banner198

Belediye Başkanı Dursun Baş'tan duygusal veda

Çankırı'nın eski ilçesi Eskipazar'ın 2009 yılından beri Belediye Başkanlığını yürüten Çankırı Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Dursun Baş, belediye başkanlığından istifa etti.

Belediye Başkanı Dursun Baş'tan duygusal veda
banner145

Çankırı'nın eski ilçesi Eskipazar'ın 2009 yılından beri Belediye Başkanlığını yürüten Çankırı Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Dursun Baş, belediye başkanlığından istifa etti.


Yaptığı başarılı hizmetler ile Eskipazar'ın ufkunu açan, Çankırı kamuoyunun yakından tanıdığı, Baş, 2015 yılında başlayan sağlık sorunlarının artması nedeni ile belediye başkanlığını bıraktı.


Milli Görüş kuruluşlarının çeşitli kademlerinde görev alan Baş, hareketin başından bu yana içerisinde yer almış bir çok zorlukla karı karşıya gelen isim olarak ta tanınıyor. Çankırı Belediye Başkan yardımcılığı dönemin evi kurşunlanan Baş, "Çok ezildim, horlandım, hırpalandım, çok dayaklar yedim, çok defa tehdit edildim, çok kurşunlandım, yargılandım, cezaevlerinde yattım. 7 çocukla çok geçim sıkıntıları çektim ancak davamdan ve çizgimden asla sapmadım." diyerek dava anlayışını özetledi.


Baş yaptığı açıklamada, gelinen noktada, günahı-sevabı ile bir dönüm noktasına ulaştığını söyledi.  Kamuoyuna sağlık durumu hakkında bilgi veren Baş, " Hastalık da sağlık da her şey Allah’dandır. 2015 yılından bu yana artarak devam eden birden fazla hastalıkla yaptığım mücadelede, geçirdiğim ameliyatlar ve sonrası enfeksiyonlarla sağlığım ve böreklerim iyice bozuldu. Ağır sağlık sorunlarım nedeni ile Ankara da ve diğer Hastanelerde geçen günlerim Eskipazar ve Belediyeden fazla olmaya başladı. Bir hastalık ile uğraşırken diğeri patlak veriyor. Böbrek değerlerim bozuk olduğundan hiçbir hastalığım için rahat ilaç da kullanamıyorum. Oruç tutamıyorum, namaz ve ibadetlerimi de rahat yapamıyorum. Artık 1  gün Eskipazar'da isem 15 gün Ankara'da hastanelerdeyim, gece gündüz hastalıkla uğraşır olduk. Bu kabul edilebilir bir durum değildir." şeklinde konuştu.




- Belediye Başkanlığı 7/24 aşkla, yapılması gereken bir görev-

Artık Belediye Başkanlığı görevini hakkı ve layıkıyla yürütemediğini anlatan Baş, " 2016 ve 2017 de şimdiye kadar düzelemedim, hastalık ve  tedavimin çok uzun süreceği de bellidir. Bu durumu daha fazla devam ettiremem. Belediye Başkanlığı 7/24 aşkla, heyecanla, gece gündüz koşturularak yapılması gereken bir görevdir. Sağlık sorunlarım nedeni ile ben topluluklarda maske ile bulunuyor ve çoğu zaman başkalarının desteği ile dengemi sağlayarak  yürüyebiliyor ve araca binip inebiliyorum. Bir ay öncesine kadar oturup kalkamaz hale gelmiştim.  Artık son günlerde, talimat vermek üzere çağırdığım herhangi bir yetkiliye, geldiğinde ne söyleyeceğini unutacak kadar hafıza problemi yaşayan  sağlıksız bir durumdayım. Sağlıksız bir insanın kendisine faydası olmaz ki bir şehre faydası olsun."ifadelerini kullandı.

