Çankırı’da partilerde aday adaylığı sürecinde hızla sona doğru yaklaşılırken AK Parti’de aday adaylığı başvuruları bu akşam Saat:19.00’da sona erdi.

Cumhur İttifakının kalesi olarak görülen Çankırı’da mevcut milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun birinci sıradan aday gösterilmesi halinde bir milletvekilliğini kaybedileceği endişesi yaşanıyor. AK Parti kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre; Akbaşoğlu’nun seçim bölgesine nadir ziyaretler gerçekleştirmesi, vatandaş ve şehrin önde gelen bütün kesimleriyle yaşadığı iletişimsizlik sorunu, telefonlara çıkmaması şehirde tepkiyle karşılanıyor. AK Parti'nin her seçim döneminde adayın ikametinin seçildiği bölgede olması ve meclis çalışmaları dışında zamanını seçim bölgelerinde geçirmesiyle ilgili imzalatılan tahahütnameye ise uymadığı biliniyor. 

Özellikle parti teşkilatlarının seçmenden edindiği izlenimler ışığında dile getirilen ‘Akbaşoğlu aday gösterilirse bir milletvekilliğini kaybederiz’ ifadesi bu günlerde sokakta konuşulan sohbetlerin ana gündem maddesi arasında yer alıyor.

Son olarak bazı üst düzey parti yöneticilerinin geçtiğimiz Cuma günü Ankara’da bu görüşleri genel merkeze ilettikleri ve genel merkez yöneticileri tarafından ‘Koskoca Grup Başkan Vekili ile ilgili bir daha böyle söylemlerde bulunmayın’ diyerek azarlandığı da kulislerden sızan bilgiler arsında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi