banner198

Çankırı mı, yoksa Filiz mi kalkınıyor?

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in Çerkeş’in Bedil köyü arazisi sınırları içerisinde kurmak istediği tavuk çiftliğiyle ilgili şok gelişme gündeme bomba gibi düştü.

Çankırı mı, yoksa Filiz mi kalkınıyor?
banner145
Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in Çerkeş’in Bedil köyü arazisi sınırları içerisinde kurmak istediği tavuk çiftliğiyle ilgili şok gelişme gündeme bomba gibi düştü. Köy muhtarı Bekir Erdoğdu, Filiz’in kendisini telefonda tehdit edip siyasi baskı yaptığı iddiasında bulundu.

Sözcü18 haber sitesine konuşan Bedil köyü muhtarı Bekir Erdoğdu şunları söyledi: "Sayın milletvekili beni telefonla arayarak biraz sonra kendisini Alper K. adında birisinin ziyaret edeceğini ve kendisine 120 ada 96 parseldeki ekili alanın onun adına ekili olduğunu belirtir belgeyi imzalamamı söyledi. Ben böylesi bir belgeyi imzalayamayacağımı, vereceğim imza ile arazi üzerine yapılması düşünülen projeye kapı açacağımı belirttim. Sayın vekil sözlerinin arasına 'Beni günaha koyma' demeyi de ihmal etmedi. Daha da ileriye giderek 'Jandarmayı arayacağım. Gerekirse bütün köylüyü jandarmaya çektireceğim. Sizleri karakolda yatıracağım' tehdidinde bulundu. Daha sonra Çerkeş Kaymakamımız beni makamına çağırdı. Oraya gittiğimde kendisine çiftçilik belgesi verilmesi istenilen şahıs da oradaydı. Sayın Kaymakam da 'Ben senin amirinim. Bu belgeyi imzala' diyerek beni ikna etmeye çalıştı. Ben de kendisine 'Ben de Bedil köyü muhtarıyım. Bu belgeyi imzalamıyorum' dedim ve makamdan ayrıldım. Yaşanan olaylar düşündürücü. Önümüzdeki süreçte neler olabilecek kestirmek mümkün değil."dedi.



Öte yandan sosyal medya aracılığı ile örgütlenen Bedil köylülerden Yaşar Kaynar, “BEDİL KÖYÜNÜ SEVİYORUZ, DİK DURUYORUZ, BOYUN EĞMİYORUZ” başlığı ile http://www.change.org/ adresinde imza kampanyası başlattı. Kampanyayı neden açtıklarıyla ilgili düşüncelerini aktaran Kaya şunları kaydetti. Köyümüz yolunun E 5 yolu kavşağına Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in, Alper K. adına Çerkeş Belediyesinin reddettiği proje ile bir Tavuk çiftliği kurmak istediği öğrenilmiştir. Çiftliğin kurulmasına Bedilli hemşerilerimiz haklı olarak hayır demektedirler. İlerde köy genişleyecek, evlatlarımız köy ile yol arasındaki araziye evler yapacaklardır. Çiftlik yayacağı gübre kokusuyla, atılacak artıklarla, çiftlikten yayılacak kuş gribi gibi virüslerle köyümüzü olumsuz etkileyecektir. Ayrıca müzemiz, güzel ormanımız, parke taş döşenmiş yollarımızla iyi bir imaj kazanmış olan köyümüze ziyarete giderken bile çirkin bir manzara ile karşılaşacağız. Köylümüzün istemediği bir yatırımı biz de istemiyoruz.

 

Köyümüz, alın terimizle kurduğumuz Kemal Sunal, İskender Pala... ormanı, atalarımızın hatıralarını saklayan müzesi, bakımlı yolları, şebeke suyu... ile örnek bir köydür. Atalarımızdan devir aldığımız toprağımızın evlatlarımıza temiz ve güzel bir mekan olarak kalmasını istiyoruz.