 

- Bu şehre verebileceğim her şeyimi feda ettim -

Baş,"Ne olursa olsun ben bu koltukta kalayım demek bize yakışmaz. Bu koltuk hizmet etme yeridir. Ben bundan sonra Eskipazar’la ilgili tüm hayallerimi ve niyetlerimi, gönlümde ve dualarımda iyi niyetle yaşatma arzu ve dileğimle üzgün olduğumu da belirterek görevimi bırakıyorum. Ben bu şehre verebileceğim her şeyimi feda ettim. Buna sağlığımda dahil. Ak Partiyede Eskipazara da kötülük edemem. Biz Eskipazarın önünü ve ufkunu açtık, hizmet çitasını yüselttik. Bizden sonra bu koltuğa gelecek ve görevi üstlenecek kardeşimin benden çok daha başarılı olmasını çok daha iyi hizmetler yapmasını tüm kalbimle temenni ediyorum, istiyorum ve bekliyorum. " dedi.

 

Vatandaşlardan helallik dileyen Baş, duygusal bir veda ile hakkını herkese helal ettiğini duyurdu. Baş'ın çocuklarının eğitim gördüğü Karabük'e yerleştiği öğrenildi.

Baş'tan boşalan Eskipazar Belediye Başkanlığına Ak Parti grubunun ortak adayı olarak Belediye Başkanlığı seçimine giren meclis üyesi Mustafa Yarkan 9 meclis üyesinin 7’sinin oyunu alarak seçildi.    

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 05:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
FARUK UYSAL
FARUK UYSAL - 7 yıl Önce

Rabbim sağlık sıhhat versin. İnşAllah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun, Çankırı'nın güzel yiğit ve davaya kendini adamış adamı.

Mustafa ALTUN eski İl Tarım Md
Mustafa ALTUN eski İl Tarım Md - 7 yıl Önce

Rabbim şifalar versin . Geçmiş hizmetlerinden dolayı gerek Eskipazar Gerekse Çankırımıza yaptığın hizmetlwrinden bunlardan daha önemlisi Zor zamanlarda islam davasına yaptığın hizmetlerinden dılayı tebrik ederim.Selam ve dua ile...

Şenay BOZKURT
Şenay BOZKURT - 7 yıl Önce

Değerli kardeşim davası arkadaşım 1985 yilinda milli görüş hareketi ile tanismama vesile olan dost geçmiş olsun basın bildirisini heyecanla okudum senin degismedigine ben sahidim kamu görevlilerinin milli görüşü ağzına almaktan imtina ettiği milli gazeteyi karakolda çekinmeden okuyan davasını tebliğde gözü kara olan insan o günleri biliyorum dostluklar dava şuuru dedimiydi sen geliyordun aklıma ama ınan kardeşim aynı duygulara sahip olduğunu ve olduğumu bildiğim için mutluyum seni Allah için sevdim rabbim ramazan ayı hürmetine sağlık sıhhat versin Allah'a emanet ol Elazığ dan selamlar

Bahattin şenol
Bahattin şenol - 7 yıl Önce

Dursun Kardeşim geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Ben de biliyorum ki sen hiç çizgimi değiştirmedim bizde de şahidiz bundan sonraki hayatında sağlıklı sıhhatli hayırlı günler dilerim...

Hasan Harput
Hasan Harput - 7 yıl Önce

Başkanım geşmiş olsun Allah şafi ismi hürmetine acil şifalar versin

Ahmet ulusoy çardaklı atkaracalar
Ahmet ulusoy çardaklı atkaracalar - 7 yıl Önce

Başkanım Rabbim şu mübarek günlerin hürmetine Size şifalar ihsan etsin. Dava insanı gönül insanı Allah'a emanet olun.

Kadir Kısa
Kadir Kısa - 7 yıl Önce

rabbim şifa versin inşAllah biran evvel sağlığınıza kavuşursunuz

Serafettin ERDOGAN Emekli SHCEK. Il Md.
Serafettin ERDOGAN Emekli SHCEK. Il Md. - 7 yıl Önce

Alahtan acil sifalar ve iki cihan saadati dilerim.

SIRADAKİ HABER