banner198

Cemaate ilk kez bu kadar açıktan yüklendi!

Çankırı Milletvekili İdris Şahin A Haber Gece Ajansında Banu El’in canlı yayın konuğu oldu.

Cemaate ilk kez bu kadar açıktan yüklendi!
banner145
Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın yapmış olduğu eylem ve işlemleri tamamının toplumsal bir algı oluşturmaya yönelik çalışmalar olduğunu, yurt dışında Türkiye’nin basına karşı farklı bir muamele yaptığını göstermeye çabaladığını ifade etti.


İdris Şahin A Haber Gece Ajansında Banu El’in canlı yayın konuğu oldu. Cemaat medyasına yönelik operasyonu değerlendiren Şahin, Ekrem Dumanlı’nın kendi yandaşı ve çevresindeki kimseleri toplamak sureti ile show yaparak Türkiye’yi özgür basına karşı kötü muamelede bulunan bir ülkeymiş gibi göstermeye çalıştığını söyledi.


Şahin, “Polis memurları Zaman gazetesinde hiçbir yoğunluk yokken kendisine hangi konularla alakalı suçlandığını ve gözaltı gerekçesinin kararını iletmelerine rağmen Zaman gazetesinin önünde çoğunluklu olarak kendi yandaşı ve çevresindeki kimseleri toplamak sureti ile show yaparak ifade vermeye gitmiş,  kendisine zorla gözaltı işlemi yaptırmıştır” dedi.


Şahin,” Dumanlı kendisine gözaltı kararı öncesinde gelen polis memurları tarafından ifade edilmiş ve adliyeye davet edilmiştir. Hal böle olmasına rağmen yapmış olduğu eylem ve işlemleri tamamı toplumsal bir algı oluşturmasına yönelik ve özellikle yurt dışında Türkiye’nin basına karşı farklı bir muamele yaptığını göstermeye yönelik çabalardan ibarettir. Bunun dışında özellikle adliye çıkışında yaptığı konuşma ve hitap tarzına baktığınız zaman. Asıl amacının burada yargılamanın seyri noktasında sağlık bilgiler vermekten öte; toplanan kalabalığa farklı bir görüntü vermek sureti ile dışarıda sanki Türkiye de basına karşı hükümet tarafından farklı bir işlem yapılıyormuş algısı yaratmak. Bu işler yargısal bir faaliyettir. Bunun hükümetle uzaktan yakınan biz alakası söz konusu değildir.” şeklinde konuştu.


Cemaate ilk kez bu kadar açıktan yüklenen Şahin, “Bunlar Türkiye içerisinde bir algı operasyonunu gerçekleştiremedikleri için milletin gerçek anlamda kendilerine itibar etmediklerini yeterince farkındalar. Çünkü bunu 17 Aralıkla başlayan süreçle birlikte ülkemizde periyodik olarak gerçekleştirdiler.  Ama milletimiz bunlara hiçbir şekilde ödün vermedi ve muhatap olarak kabul etmedi. Türkiye’de artık itibar görmemeleri nedeni ile bunu dışarı taşıyarak Türkiye’nin itibarı düşürmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı. 


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 07:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN ÇAKIR
HÜSEYİN ÇAKIR - 9 yıl Önce


Sayın : Av. Vekil Şahin. Size yazacak çok şeyler ama şu kadarını hatırlatayım.
Hukukta.: Polis soruşturması olmadan , Savcı iddianame hazırlanmdan , Gururla bahsettiğiniz Adliye saraylarında hakim karşısına çıkmadan devletin gücüyle berat eden varmı.
Çankırılısın Hukukcu Çankırı Milletvekili olarak Yâran Kültürünü aldıysan.
Geçmişinizi ve ağzınızdan çıkan Geçmiş sözlerinizi araştırın inceleyin ondan sonra ağzınızı açın ve konuşun “Devlet adamının benide kandırmişlar diyerek suçlardan

SIRADAKİ HABER