banner198

Çankırı Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Seçimli olağan genel kurul toplantısında yeni Yürütme Kurulu Üyelerini belirleyen Çankırı Kent Konseyi, yeni yönetimle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çankırı Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı
banner145
 Seçimli olağan genel kurul toplantısında yeni Yürütme Kurulu Üyelerini belirleyen Çankırı Kent Konseyi, yeni yönetimle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Belediye Sarayı 4. kat toplantı salonunda Başkan Muzaffer Derelli önderliğinde bir araya gelen Yürütme Kurulu Üyeleri, tanışma bölümünün ardından Kent Konseyi İşleyiş Yönergesi hakkında bilgilendirildi.

 

Yeni üyelere hoş geldiniz konuşması yapan Başkan Derelli, toplantı gündemi ve yönetmelik hakkında bilgi verdikten sonra Genel Sekreterlik seçimini ve çalışma komisyonlarının oluşturulmasını üyelerin oylamasına sundu.    

 

Önerilen isimler arasından Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Levent Şentürk, toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile Genel Sekreter olarak seçildi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde, başkanın teklifi üzerine  ortak kararla Başkan Yardımcılığına Rafet Alemdar seçilirken Konseyin Genel Koordinatörlüğüne de Hasan Öztürk seçildi.

 

İki saat süren toplantıda komisyonlar ve görev dağılımları da belirlendi. Tarih Komisyonunda Yrd. Doç. Dr. Erhan Metin, Turizm ve İşletme Komisyonunda Yrd. Doç. Dr. Hasan Dağlar, Kentsel Tasarım ve Altyapı Komisyonunda Selmin Çıbık, Kültür ve Sanat Komisyonunda Osman Karadeniz ve Ahmey Absarılıoğlu, Afet Koordinasyon Komisyonunda Metin Memiş, Çevre ve Halk Sağlığı Komisyonunda Hüseyin Çetiner, Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Komisyonunda Funda Öz Zeğerek, Eğitim Komisyonunda Ali Solak, Sosyal Dayanışma Komisyonunda Cemile Eskisucu ve Bayram Ergan, Engelliler Çalışma Komisyonunda ise Levent Şentürk ile Rafet Alemdar görev aldı.

 

Derelli,  Daha Aktif Çalışmanın Sinyallerini Verdi

“Kent Konseyi, Kente Dair Her Yerde Olmalı”

 

Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, tanışma ve kaynaşma toplantısının ardından, bundan sonraki süreçte Kent Konseyi çalışmalarının daha aktif hale getirilerek Çankırı adına daha da etkin bir rol üstleneceklerinin sinyallerini verdi. Derelli, “Kent Konseyi kimsenin muhalefeti de uydusu da değildir.” diyerek eleştirilere de açıklık getirdi. Çankırı’nın her geçen gün sıkıntılarından kurtarılmaya çalışıldığını ifade eden Derelli, “ Biz bu kente dair fikir üretiyor, memleketimizin sıkıntılarına parmak basıyoruz. Çankırı için ne iyi ise ortak akılla onu bulmaya çalışıyoruz. İşte bu yüzden Kent Konseyi, kente dair her yerde olmalı.”diyerek konsey çalışmalarının önemine vurgu yaptı. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 00:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Durmaz
Hüseyin Durmaz - 9 yıl Önce

1- kent konseyine: üniversite uluyazı kampüsü açıldıktan sonra öğrenciler zorunlu olarak yapraklı kara yolu üzerini yaya olarak kullanmaktalar. fatih talebe yurdu ve hasibe sultan talebe yurdu arasında bulunan güzergahta zorunlu olarak yapraklı kara yolu üzerinde yaya olarak yürümekteler. ancak bu durum yaya kaldırımı olmadığından tehlike arz etmektedir.

Hüseyin Durmaz
Hüseyin Durmaz - 9 yıl Önce

2- çankırı fatih mahallesi itibariyle yapraklı yolu üzerine toki konutlarına kadar yaya kaldırımı yapılması hususunda kent konseyi olarak çalışmalarınızı bekler yeni görevlerinizde başarılar dilerim.

Aysel gok
Aysel gok - 8 yıl Önce

Yaprakli mh guzergahina yaptginz kaldrm çalismasi gec olsada guc olmadi tesekkurlermizi sunarz ..Ek olarak hizli baslamsna rağmen durağan bir sekilde ilerlmektedir.Bilgilerinize..Ve buradaki ulasım problemininde cözulmesini istyrz ben o guzergahta daki yurtta kalyrm iknci ogretimim fakat yurdun beledye otobusu ile anlasmsi olsa dahi servis saatine uymyor ve ben o gece tek basma on dk olsa otoban gibi yolu tek basma yürumek durumda kalyrm.Bu Cankiri Beledyesi ve Ozel Halk Otobusleri sirketinin buyuk bir sorunudur.Can guvenligimiz problem yetkililere duyrulur Ve ben birinci snifim bu eziyet yapilmamali istenince czum bulunuyor .Ama Cozum icin birilerinin caninin yammasini beklmeyin

SIRADAKİ HABER