banner306
banner198

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz A Haber'e konuştu

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz yaklaşan yerel seçimler öncesi A Haber'e konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz A Haber'e konuştu
banner145

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz yaklaşan yerel seçimler öncesi A Haber'e konuştu. Başkan Boz, hem soruları yanıtladı hem de projelerini canlı yayında anlattı. Boz, şu ifadeleri kullandı.

“5 bin yıldır kesintisiz bir yerleşim merkezi olan Çankırı, Anadolu'nun kadim şehirlerinden biridir. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nı tanıttıktan sonra Göl Projesi’ni anlattı. Hava alanımız yok ama uçağımız var, denizimiz yok ama gemimiz var.Gölet içerisine yerleştirdiğimiz orijinal boyuttaki Gemi Projemiz ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüz günlük eylem  planında açıklamış olduğu “Millet Kıraathanesi” olarak hizmet verecek. Gemi konseptli Millet Kıraathanemiz,  vatandaşlarımıza sosyalleşecekleri ve kitap okuyabilecekleri bir alan sunacak. Bunun dışında tren kütüphanemiz de var.

Yaranlar diyarı, kaya tuzunun başkenti Çankırımız,  Başkent Ankara'nın yanıbaşında Anadolu'nun ortasında tarihi kültürel ve doğal zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekliyor. Şehrimizi keşfe gelecek misafirlerimizin gezip dolaşabileceği tarihi mekânları Çankırı Belediyesi olarak restore etmeye devam ediyoruz. Sokak sağlıklaştırmaları, Radyo Ve İletişim Müzesi, Çamaşırhane Müzesi, Araştırma Merkezi, Çivitçioğlu Ve Buğday Pazarı Hazımiye Medreseleri, Türkiye deki önemli şehir müzelerinden biri olan müzemiz, Anadolu’nun ilk Darulhadisi ve Şifahanesi gibi pek çok tarihi mekân ziyaretçilerini bekliyor. Anadolu’nun en yüce dağı olarak şiirlere şarkılara konu olan Ilgaz dağımız 4 mevsim turizme hazır. Çavundur kaplıcaları şifa dağıtıyor.

Çankırımızın en önemli değeri olan tuz mağarasını kültür ve sağlık turizmine açmak için Çankırı Belediyesi olarak proje hazırlık çalışmalarını sürdürüyoruz. Tamamlandığında Çankırımızın bölgemizin hatta ülkemizin en önemli turizm cazibe noktası olacak.

Belediye hizmetleri açısından oldukça yoğun bir çalışma dönemi yaşıyoruz. Şehrin otopark gibi altyapı gibi temel sorunlarına neşter vurmanın çabasındayız. Fiziki yatırımlar yanında şehirde yaşayan çocuk yaşlı engelli kadın tüm insanlarımıza dokunan insanımızı merkeze alan sosyal projelerle dinamik bir belediyecilik sergilemenin gayretindeyiz. Hedefimiz sanayisi gelişmiş, turizmle kalkınmış, insanlarının mutlu müreffeh yaşadığı bir Çankırıinşa etmek.

Şehrimizin en önemli sıkıntısı trafik ve otopark konusunda. Bunun için Fuar yolunu düzenledik. Ahmet Yesevi Meydanındaki çadırları kaldırarak otoparka açtık. Güneş İlkokulunun karşısını da otopark olarak kazandırıyoruz. Bunlar kısa vadede bulduğumuz çözümler. Uzun vadede ise trafik ve otopark sorununa neşter vurmaya hazırlanıyoruz. Çok katlı otoparklar, üst geçitler ile Çankırı için kangren haline gelen bu konuyu tatlıya bağlayacağız. Mevcut Atatürk Bulvarına alternatif bir bulvar yaparak trafiği rahatlatacağız. Büyük Camii etrafında gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile hem bölgeyi güzelleştirecek hem de Yukarı Çarşıyı hareketlendireceğiz. Şehrin içerisinde kalan hayvan pazarı ve mezbahayı daha uygun yerlere taşıyacağız. Önümüzdeki yıl inşallah kazmayı vurmayı planlıyoruz. Sokak hayvanlarımızla alakalı projemiz de hazır. Şehrimiz, tam donanımlı güzel bir sokak hayvanları rehabilitasyon merkezine ve modern hayvan pazarına kavuşacak. Çarşı Hamamının restorasyonunu gerçekleştirip bir tarihi daha ayağa kaldıracağız. Aslına uygun olarak kullanılacak hamam, yaşayan bir mekân haline gelecek.

Çankırımıza gelen öğrencilerimize şehrimizi tanıtıyor ve şehir ile bütünleşmelerini istiyoruz. Şehre daha da yakınlaştırmak için yol çalışmamız var. Öğrencilerimiz okumak için Çankırı’yı tercih edebilirler.

Önümüzdeki yıl Ipart ile altyapı sözleşmemiz var. Su baskınlarını önlemek için %95 oranında çalışmamızı bitirdik. İnşallah su baskınlarını kontrol altına almış olacağız.

2019 yılı mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına Allah nasip ederse aday adayıyım. Partim ve hemşehrilerim teveccüh gösterirse 5 yıllığına bu göreve talibim.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, 15:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Visali şentürk
Visali şentürk - 5 yıl Önce

SAYIN BAŞKANIM ÇANKIRININ İKİ BULVARI VAR BİRİ ATATÜRK BULVARI BİR AHMET TALAT ONAY BULVARİ. AHMET TALAT ONAY BULVARI İÇLER ACISI ORTA REFÜŞLER YIKILMIŞ YOL YERİNDEN OYNAMIŞ IŞIKLANDIRMA DİYE BİR ŞEY YOK. BU AHMET TALAT ONAY BULVARI KARAYOLLARINA AİT BAHANELERLE BURASI İÇİN BİR GİRİŞİMDE BULUNULMUYOR. BU BULVAR ÜZERİNDE TRAKTÖR BAYİLERİ ÇOK KÖTÜ GÖRÜNTÜ VERMEKTEDİR. NE OLUR BURAYA BİR EL ATIN TEŞEKKÜRLER--EMRE

SIRADAKİ HABER

banner304