Çankırı Karatekin Üniversitesi,  Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Uluyazı yerleşkesine taşınıyor. Bölümler dağıldı, Uluyazı’da karmaşa hakim.

Eski adıyla Güzel Sanatlar Fakültesi olarak bilinen Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin kuruluş yılı olan 2007 yılından bu yana eğitim öğretimini sürdürdüğü Cumhuriyet Mahallesi Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sokakta Türk Telekom’un kiracısı olduğu binasından taşınmaya başladı. Taşınma işlemi öğretim elemanlarının odalarından eşyalarının boşaltılaması ile başladı. 

Bölümler dağıldı, Uluyazı’da karmaşa hâkim -

Ancak, Uluyazı’da fakülte için boş bina bulunmaması ve yeni bina inşa edilmemiş olması yeni bir sorunu beraberinde getirdi. Fakültenin 13 bölümden oluşan bölümleri kampüste yer olmadığı için yerleşkenin farklı fakülte binalarına dağıtıldı.

Hiçbir planlama yapılmadan şehir ieçerisinde yaklaşık 16 yıldır hizmet veren fakültenin taşınması sonrasında bölümler dağıldı, Uluyazı’da büyük bir karmaşa yaşanıyor.

Yangın güvenliği için önemli adım Yangın güvenliği için önemli adım

Geçmiş dönemlerde de Türk Telekom ile üniversite yönetiminden yüksek kira bedeli istemiş bu nedenle krizler yaşanmıştı. Eski Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı ve 27. dönem Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun girişimleriyle krizi çözerek fakültenin bütünlüğünü korumuştu. PTT nezdinde üst düzey görüşmeler yapıalrak binanın mülkiyetinin trampa yoluyla üniversiteye verilmesi kabul edilmişti. Onay işlemleri için Milli Emlak sürecine girilmişti. Bölge günde 2 bine yakın öğrencinini giriş çıkış yaptığı hareketlilik merkezlerinden birisiydi. Fakülte şehirle bütünleşme açısından önemli bir işlevi yerine getiriyordu. Şimdi kamuoyunu Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi'den sorduğu soru şu? Trampa yoluyla mülkiyeti alınma aşamasına gelen bina nasıl olduda telekom da kaldı? Neden onay işlenmlerinin tamamlanması sağlanmadı? Önümüzde ki eğitim öğretim yılında öğrenci ve akademisyenlerin yaşayacağı kaostan kim sorumlu? Neden bu duruma göz yumdunuz?

11 bölümden oluşan fakültede; Çizgi Film ve Animasyon, Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Tasarımı, Heykel, Tekstil ve Moda Tasarımı, Müzik, Resim, Seramik, Sinema ve Televizyon, Temel Sanat Bilimleri, İç Mimarlık bölümleri yer alıyor.

(Haber kaynak gösterilse dahi izinsiz iktibas edilemez.)

Editör: Günnur Şeker