banner198

Çankırı zirvesini 'iptal' telaşı sardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim 2014 Çarşamba günü Çankırı'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

Çankırı zirvesini 'iptal' telaşı sardı!
banner145
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın  14 Ekim 2014 Çarşamba günü Çankırı'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

Ancak cumartesi günü Ankara Garı önünde yapılan terör saldırısının ardından Erdoğan'ın bazı programlarını iptal etmesi, AKP çevrelerinde Çankırı ziyaretinin de iptal edilebileceği endişesine yol açtı.

 

 

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın biri dizi açılış için gerçekleştireceği Çankırı ziyaretine sayılı günler kala hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Şehirde Belediye ekiplerince hummalı bir çalışma gözlenirken Çankırı Valiliğinin bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek sokak bayraklar ve pankartlarla donatıldı. Valilik protokol kapısı girişindeki pirinç harflerden oluşan "Çankırı Hükümet Konağı" yazısı da tek tek  parlatıldı. Valilik önünde bulunan çınar ağacının bazı dalları itina ile budandı. Valilik katında bazı odaların eşyaları çıkartılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan  için  dinlenme odası şeklide dizayn edildiği öğrenildi.

 

Öte yandan  Ankara Garı önünde yapılan terör saldırısının ardından Erdoğan'ın Türkiye – Azerbaycan – Türkmenistan Zirvesi çerçevesinde Avaza’ya yapacağı ziyaret iptal etmesi, Çankırı zirvesinde Çankırı ziyaretinin de iptal edilebileceği endişesine yol açtı.

 

 

Beştepe'de Devlet Günü görüşmeleri teamüller gereği genellikle Perşembe günü yapılıyor. Ancak Türkiye’nin Gündemindeki olağanüstü durum nedeniyle bu pazartesi günü, olağanüstü devlet günü niteliği çerçevesinde önemli görüşmelerin yapılacağı ve kararların alınabileceği bir özellik kazandı.

 

Erdoğan, terör eylemi ve Rusya ile hava sahası ihlali nedeniyle oluşan kriz çerçevesinde bugün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 4 önemli görüşmede bulunacak.

 

 

Özetle, bugün Çankırı protokolünde bütün dikkatler heran Beştepe'den gelebilecek iptal kararına kilitlenmiş durumda.



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 04:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
yahya
yahya - 9 yıl Önce

çankırı senınle gurur duyuyor büyük reis

SIRADAKİ HABER