banner198

AK Parti’den millet ittifakına sert tepki!

Çankırı’da 19 Mayıs kutlamalarında CHP İl Başkanı İlhan Tekin ve Ak Parti Milletvekili Salim Çivicioğlu arasında dün yaşanan tartışmayla ilgili Ak Parti cephesinden açıklama geldi.

AK Parti’den millet ittifakına sert tepki!
banner145

Çankırı’da 19 Mayıs kutlamalarında CHP İl Başkanı İlhan Tekin ve Ak Parti Milletvekili Salim Çivicioğlu arasında dün yaşanan tartışmayla ilgili Ak Parti cephesinden açıklama geldi. İl Başkanı Çelik, Millet ittifakının provakasyonu ile karşılaştıklarını belirterek şidetle kınadıklarını vurguladı. Çelik, Millet ittifakını HDP ile ittifak yapmakla suçladı.

Ak Parti İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, gençlerin fotoğraf çekilmesi isteği üzerine protokol sıralarından fotoğraf çekilmek için ayrıldıklarını, vekillerin tekrar tören alanına döndüğünü savundu. Millet ittifakına yüklenen Çelik,” halkın bu teveccühünü hazmedemeyen Millet ittifakı ortakları CHP ve İyi Parti İl Başkanlarının Siyasi ve İnsani nezaket ölçülerine sığmayan yüksek sesli provokasyonu ile karşılaşmışlardır. Milletvekillerimiz ve tören alanında bulunan diğer katılımcılar törenin devamında hep birlikte İstiklal Marşını okumuşlar ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Anıt alanına Çelenk koyma merasimiyle birlikte tören sona ermiştir.“ dedi.

Çelik’in açıklamaları şu yöndedir:

İlimizde yayın yapan bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberler dolayısıyla açıklama yapma gereği doğmuştur.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankırı Valiliğince düzenlenen Gençlik Yürüyüşüne Ak Parti Grup Başkanvekili Çankırı Milletvekilimiz Av. Muhammed Emin AKBAŞOĞLU, Çankırı Milletvekilimiz Salim ÇİVİTCİOĞLU ve Ak Parti Çankırı İl teşkilatımızla birlikte yoğun bir katılımla iştirak ettik. Gençlik Spor İl müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş İl Protokolü, Gençlerimiz ve Halkımızın katılımıyla çoşkulu bir şekilde gerçekleşerek Anıt alanında sona erdi. Yürüyüş sonrasında Gençlerin ve yürüyüşe iştirak eden vatandaşların Milletvekillerimiz ve İl Protokolü ile günün anlamına istinaden resim çektirmek istemesi üzerine, Milletvekillerimiz tören alanında gençlerimiz ve Şehit ve Gazi aileleri ile resim çektirmiştir. Milletvekillerimiz tekrar tören alanındaki yerlerine geçmek üzere iken gençlerin ve halkın bu teveccühünü hazmedemeyen Millet ittifakı ortakları CHP ve İyi Parti İl Başkanlarının Siyasi ve İnsani nezaket ölçülerine sığmayan yüksek sesli provokasyonu ile karşılaşmışlardır. Milletvekillerimiz ve tören alanında bulunan diğer katılımcılar törenin devamında hep birlikte İstiklal Marşını okumuşlar ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Anıt alanına Çelenk koyma merasimiyle birlikte tören sona ermiştir. Milletin iradesi sonucu Çankırı’yı Meclis’te temsil eden Milletvekillerimize bu şekilde özellikle CHP İl Başkanı tarafından yapılan yakışıksız sözlü saldırıları şiddetle kınıyoruz. Binlerce Askerimizi, vatandaşımızı şehit eden PKK terör örgütünün temsilcisi HDP ile ittifak kuran, HDP’ye Bakanlık verme planları yapan bir partinin temsilcisinin, Ulusal Kurtuluş mücadelesinin İlk Adımlarının atıldığı 19 Mayıs günü, Milletin oylarıyla seçilmiş Milletvekillerine Bayrak ve İstiklal Marşı üzerinden ithamda bulunması Millet İttifakının iki yüzlülüğünün tam bir göstergesidir. Bu konudaki değerlendirmeyi Kamuoyunun takdirlerine bırakıyor, tüm hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2021, 23:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adsız
Adsız - 3 yıl Önce

İşlerine gelince HDP diyorlar megri megri derken ağlarken neredeydin il başkanı haburdan PKK lar geçerken neredeydi il başkanı Osman Öcalan çıkarken nerdeydi il başkanı İstanbul'da çözüm süreci yönetirken nerdeydi il başkanı çözüm sürecine polisine tokat artırırken nerdedin il başkanı tamam bunları görme Ak Parti'nin için de MV olupda kardeşi HDP milletvekili olan lar varken neredeydin sayın il başkani Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak bizim çok mu gerizekalı görüyorsunuz?

Adsız
Adsız - 3 yıl Önce

Ak Parti 63.Dönem seçim hükümetini kurdu.
HDP'li Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, HDP'li Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı oldu.
Hatırlatayım istedim.
Hani şimdilerde Millet İttifakı,HDP lilere bakanlık sözü verdi diyorsunuzya!
Yaparsa Ak Parti yapar, söz vermez.

Burak kabalı
Burak kabalı - 3 yıl Önce

Chp zihniyetinden ne beklenebilirki baska hdp ile is yapan insanlardan

SIRADAKİ HABER