banner306
banner198

2. devlet isteyen buyursun gitsin

Başbakan Erdoğan, Gezi eylemlerinin arkasında olmakla suçladığı CHP’nin Alevileri ‘kışkırtan kirli senaryonun’ içinde olduğunu öne sürerek, ‘İkinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar’ dedi

2. devlet isteyen buyursun gitsin
banner145

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu 780 bin metrekarede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar, onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa orada bulsunlar, buyursunlar gitsinler. Bizim tek devletimiz var” dedi. Erdoğan Adıyaman’daki ortak açılış töreninde şu mesajları verdi:

GENÇLERE SESLENİYORUM



Geziciler buraya gelebildiler mi? Maya sağlam maya, gelemediler; Adıyaman prim vermedi. Bu meydanlarda molotofla dolaşan gençlere sesleniyorum. Arkasında olan CHP ve milletvekillerine sesleniyorum. Siz kendinize inanıyor ve güveniyorsanız demokraside sandık bu işi namusudur. Sandıktan netice alırsan biz de seni alkışlarız. Başka yollara başvurarak milletin huzurunu kaçırma.

DARBE ÇAĞRISI YAPIYORLAR

Bunlar geçmişte darbecilerle el ele oldukları için hala darbe çağrısı yapıyorlar dertleri başka. Burası Allah izniyle ne Mısır’dır ne Suriye’dir. Demokrasinin örneği olan ülke sınıfındadır. Sandığı ayaklar altına alma dönemi artık kapanmıştır.  

İNKÂR DÖNEMİ KAPANDI

Red, asimilasyon ve inkar dönemi kapanmıştır. Kendi anadilinizle annenizle konuşamadınız. Kendi şarkılarını türkülerini gizli gizli dinlemek durumunda kaldınız. Red, inkâr, asimilasyon teşebbüslere sizin verdiğiniz yetkiyle son verdik. Türk, Kürt, Boşnak, Abaza kim olursa olsun hepsi bizim kardeşimiz. Kürdü Kürt, Arabı Arap olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Bizi yıkamazlar.

 ALEVİLER KARDEŞTİR

Sünni, Alevi bu topraklar üzerinde kardeştir. Kökü dışarıda olan ipi tutan provokatörlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Alevi kardeşlerime sesleniyorum: Ana muhalefet partisi milletvekillerinin içinde olduğu kirli senaryo sergilenmek isteniyor. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar oluyor. Sokaklarda tahrik var. Sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor.

Gençlerin zamansız hayatını kaybetmesi için çalışıyor. Ana muhalefet maşa olarak kullanılmak isteniyor.

CHP KAÇ CEMEVİ AÇTI?
Onlar (CHP) döneminde kaç tane Cemevi açılmıştır. Bir de Ak Parti iktidar döneminde benim belediye başkanlığı yaptığım dönemde kaç cemevi açılmış görecekler. Bunlar daha Dersim’in hesabını veremedi. Şimdi kalkıyorlar milleti birbirine düşürmek için tüm vilayetlerde huzursuzluk meydana getiriyorlar. Türkiye geçmişte yaşadığı ağır acıları bir daha yaşamasın istiyoruz. 

 ZİL TAKIP OYNAYACAK

Meydan bulsalar zil takıp oynayacaklar. CHP bu. Birbirimizin yaşam tarzlarına saygı göstereceğiz. Başı açık ve örtülü kardeşim omuz omuza bu meydanlarda yürüyecek. Birbirimizin inançlarına saygı göstereceğiz. Bizi parçalamak isteyenlere hep ne dedik? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu 780 bin metrekarede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar, onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa orada bulsunlar, buyursunlar gitsinler. Tek devletimiz var. Bu bağımsızlığın ifadesidir. Türkiyeyiz. Kürdüyle Türküyle Lazıyla Çerkeziyle hepsiyle bir oluyoruz. Birbirlerine saygı duyacaklar.  

 HUZURU BOZAN ALTINDA KALIR

Bu dağlar terörün dağları değildir, kardeşliğin halayların yapıldığı dağlardır. Huzur ortamı devam ettikçe bölgeye yatırımlar geliyor. Bu huzur ortamını bozan tarihi vebalin altında kalır. Silahlar aradan çekilecek siyaset konuşacak.

 İPE UN SERİYORLAR

Suriye’de 110 bin insan öldürüldü. Bir diktatör var orada. Konu sadece kimyasal silahlar mı? Kitlesel imha silahlarını nereye koyacağız. BM Güvenlik Konseyinin Daimi üyeleri hala kararını veremediler. Hala ipe un seriyorlar.

 SEVSİNLER SİZİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘Barışa Evet, Savaşa Hayır’ mitingleri yapacakmış. Sevsinler seni. Sen Çanakkale’de ‘savaşa hayır’ diyebildin mi? Çanakkale’de Haçlı zihniyetine karşı ‘hayır’ diyebildin mi? O gün bizim yanımızda kimler vardı? Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz vardı. Bosna’dan Müslüman kardeşlerimiz vardı.  Niye gelmişlerdi? ‘Türkiye’de bizim Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor’ diye gelmişlerdi. 7 milyon vatandaşını göçmen hale getiren bir diktatöre karşı, buradan birliktelik seslerini çıkaranlar, bu ihanete ortak oluyorlar, zulme ortak oluyorlar. Bu  topluluk, hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadı. Ama biz şuna inanıyoruz, alma  mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Biz Mısır halkının da Suriye halkın da yanındayız. Zalimlerin darbecilerin yanında değiliz.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2013, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304