Haber servisimizin ulaştığı Bedil Muhtarı Bekir Erdoğdu, artan baskılar üzerine konuşmama kararı aldığını ancak söylediği sözlerin doğru olduğunu belirtti.

 

Her fırsatta Çankırı’nın kalkındığı vurgusuna sıkça değinen Hüseyin Filiz’in son icraatı “Çankırı mı, yoksa Filiz mi kalkınıyor?” sorusunu beraberinde getiriyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2014, 02:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
abdi demirbaş
abdi demirbaş - 10 yıl Önce

Neyi goruyorum biliyormusunuz artik Cankırı halkininda birlik olmayi banacılıktan kurtulduğunu görüyorum yıllarca bizi kimse ezmedi ke di kendimizi ezmiştik uç kuruşa tamah edip eşimizi dostumuzu zorda bırakıyorduk.Bedil olayında artık bu zihniyetin yok olmaya başladıgını birlikteliğin güclendigini göruyorum Umarın ve dilerim TÜM KÖYLERİMIŹ , köy halklarimizda de böyle olur. Ben koyde yaşamadım ama hicde kopmadim simdi birlik ve dirilik zamanı ister vekil istwr general olsun dogrunun karşısında ezilir ezilmeli direniyorsada yasalar cercevesinde ezmek gerekli BEDİL MUHTARINI VE TÜM DESTEKCILERİNI CANI GONULDEN KUTLUYORUM
ÇAKMAK KÖYÜ den ABDİ DEMİRBAŞ

hasan kaçık
hasan kaçık - 10 yıl Önce

sayın hüseyin filiz karga köyünün 'de bütün hayvan otlatma merasını devletin hazine arazisi olduğunu söyleyerek almıştır 80 90 yıllık karga köyünün devlet kayıtlarında hiç bir arazisinin olmadığını söylemektedir karga köyü sakinleri bütün devlet kapılarını çalmasına rağmen köylerinin sayn vekil tarafından ellerinden alınmasına engel olamamışlardır. allah sizlere yardım etsin.

ramazan
ramazan - 10 yıl Önce

AKP VE YANDADLARI. HELAL OLSUN MUHTAR. SENIN YERINDE OLSAM BUTUN TV KANALLARINA HABER VERIRIM.

Ahmet AKLİMAN
Ahmet AKLİMAN - 10 yıl Önce

Bende Karga Köyü Sakinlerinden Ahmet AKLİMAN Bedil Köyü Muhtarı Sayın Bekir ERDOĞDU,nun Çerkeş Kaymakamının
Hakkında Söylediklerine Katılıyorum.

Filiz Gurup Adına Şikayette Bulundugumuzda Köyümüzün Sorununu Gidermek Çözüm Saglamak Yetkili Kurum Ve Kuruluşları Harekete Geçirmek Yerine Kaymakamlık Makamını FİLİZ GURUP Adına Sorunlu Olan Köyleri İkna Ve Sindirme İş Takip Makamına Dönüştürdügüne Şahit Oldum Ve Yaşadım..

alieymen
alieymen - 10 yıl Önce

muhtar dediğin böyle olur.. köyü için bekir beyin böyle dik duruşu herkese örnek olsun .. gönülden tebrik ediyorum muhtarı..

EMİROĞLU
EMİROĞLU - 10 yıl Önce

Olaylar tamamen doğru olup,malesef aynı zamanda utanç verici.VE HİÇ ARAYIP NE OLUYOR DİYE SORAN YOK. Yazıklar olsun. Memleket kimlerin elinde.

seref18
seref18 - 10 yıl Önce

ya bu muhtar arkadaş.iyi yapmış ama.. ya kardeşim hiç mi düşünmüyo bu muhtar yarın sana da "ya bu da paralelci̇ " deyi̇p mühürleri̇ eli̇nden alirlar. zaten namuslu olmak, di̇,k durmanin adi paralelci olmuş..

Metin altay
Metin altay - 10 yıl Önce

Bizde aynı dertlerden muzdaripiz karga köyü


SIRADAKİ HABER