banner198

AK Parti’de kadın aday adayı partiden kovuldu!

Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde 2 dönemdir Gazi Bey Mahallesi muhtarlığı yapan Semra Okursoy ve beraberindekiler, Ak Parti Atkaracalar Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmak üzere gittiği Ak Parti İlçe Binasından kovuldu.

AK Parti’de kadın aday adayı partiden kovuldu!
banner145

Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde 2 dönemdir Gazi Bey Mahallesi muhtarlığı yapan Semra Okursoy ve beraberindekiler, Ak Parti Atkaracalar Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmak üzere gittiği Ak Parti İlçe Binasından kovuldu.

Sabah saatlerinde Belediye Başkan vekili Remzi Taş’tan ilçe başkanı Ali Gedik’in numarasını almak için aradığını söyleyen Okursoy, “Başkan vekilimiz, ‘Ali bey yanımda’ diyerek telefonu kendisine uzattı. Bende bugün belgelerimi vermek üzere 13.30’da partiye gelerek evraklarımı vereceğimi, teşkilatın açık tutulmasını rica ettim” dedi.  

Saat 13.30’da destekçileri ile birlikte partiye gelen Okursoy’dan müracaat edebilmek üzere randevu talep dilekçesi doldurulması istenmesi şaşkınlık yarattı. Randevu Talep Formu dolduran Okursoy, Muhtarlar Konfederasyonu kongresi dolayısı ile Perşembe gününde itibaren (yarın) 4 gün boyunca ilçede olamayacağını ifade ederek kendisine ne zaman randevu verileceğini sordu. Başkan Ali Gedik ise randevuyu yönetim kurulu ile konuştuktan sonra kendisine haber vereceklerini aktardı.

İlçe Başkanı Gedik’e evraklarını teslim etmek üzere 13.30’da geleceğini söylediğini hatırlatan Okursoy, “ Tesadüfe bakın! Bana randevu verilen saatte başka bir adaya randevu veriliyor. Aynı saate denk gelmesi de ayrı bir tesadüf. Teşekkür ediyorum baltaladığınız için.” diyerek tepki gösterdi.  Bu sırada ilçe Kadın Kolları Başkanı Okursoy ve yakınlarına “çıkın dışarı” şeklinde set bir tavırla parti binasından kovmaya kalktı.  Kimsenin kimseyi kovamayacağını söyleyen bir vatandaş “Herkes üslubuna dikkat etsin, bir bayan bir bayana çık dışarı diye hitap edemez. Koskoca ilçe  dört kişinin eline kaldı” diye bağırdı.

Hak-hukuk nerde? –

Okursoy, “Ben nezakete davranıyorum ve sabah İl Başkanımdan randevu alıyorum. Buraya da bildiriyorum, 13.30’da geleceğimi söylüyorum. Tesadüfe bak ki 13.30’da başkasına randevu veriliyor. Hak, hukuk bunun neresinde?” diye sordu.

Her gün bir kişiye randevu veriyoruz –

Konuyla ilgili haber merkezimize açıklamada bulunan İlçe Başkanı Ali Gedik, “Şimdi bizim 8-9 tane aday adayımız var! Her gün bir kişiye aday adaylığı randevusu veriyoruz. Kendiside saat 12.00’da beni aradı, dilekçe vereceğini söyledi. Hatta benim telefonumdan aramadı, belediye başkan vekilimizin cep telefonundan aradı. Kendisi dilekçe vereceğini, aday adayı olacağını söyledi. ‘Partiniz açık mı?’ dedi. Bende ‘partimiz açık’ dedim. Başkan adaylarımıza yapılan dilekçe randevularını alıyoruz, randevularını veriyoruz. Hanımefendiye de dilekçesini vermesini istedik. Ama kendilerinin buraya show amaçlı geldiğini herkes gördü. Şimdi ben kendisi hakkında burada tutanak tutuyorum. Partimiz ve yönetim kurulu üyelerimizin hepsinin imzasını alıp gerekçeli mercilere vereceğiz.”dedi.

