banner198

Çankırı'da balkon konuşmasını kim yapacak?

7 Haziran Genel seçimlerine 3 gün kala Çankırı'da siyasi partilerde seçim çalışmasının son günlerine yaklaşıldı.

Çankırı'da balkon konuşmasını kim yapacak?
banner145
Çankırı Postası/Haber Analiz:  7 Haziran Genel seçimlerine 3 gün kala Çankırı'da  siyasi partilerde seçim çalışmasının son günlerine yaklaşıldı.


Köy köy mahalle mahalle gezerek seçmene kendilerini anlatmaya gayret eden vekil adayları bir birinden renkli seçim çalışmalara imza attı. Seçimlerde eli güçlü olan iktidar partisi ise son günlere bir çok vaatle girdi. Bu dönemde bütün kamu olanaklarından yaralanan AKP, alan çalışmasında insan gücünü  belediye taşeron firma çalışanlarıyla sağlayarak büyük bir skandalın altına imza attı.


MHP ve AKP'de ithal aday şoku yaşanırken bu partilerde basından olabildiğince uzak bir çalışma yürütmeye çalıştı. Hiç kuşkusuz ki seçimlerin en büyük pot kıralı Hüseyin Filiz oldu. Gittiği her yerde olay olan Filiz'in programlarına basın davet edilmezken, kamuoyunun bilgilendirmesi reklam kokan servis bültenlerle giderilmeye çalışıldı .

 

Hiç kuşkusuz ki bu seçimlerin en büyük dikkat çeken ismi "Karaoğlan" lakabını alan CHP aday Murat Berat Atalay oldu. Kamuoyunda ses getiren açıklamaları ile vatandaşla güçlü bir iletişim kuran Atalay, basında en çok haberi çıkan isim oldu. Atalay'ın en dikkat çeken özelliği ise AKP 2. sıra adayı kayınbiraderi Hüseyin Filiz'e en büyük muhalefeti yapan kişi olarak ön plana çıkması. " İddialarımla ilgili belgelerim var sıkıyorsa beni mahkemeye versinler" diyen Atalay'ın soruları ile  ilgili iktidar cephesinden tek cevap dahi gelmedi.


MHP ise seçim çalışmasını yine iktidar partisinde olduğu gibi kapalı bir şekilde yürüttü.  Bu dönemde kamuoyunun merakla tanımaya çalıştığı Recep Dumanlı'da basından kaçarak kaçak güreşen isimlerin başında geldi. Bu dönemde iktidara tek bir eleştiride dahi bulunmayan Dumanlı'nın açığını İl Başkanı Çetin Kapdan ve 2. sıra adayı  Fehmi Bölükbaşı kapatmaya çalıştı.


Saadet Partisi çatısı altında seçime giren Milli İttifak ise kısıtlı ve mütevazi imkanları ile Çankırı'da seçim çalışması ve miting yapan partiler arasında yer aldı.         


Bu seçimleri en dikkat çeken bir diğer ayrıntısı ise vatandaşın siyaset ve adaylarına beklenen ilgiyi göstermemesi oldu. Toplumda yaşanan sessizliğin sonucu ise merakle bekleniyor.


Çankırı'da sönük geçen bu seçim döneminde  özetleyecek olursak son düzlükte nefesler tutuldu, herkes o soruyu soruyor! 

Balkon konuşmasıkim yapacak?

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 19:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER