banner198

Çankırı’da bir lise öğrencisi öldürüldü, kentte olaylar çıktı!

Çankırı’da bir lise öğrencisi öldürüldü, kentte olaylar çıktı!

Çankırı’da bir lise öğrencisi öldürüldü, kentte olaylar çıktı!
banner145

Çankırı’da bir lise öğrencisi öldürüldü, kentte olaylar çıktı!

Evet, bu başlık bundan tam 34 yıl önce Milliyet gazetesi tarafından atılmış binlerce genç insanın birbirine düşman edilerek öldürüldüğü kardeş kavgasının alabildiğine körüklendiği bir dönemi yansıtan acı bir haberi anlatıyor.

 

O günlerin Çankırı’sında geçen üzücü hadisede 6 Nisan 1979 yılının Cuma günü Ticaret Lisesi öğrencisi Şaban Çevik, karşıt görüşlü kişiler tarafından çıkan çatışmada bıçaklanarak öldürülüyor. Kentte büyük bir infiale yol açan cinayet sonrası olaylar çıkıyor ve bazı işyerlerine saldırı düzenleniyor.

 

O günlerin tanıklarından İlhami Atmaca olayı şöyle anlatıyor: Şaban'ın vuruluşunu, vurulduğu günün gecesi rüyamda görmüş, rahmetli anneme kahvaltıda anlatmıştım.Cuma günüydü. Rüyanın etkisiyle, hızlı adımlarla okula gittim (Ticaret Lisesi) bol güneşli, aydınlık bir gündü. Şaban'ı gördüğümde içim rahatladı. Ancak, bir tuhaflık vardı. Henüz erkendi, ilk ders için okulun bahçesinde az sayıda kişi vardı ve Şaban'da erken gelenlerden biriydi. Sırtını duvara dayamış, sabahın ilk saatlerinin güneşi yakışıklı ve güzel yüzüne vuruyor, göz kamaştırıcı bir aydınlık oluşuyordu yüzünde. Şaban, neşeli kimliğiyle yakın arkadaşları arasında çok sevilirdi. Ancak, o gün bir suskunluk ve durgunluk vardı halinde. Tuhaflık vardı, hem onda, hem de yakın arkadaşlarında. Rüyanın etkisinde olduğum için, sürekli gözüm ve ilgim üzerindeydi. Sırtını okulun duvarına dayamış, yakın arkadaşları etrafını yarım daire şeklinde almış, Şaban'a laf atıyorlar, neşeli halleriyle şakalaşıyorlardı. Şaban, durgun ve pek oralı değildi. Cuma vakti, gruplar halinde çıktık okuldan. Ben ve bir kaç arkadaş eve yakın bir camiyi tercih ettik cuma için. Cuma sonrası, duyduk Şaban'ın şehadetini. Çok keder verici oldu. Benim için on kat daha fazla. Köyüne tekbirlerle götürdük. Defnettik.. Allah rahmet eylesin.

 

O dönemi yaşayan bir çok gencin unutamadığı adeta bir travmayı anlatan Şaban Çevik cinayeti, hafızalardaki yerini koruması ve o günleri bir daha yaşamamak adına 12 Eylül’ün yıl dönümünde siz okurlarımızla paylaşmak istedik.

 

İşte o haber!

Çankırı’da bir lise öğrencisi öldürüldü, kentte olaylar çıktı

Çankırı Sanayi Çarşısı’nda dün iki grup arasında çatışma çıkmış, olayda bıçakla ağır yaralanan Ticaret Lisesi öğrencisi Şaban Çelik ölmüştür.

Çelik’in ölümünden sonra kentte olaylar çıkmış, bazı işyerlerine saldırılar olmuş ve camları kırılmıştır. 07.04.1979 Milliyet



 
O Çocuklar Öyle Mahzun Ağlamaya Gittiler

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 12:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cengiz Aşkın
Cengiz Aşkın - 4 yıl Önce

Haberde olduğu gibi karşıt görüşlü öğrenciler ama iki gurup değil kahbece 15-20 kişi ile 3 kişiye saldırmışlar diğer iki kişi olay yerini terketmiş tek kişi elinden gelen mücadeleyi yapmış kahbeler Şaban kardeşimizi bıcakmamış, hastaneye kaldırılan Ülküdaşımız tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştır.Rabbim ruhunu şad mekanın cennet eylesin.

Hasan SAĞLAM
Hasan SAĞLAM @Cengiz Aşkın - 1 yıl Önce

Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşAllah

ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 11 yıl Önce

merhum şaban çevik, benim de öğrencimdi. kendisine allah'tan rahmet diliorum.

necmi
necmi - 11 yıl Önce

mekanı cennet olsun.

Serdar Efe
Serdar Efe - 8 yıl Önce

Allah rahmet etsin.Mekanı cennet olsun saygıyla aniyoruz.

Sevket BOLAT
Sevket BOLAT - 4 yıl Önce

Allahim cumlesine rahmetiyle cennetiyle mukafatlandirsin.yasayan tum taniyanlara selam olsun.

SIRADAKİ HABER