banner198

Çankırı’nın sevilen müdiresi İYİ Parti’den aday adayı oldu!

Çankırı’da uzun yıllar banka müdireliği yapan Oya Yakın, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Çankırı’nın sevilen müdiresi İYİ Parti’den aday adayı oldu!
banner145

Çankırı’da uzun yıllar banka müdireliği yapan Oya Yakın, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

İYİ Parti İl Başkanlığından parti binasına sığmayan kalabalık bir topluluk önünde resmi adaylığını kamuoyu önünde ilan eden Yakın, “Kadının siyasette olması lazım! Bir temizlik lazım.” dedi.

Bankacılık hayatının ardından dernek faaliyetlerine ağırlık verdiğini ifade eden Yakın, “Derneklerde çalışırken baktım siyasette baya bir kirlilik başlamış. İnsanlar almış başını gitmiş. Maalesef  fiyatlar başını almış gitmiş. Kadının da siyasette olması lazım.  Bir temizlik lazım. Kadın temizliktir. Kadın titizliktir. Kadın topraktır. Kadın anadır. Kadın her şeydir aslında. Ve anne gözüyle bakıp, kadın eliyle hizmet etmeye geldim. Umarım başarı olacağız. Çünkü çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz, istikballerimiz işsiz, sokaklarda geziyor. Rabbimin takdiriyle kadın doğurur, doyurur, büyütür. İstikbalimizi yetiştirir. Ancak bu çocuklar işsiz, anne babalar mutsuz, umutsuz. Biz çocuklarımıza iş bulacağız. Biz ellerinde en modern cep telefonu var diye yargılamayacağız. Çocuklar ne yapsın? İş yok! Sokakta gezecek, telefona bakacak. “değerlendirmesinde bulundu.

 

Çankırı'yı gül bahçesine çevireceğim -

Çankırı’yı gül bahçesine dönüştürmek istediğini belirten Yakın,” Bana Bir büyüğüm dedi ki; siyaset bir bakıma gül gibidir. Onu güzel yetiştirmek gerekir. Sert toprak verirseniz sıkışır çalışmaz. Kötü fikir ve duygularda insanları basar ve iyi duyguların çıkmasına engel olur.  İzin verirseniz en gül değil, Çankırı’yı gül bahçesi yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

İlkelerim var!

İlkelerini sıralayan Yakın, “Türk milletine güveni esas kılmak, açık dürüst ve hesap verebilir olmak, eleştiriye açık, özgür düşünceli olmak, farklılıklara saygılım olmak, milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmaktır. Amacım, cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini, üniter yapısını korumaktır. Sevgi ve saygı dilini korumak, siyasi ahlakı hakim kılmak, inançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamaktır. Tabi en önemlisi de; bütün ittifakla birlikte tek adam rejimini değiştirip güçlü parlamenter sisteme geçmektir. “ açıklamasında bulundu.

Yakın’ın adaylık başvurusuna CHP İl Başkanı Galip Ağaoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Şakir Atıcı ve DEVA Partisi İl Başkanı Mustafa Avşar’da hazır bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2023, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER