Çankırı Postası’nın siyaset kulislerinden derlediği ve chek ettiği bilgilere göre; ilçeler tek tek ele alındı. Temayül yoklaması, kamuoyu araştırması, kanaat önderleri, il başkanı ve milletvekillerinin kanaatleri ile adayların ele alındığı komisyonda her ilçe için rapor oluşturuldu. Komisyon daha sonra kendi görüşlerini de ekleyerek Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da yer aldığı 4 kişilik üst komisyona derlediği raporunu sundu. Belirlenen kriterlere göre puanlamanın yapıldığı alt komisyonda Atkaracalar, Bayramören, Eldivan, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Şabanözü ilçelerinde gösterilecek adayların açık bir puan farkına ulaştığı bilgisi yer almakta.
Yine Çankırı Postası’nın edindiği bilgilere göre Orta, Çerkeş, Ilgaz ve Yapraklı’da ise öne çıkan iki aday adayının birbirine yakın puanlarla hala yarışa devam ettikleri ve son noktayı üst komisyonun vermesi bekleniyor.
Öte yandan ilçelerle ilgili resmi açıklamanın 15 Aralık tarihine kadar uzayacağı edinilen bilgiler arasında yer almakta. İlçe adayları daha sonra ilgili siyasiler tarafından kamuoyuna duyurulacak.