banner198

Bahçeli Çankırı'da o isimleri aday gösterecek mi?

31 Mart seçimleri yaklaşırken Çankırı’da siyasi kulisler de hareketlenmeye başladı.

Bahçeli Çankırı'da o isimleri aday gösterecek mi?
banner145

Çankırı siyasetinin 2 güçlü siyasi partisi olan AK Parti ve MHP’de seçim çalışmaları yoğunluğu yaşanıyor. Aday adayı sürecinin başladığı partilerde kulisler de hareketlenmeye başladı.

AK Parti kanadında aday adayı yoğunluğu yaşanırken, MHP kanadı Meral Akşener oluşumuna destek veren belediye başkanlarının aday yapılıp yapılmayacağını tartışıyor.

Bilindiği gibi MHP Lideri Bahçeli muhalifleri, olağanüstü kurultaya gitmek için toplanmış ve karşı yönde çalışma başlatmıştı. Ülke genelinde başlatılan kampanyaya Çankırı’dan da bazı gruplardan destek gelmişti. MHP’li Ilgaz, Eldivan ve Şabanözü Belediye Başkanları da Akşener destekçileri arasında yer alıyordu.

31 Mart seçimleri yaklaşırken Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya ve Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer’in Akşener’e verdiği destek yeniden kulislerde konuşulmaya başlandı.

Öte yandan Çayır, Karakaya ve Gökçer’in İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le olan fotoğraflarının da MHP genel merkezine dosya halinde iletildiği öğrenildi.

Bahçeli’nin MHP’li belediye başkanları ile ilgili tutumunun ne olacağı merak ediliyor.

Soysal Aday Yapılmamıştı -

Öte yandan önceki dönem MHP Genel Başkan Adayı olan Koray Aydın’a destek veren MHP Çankırı eski İl Başkanı Arif Soysal görevden alınmış ve yerel seçimlerde Korgun Belediye Başkan adaylığı müracaatı MHP tarafından kabul görmemişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 14:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ilgaz Sevdalısı
Ilgaz Sevdalısı - 5 yıl Önce

Öncelikle yorumumu silmezseniz tarafsız olduğunuza inancım artacak diye başlamak istiyorum.Bir Ilgaz'lı olarak, Ilgaz da yaşayan olarak sizin masa başı durumunuzdan daha hakimim bir kısım siyasal olaylara.. Özellikle Belediye Başkanımız Sayın Arif Çayır Beyi Hedef gösterir vari tutumunuzu hoş görmem imkansız.. Elbette ki basın haber yapacak,lakin yalan yanlış, tamamen insanları farklı lanse edici haber yapmak yakışık almaz.En nihayetinde aynı memleketin insanlarıyız.Tabiri caizse biz 3 kişiyiz birbirimizi iyi biliriz..
İsmi geçen siyasi partinin ne yolda olduğu aşikardır.. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi birilerine selektör yapanları üyesi olarak tutmadı tutmayacakdır da..
Ancak yaptığınız haberin içeriği sanki Sayın Başkanlar sanki malum parti ile koltuk uğruna görüşüyor izlenimi vermekte..Bunu haberin maksadını sahada olan kişiler bilir ama evinde oturup sizi veya yerel medyanın yazdıklarını takip edenler gerçeğe sadece sizin müsade ettiğiniz kadar hakim olurlar...
O açıdan bu haberle ilgili oluşturmak istediğiniz algıyı ilk başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve sandığa hür iradesini yansıtan aziz milletimizin vereceğini biliyorum..
Size bir hemşehri olarak dilim döndüğünce durumu izah ettim..
Başta dediğim gibi umarım yorumumu silmezsiniz ve şu an bir hata yaptığınızı geç olmadan anlarsınız..
Saygılarımla.

Editör
Editör - 5 yıl Önce

Sevgili okuyucu, gerçek adınızla fikir beyan etme medeni cesaretini gösterememiş olmanıza rağmen yorumunuz yayınlıyoruz. Bu açıdan bizi masa başı habercilik yapmakla suçlamanızı ise yadırgadık. Sonuç itibarı ile 10 yıllık bir habercilik geçmişi ile gerek Sayın Akşener, gerek Sayın Bahçeli olsun, Çankırı programlarında defaatle takip etmiş bir haber merkezi olarak yayın yapıyoruz. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin Çankırı'yla ilgili daha önce izlemiş olduğu politikalardan yola çıkarak bir haber yazdık. Öngörülerden ve kulislerden derlediğimiz bilgilerle… Üstelik bu haberde tek bir isim değil, MHP’li 3 belediye başkanının adı anılmaktadır. Sayın başkanların daha önce Akşener muhalif hareketine destek verdikleri MHP Genel Merkezi bilmiyor mu da biz algı yapmaya kalkalım? Haberimizi eleştirebilirsiniz, katılmaya bilirsiniz, yorum katabilirsiniz, lakin algı ve masa başı haberciliğinden dem vurmanız tarafımızca kabul edilemez. Haberle ilgili konunun muhatapları mutlaka kendilerini savunabilecek, izahat yapabilecek, beceri ve dirayete sahiptirler. Kaldı ki; süreç sonunda öngörülerimizin çıkıp çıkmayacağı da ortaya çıkacaktır. Mahalli idareler seçimleri yaklaşırken siyaset haberi yapmayacağız, geçmişteki siyasi hafızayı tazelemeyeceğizde ne yapacağız? Buyurun tarif edin. Siz bizi bir kalıba sokmaya kalkışmayın. Okuyucunun (!) her haberin ardından haberin muhtevasını değil de,haber yazanları hedef alması ise Türkiye’de medya okur yazarlığının geldiği durumu ve dahi ana akım medyanın ortaya koyduğu teslimiyetçi habercilik anlayışının bir ürünü olduğunu belirtmekte yarar görmekteyiz. "Biz üç kişiyiz birbirimizi biliriz" diyorsunuz ya. O halde sizde bukalemun gibi saklanmayı bıraksanız da bizde sizin okuyucumu, kraldan çok kralcı mı, algıcı mı, yandaş mı, olduğunuzu bilmiş olsak!

Hasan Yılmazoğlu
Hasan Yılmazoğlu - 5 yıl Önce

Hemşerin neyin tatavasını ediyonuz. Bahçeli çankırı da kaç defa il ilçeyi görevden alıp doğradı. İki belediye başkanına mı açıyacak allasen. arif hoca kaç defa yanına gitti peşinden ayrılmadı elini öptü af diledi. Korguna aday mı gösterdi. Bence gazeteci arkadaş çok doğru yerden olayı yakalamış. kızacağınıza gerçekleri görün, üç isimde akşenerle göründü ise liste dışı kalmaları süpriz olmaz. adam ne güzel sizi uyandırıyor gerçekler acıdır malezef

SIRADAKİ HABER