banner198

Ak Parti’den 2019’un Son Basın Toplantısı

Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitciğolu 2019 yılının son basın toplantısını gerçekleştirdi.

Ak Parti’den 2019’un Son Basın Toplantısı
banner145

Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitciğlu 2019 yılının son basın toplantısını gerçekleştirdi.

Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir ile birlikte basın mensuplarıyla buluşan Çivitcioğlu, Çankırı’da yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çivitcioğlu, son günlerde Cumhur İttifakı ortağı MHP kanadı ile yaşanan karşılıklı açıklamalara değindi. Çivitcioğlu, İPA projesinden belediyeden içişi çıkartılmasına, sağlıktan, spora kadar birçok konuda sorulan sorulara açıklık getirdi.

Hastane yeri konusunda yeni düşünceler -

Bir türlü yeri belirlenemeyen yeni Devlet Hastanesi’nin yeri konusuna değinen Çivitcioğlu “Şu anda arkadaşlar yeri konusunda çalışıyor. Kalbimden geçeni kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Askerlik Şubesi yeni yapılan Hükümet Konağı’na taşınıyor. Bu alan boşa çıkıyor. Bu konuyu Sağlık Bakanımızla da görüştük. İl Jandarma Komutanlığını da birleştirip oraya yeni hastaneyi yapabilir miyiz düşüncesi içerisindeyiz. Aynı zamanda Ankara yolundaki yurt alanında zemin etüdü çalışması devam ediyor, bununla birlikte alternatif yer arayışıyla ilgili düşüncemiz sürüyor. Hastanemiz şu an yatak kapasitesi anlamında yeterli olmayabilir.  Ama bir işi yaparken içimize sinsin istiyoruz. Kamuoyunun vicdanında da sıkıntı olmayacak, herkesin kabullenebileceği bir yer olsun diye uğraşıyoruz. Bu yüzden zaman geçiyor. İşi takip etmemek gibi bir durum yok” dedi.

İPA programından çıkartılmadık -

Çankırı’nın alt yapısının değiştirilmesi için yılladır beklenen İPa projesi jhakıında açıklamada bulunan Çivitcioğlu,        “İki gün önce belediye başkanımız Hakkı Bey’le Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Alt Yapı Genel Müdürü’ne gittik. Çankırı’da AB kaynaklı Atık Projesi  ile ilgili kirli bilgiler var. Bunların hepsi yalan. Bundan önceki süreçte başlattığımız alt yapı ile ilgili işlem aynı şekilde devam ediyor. 2020 yılının başında akredite olacak, 2020 yılı sonu inşallah kazma vurulacak.  Bunun sözünü hep beraber aldık. Çankırı’yı kirli bilgiden ayrı tutalım. Çankırı’yı bir yerlere getirmek de, rezil etmek de bizde. Biz şanımızla, şerefimizle, bulunduğumuz konumun gereği gibi hareket ederek Çankırı’yı belirli bir yere taşıyalım. Dedikodu, kirli bilgiyle, iftirayla, şantaj ve tehditle bugüne kadar hiç kimse bir yere varamadı, bundan sonra da varamaz. Bizim derdimiz bulunduğumuz sürece eser ve hizmet üretmek” şeklinde konuştu.

İspat etsinler Milletvekilliğini bırakırım-

Son zamanlarda kendisine yönelik bilinçli operasyon yapıldığını dikkat çeken Çivitcioğlu “Hukuki süreci başlattık. Hukuk gereğini söyleyecek. Beni herkes tanır. Benim hayatımda sahtecilik olmadı ki evrakta sahteciliğim olsun. Ben doğduğum günden bu yana Çankırı’dayım. Çankırı halkı bizim tarzımızı, duruşumuzu, yürüyüşümüzü, konuşmamızı, ailemizi tanır, bilir. Bunlar karşılıksız kalmayacak.  Söylediğim iddia edilen ithamların hiçbiri tarafımdan söylenmemiştir. İspat etsinler ben milletvekilliğini bırakırım. Bu kadar açık söylüyorum. Bunu söyleyen de yazan da şerefsizdir” sözleri ile sert ifadeler kullanarak adeta meydan okudu.

Bilgi İşlem Daire başkanı olan akrabaya torpil yaptı mı? -

Kuzeni Osman Çivitcioğlu’nun Vergi dairesinde memurken Çankırı Karatekin Üniversitesine geçerek Bilgi İşlem Daire Başkanı olması hakkında konuşan Çivitcioğlu, “Bu atama ile ilgili müdahil olduğum söyleniyor. Ben bu atam ile ilgili müdahil olsaydım 2018 de milletvekili oldum. 1.5 sene geçti, bu kadar niye bekleyim? Bu arkadaşımız benim akrabam olabilir ama, 21 yıllık devlet memurudur. Yani bu insan hiçbir şey bilmeyen, geçmişinde memuriyet yapmamış o noktaya liyakat temsiliyet anlamında uygun olmayan bir insan olsa bu konuşmaların hepsine varım. Ama başvurusunu yapmış, rektörlükte bunun incelemesini yaparak böyle bir karar vermiş. Bunun gibi bana yüzlerce insan geliyor. Sizler telefon açmıyormusunuz? Şöyle şöyle bir kardeşmiz var. Bunun burada olması bize mutluluk verir demiyormusunuz? Biz bu konularla ilgili 100’lerce insana referans oluyoruz. Bu insanlardan birisidir. Bu insan yapamaz da benim katkımla mı oraya gitti? Böyle bir şey yok! Vergi dairesinden 3-4 kardeşimiz bu görevlerde çalışıyor. Buda sadece ve sadece operasyon çocuklarının kendine göre operasyonları.” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER