AK Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, bir zamanlar AK Parti’de uzun yıllar Başbakan Yardımcılığı ve Bakanlık görevlerinde bulnan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a ‘Sen Rummusun, Yunan mı?” sözleriyle yüklendi.
AK Parti Çankırı İl Başkanlığı 2020 yılı değerlendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, bir zamanlar AK Parti’de uzun yıllar Başbakan Yardımcılığı ve Bakanlık görevlerinde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a ‘Sen Rummusun, Yunan mı?” sözleriyle yüklendi.
Çivitcioğlu’na, DEVA Partisi Genel Bakan Yardımcısı İdris Şahin’in Çankırı Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, AK Partililere yönelik “kendileri acziyet ve perişanlık içerisindeler. Siyasi nezaket ve onurdan yoksunlar” sözleri ile İl Başkanı Mustafa Avşar’ın “Hayal ticareti ve umut tücacrlığı yapıyorlar ama 15 yıldır Çankırı’ya bir hizmeti getiremediler” sözleri hatırlatıldı.
Çivitcioğlu, “Bu arkadaşların dünü de belli, bu arkadaşların geçmişte nerede yer aldıklarıda belli. Biz hayal dünyasındaysak o mevcut teşkilatın il başkanı da hayalci. Biz hayalci olsak, burada bu kadar lafı konuşamazdık. Burada bu kadar kâğıt yani boşuna yazılmadı. Hiçbirisi hayal ürünü değil. Hepsinin yerlerini gidin tek tek tespit edin. Onlar konuşacak, biz çalışacağız. Malum hurdacı bağırır kuyumcu çalışır.” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a ağır sözlerle yükelen Çivitcioğlu, “ Şimdi Ali Babacan Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti AK Parti hükümetlerinde başbakan yardımcılığı yapmış, bakanlık yapmış belli noktalarda yetki verilmiş bir insan. O bizim AK Partimizde bu işleri yaptı ama beklenilmesi, dinlenilmesi gereken süreçte farklı bir çıkış yapmaya kalkıştı. Bu şekilde onun etrafında ülkeyi düşünmekten ziyade nefis sahibi olanlar toparlandılar. Şimdi ‘Aponun heykelini dikeceğiz’ Kobani 6-7 Ekim olaylarında sokağa dökmek ile ilgili topluma bir çağrı yapan, arkasından bu ülkede şehitlerimizin, gazilerimizin olmasına sebebiyet veren, terör örgütüne destek olan Selahattin Demirtaş’ın AHİM kararının uygulanmasını söyleyen bir vatandaş Ali Babacan. Cumhurbaşkanımızın ‘One munit’ dediğinde 'işte şimdi yandık' diyen bir vatandaş. Ayasofya açıldığı zaman ‘Ayasofya ile ilgili düşünceleriniz nedir?’ diye sorulduğunda, ‘Umarım sonuçlarını hesap ederek bu kararı almışlardır. Açıklamasına taraf değilim, kararın tekrar gözden geçirilerek eski haline döndürülmesinin yanındayım' diyen bir vatandaş. Bu açıklamaları Rumları, Yunanlıları kıskandırıyor. Ya sen Rummusun, Yunan mı? Başka diyecek bir şey bulamıyorum” dedi.
Yeni hastaneyle ilgili bir kısır döngü olduğu ve halen yerinin belirlenmemiş olması eleştirilerine katıldığını ifade eden Çivitcioğlu, “Çankırı’ya 400 yataklı bir hastanenin mutlaka yapılacağını, yerinin Jandarma Komutanlığı yada Fidanlıkta bulunan İl Özel İdaresi arazisi olacağını açıkladı.
Çankırı’ya TIP Fakültesi kazandırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Çivitcioğlu, en büyük hayalinin Tuz Mağarasını tam anlamı ile turizme kazandırmak olduğunu vurguladı.