezimiz noter ihtarnameleri ve yargı yoluna başvurularak baskı altına alınmaya çalışmaktadır. Hakkımızda sayısız davalar açılsa dahi kimse bizi Adanan Oktar taktiği ile susturamayacaktır. Bizi kimse hastanede mobing uyguladığı ya da ilçeye sürülürüm tehdidi ile yaşanılanlara ses çıkartamayan ekmeğinin derdinde  personel ile karıştırmasın. “dedi.

Açıklamasını sürdüren Şeker, “Sağlık Sen Yönetimi, son basın toplantısı ve yalan rüzgârı ile iyice çamura saplanmıştır. Haber Merkezimizi isim vermeden delilsiz ve belgesiz iftira haber yapmakla suçlamıştır. Haberlerimize delil isteyenlere daha sonra cevap niteliğinde yayınladığımız haberimizde sunduğumuz belge heralde cevap olmuştur. Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş imzalı soruşturma izni verilen belgede ise ciddi iddialar yer almaktadır.  Baş Müfettiş Mustafa Var'ın raporundan yansıyan bilgiye göre; kamera kayıtları, belgelerde tespit edilen tahrifat, şahit ifadelerinden yola çıkarak ciddi suçlamaların tespit edildiği anlaşılmaktadır. Böylesi bir durumda dahi ‘Vesayet Sen’ kendilerine şer odakları tarafından operasyon yapıldığını söyleyerek eyyam yapmaktadır. Operasyonu yapan soruşturmayı baştan sona yeniden yaparak  ortada suç olduğuna karar veren devletin baş müfettişi midir, yoksa o belgeye imza atan devletin valisi midir? Bu ne hadsiz bir açıklamadır böyle. Vesayet Sen, soruşturmanın selameti açısından yöneticilerini hem idari hem de sendika yönetiminden istifa ettirmek yerine üyelerinden aldığı aidatlarla korumaya çalışmaktadır. Görünen o ki; siyasetçi ile poz verme çabaları onları kurtaramayacaktır.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 01:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
KURTULUŞ
KURTULUŞ - 4 yıl Önce

BUNLAR HER YERDEN TOKAT YER OLDULAR.ÜZÜLÜYORUM DESEM YALAN OLUR.

Abdullah Abdullah
Abdullah Abdullah - 4 yıl Önce

Degerli Hemsehrilerim. Tekrardan hatırlatalım bu sendika baskani hem sendika baskani hem de hastanenin müdürü. Böyle bir hastanede çalışma ne derece sağlıklı verimli olur. Çalışanlar acaba sendika degistirsem bu sendika baskani ne der acaba diye kara kara düşünür mü? diger hastanede yardimcisi duruyor o da müdür. tövbe tövbeee gelde çıldırma. sayın milletvekillerimiz oy verdik cumhurbaskanima verdigim oyun arkasindayim ama o vesileyle sizede oy vermis oldum Sizden Hz. Ömer adaleti istitoruz çankırılı olarak. sağlık müdürü var il saglik mudurluk yonetimi var ama ne hikmetse hepsinin üstünde sendika yonetiyor havasi var çankırıda. bırakın devletin resmi yoneticileri yonetsin kurumları. bir karışmayın arkadaş.

Tepki
Tepki - 4 yıl Önce

Sayın admin, normal şartlarda, gerçek olmasa bile, ortalama birisi insan içine çıkamaz utanır, belgeler olmasına rağmen, yalan yemin etmeye devam ediyorlar, tuttukları avukatın bile parasını üyelere ödetiyorlar, basına verdikleri kahvaltının parası, noter parası, ihtarname paraları hepsi üyelerden çıkıyor, toplumlar nasıl yönetilmek istiyorsa, öyle yönetici nasip olurmuş, inşAllah üyeler Birgün akıllanır da doğru yolu bulurlar.

Hakan
Hakan - 4 yıl Önce

Yargımız ne derse doğrudur

Şahingöz....
Şahingöz.... - 4 yıl Önce

Yaklaşık 3aydır Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan yolsuzluk haber konusu oluyor bir çok yorum yapılıyor sendikaların karşılıklı beyanatları açıklamaları ama nedense AK-PARTİ VE MHP cumhur ittifakının İki partisinin yetkili organlarının Başkanlarının kılı dahi kıpırdamıyor acaba hala bu belgelerden sonra kafalarında ki soru işareti kaybolmadımı? Yoksa deve kuşu misali kafalarını kuma gömünce hiç bişey yokmuş gibi mi oluyo

Şahingöz.....
Şahingöz..... - 4 yıl Önce

Bu çıkan haberlerden sonra yayınlanan belgelerden sonra ADALET VE KALKINMA PARTİSİ AKP Adaletini MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ de Milliyetçiliğini sorgulasın Siyasi çıkar yada ikbal uğruna hırsıza arsıza göz yumuluyor sa vay memleketimin haline siyasi çürümüşlük artık ak parti nin iliklerine kadar işlemiş şunu herkes iyi bellesin geç gelen adalet adalet değildir......

Şahingöz.....
Şahingöz..... - 4 yıl Önce

Çankırı Devlet hastanesi ne başhekim dayanmıyor yaklaşık 2 yılda 4 başhekim değişti son 6 yılda ise 6 il sağlık müdürü değişti bu durumun siyasi erk tarafından masaya yatırılması gerekiyor neden sağlık sektörüne yönetici dayanmıyor sendikanın bu işlerde ki rolü nedir irdelenmesi gerekli Çankırı işin buna Çivitcioğlu ve Akbaşoğlu kafa yormalı eğer memleket için bişeyler yapmak istiyorlarsa....

Kınamaya cevap
Kınamaya cevap - 4 yıl Önce

Yahu sen neyi kınıyorsun ne yiyip ne içiyorsun Allah aşkına türk yargısı karar vermiş onumu kınıyorsun yoksa belgelerle haber yapmış daha ne nasıl ortaya koysun adam doğruyu haber yapmış yalan yanlış bilgi ve belgesiz haber yapmamış demekki sen ya olur yazar değilsin yada,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


SIRADAKİ HABER

banner304