Aday başvuru sistemlerimiz çok yoğun olduğunu kimseyle şahsi bir husumetlerini olmadığına dikkat çeken Gedik, “ Bu kutlu davanın ahengini kimsen bozmasına izin vermeyeceğim. Bugün gördüğüm kadarı ile şhow amaçlı olan bir şey olduğunu buna bizim müsaade etmeyeceğimizi, zaten hazırlık bir şekilde geldiğini görüyoruz. Aday adaylarının arkasından gelen beyefendiler partimizin kurulduğu tarihten bu zaman daha hiçbir zaman partimizin kapısından girmişlikleri yoktur. Bu yüzden kadın kolları başkanımızın bir çıkışı olmuştur. Bu çıkışı da bu kutlu davada normal görüyorum. “dedi.

Parti binasından yaşanan gerilimin ardından dışarıda kendisini desteklemeye gelenlere hitap eden Okursoy, “Sevgili hemşerilerim. Bugün sizlerinde desteği ile AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu bildirmek için burada toplandık. Ancak ortada bilerek yada bilmeyerek kasıtlı bir durum var. Randevu saatime bir başka adaya randevu verilmiş olup,  benim istemimi geriye ötelediler. Ama ben bu kadar kişiyi peşimde sürükledikten sonra, tekrar insanlar yorulsun istemem. İnsanların hakkında giremem, vebalini de alamam. Ben insanların basit davranışlarla bir yere geleceğini düşünmüyorum. Bugüne kadar herkese nezaket ve saygımı korudum. Belediye başkanlığı için hizmet için varım. 48 yıldır Atkaracalar’da yaşıyorum. Ve iki dönemdir muhtarım. Ayrıca bir fabrikada idarecilik yapıyorum. Ben geçmiş tecrübeme ve kendime güvenerek, kimseden güç almadan bu aday adaylığına talibim. Sizinde desteğini gördüm, gurur duyuyorum, onurlanıyorum.“ şeklinde konuştu.

Parti binasında yaşananlara değinen Okursoy, “İçeride beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım. Ben nezaketen sabahtan gerekli bilgiyi verdim. Parti teşkilatının açık olmasını rica ettim. İl Başkanımız ile görüştüm. ‘Dilekçeni buradan da verebilirsin’ dedi. Ama ben ilçe teşkilatımı çiğneyemem. Orası benim teşkilatım, ben önce oraya gideceğim ve dilekçemi oraya vereceğim. Sonuçta da 13.30 gibi onlardan randevu aldım. Şimdi laf oyunları ile ‘Sen böyle dedin, sen şöyle dedin’. Ben 13.30’a randevu aldım. Aynı saat bir başka aday adayına randevu verilmesinde kasıt görüyorum, iyi niyet görmüyorum.”dedi.

Okursoy, daha sonra Çankırı’ya hareket ederek İl Başkan Yardımcısı Nevzat Erdem’e evraklarını vererek kayıt alındı belgesini teslim aldı. İl Başkanlığında işlemlerin kısa sürede tamamlanması ise aynı partinin iki ayrı teşkilatındaki farklılığı gözler önüne serdi. Okursoy, tepkisini sosyal medya hesabından sürdürmeye devam etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 12:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdris Çetindal
İdris Çetindal - 5 yıl Önce

Kavga çıkartmaya kurulu hazır kıta bekliyorsunuz. ak parti kuruldu kurulalı partinize adım atmayan bir topluluk ilk defa kapınıza geliyorsa baş tacı etmeniz gerekirken bu bir suçmuş gibi anlatılmaz. ilçe başkanı partisini büyütür ama siz küçük olsun benim olsun mantığındasınız hayret ya

Hikaye
Hikaye - 5 yıl Önce

Hikaye

Molla Osman
Molla Osman - 5 yıl Önce

ilk hatayi akp gibi bir partiye yapmakla yapmissiniz zaten. Ikincisi Fatih Öz gibi genc bir kardesimizi secmeyen bir kitle, akpnin Türkiye'de en cok oy aldigi bir secmen topluluguna bir kadin zaten yakismazdi!

höyüklü
höyüklü - 5 yıl Önce

anlayamadıgım bir bayan aday olmuş neden zorluk çıkarıyorsunuz alın dilekcesini ilçe başkanının kaprisleri partiden kişi kovulurmu buda kadın kolları başkanı olacak kaybeden akp dir

SIRADAKİ HABER