banner198

Çankırı’da Seçim Kurulu, MHP’li Çelik’in adaylığını düşürdü!

Çankırı İl Seçim Kurulu, MHP'nin Çankırı Merkez İl Genel Meclisi Adayı Hidayet Çelik'in adaylığını düşürdü.

Çankırı’da Seçim Kurulu, MHP’li Çelik’in adaylığını düşürdü!
banner145

Çankırı  İl Seçim Kurulu, MHP'nin Çankırı Merkez İl Genel Meclisi Adayı Hidayet Çelik'in adaylığını, düşürdü.

Çankırı’da MHP’li Hidayet Çelik’in adaylığı ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Haber merkezimizin edindiği bilgilere göre; MHP tarafından Çankırı’da 1’nci sıradan İl Genel Meclisi Adayı gösterilen Hidayet Çelik,  YSK kanununun 19. maddesinde yer alan görevden ayrılmaya ilişkin hükümlerin uygulanması hükümlerini vaktinde yerine getirmediği gerekçe gösterilerek adaylığı düşürüldü.

MHP’de soğuk duş etkisi yaratan gelişme M.K isimli vatandaşın Çelik’in adaylığının usulsüz olduğuna ilişkin Merkez İlçe Seçim Kuruluna başvurusu ile başladı. İlçe Seçim Kuruluna basında çıkan haberleri örnek gösteren M.K’nin itirazı delil yetersizliği gerekçesi ile reddedildi. M.K. itirazını İl Seçim Kuruluna taşıdı.  İtirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu, MHP’den Çelik’in istifası ile ilgili karar defterini istedi. Yapılan incelmede Çelik’in 14 Aralık 2018 tarihinde yönetim kurulu kararı ile görevinde istifasının kabul edildiği, yine Hidayet Çelik imzası ile karara bağlandığı görüldü. İl Seçim Kurulu, Çelik’in adaylığını düşürerek MHP Merkez İlçe Başkanlığına en geç 2 Mart 2019 Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar yeni bir isim sunması için süre tanıdı.

Çelik, 7 Şubat 2019 tarihinde basın kuruluşlarına gönderdiği açıklama ile İl Başkanlığı görevinden istifa ederek İl Genel Meclis üyeliğine aday adaylığını açıklamıştı. MHP İl Başkanlığı görevine İl Başkan Yardımcısı Hasan Çakır atanmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yayınladığı seçim takviminde  31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2019, 09:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tekin
Tekin - 5 yıl Önce

Koltuk kimseye baki değil!

SIRADAKİ HABER