banner198

Davutoğlu’ndan Çankırı'da Yaran ve Oğuz Vurgusu

Çankırı'da konuşan Dış İşleri Bakanı Davutoğlu, Oğuz beylerinin bugün ki temsilcileri olarak kendilerini en iyi Çankırılların anlayacağını söyledi.

Davutoğlu’ndan Çankırı'da Yaran ve Oğuz Vurgusu
banner145
Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Çankırı’da yaptığı konuşmada Yaren Nasihatına uyduğumuz için borç alan devletten borç veren devlet durumuna geldik dedi.


Çankırı Belediye meydanında da aday tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, Çankırı’da yaren vurgusu yaptı. Çankırılıları Oğuz beylerinin bu gün ki temsileri olarak gördüğünü belirten Davutoğlu, Türkiye'nin geçtiğimiz dönemlerde uzun dönemlik krediler için IMF kapısında beklediğini dile getiren Davutoğlu, Emir Karatekin’in anlayışı ne ise milli irade odur. Dün bu topraklarda milli iradeyi onlar temsil ediyordu bugün bizler milli iradeyi temsil ediyoruz” dedi.


Gecikmiş bir Çankırı ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "11 yıl önce Türkiye birkaç milyon dolar için, birkaç milyarlık uzun dönemlik kredi için IMF kapısında bekliyordu, başımız eğikti. Ne güzel söylüyorlar, 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' ama eğer borcunuz varsa başınız eğilir. Bu millet 70 cente muhtacız diyen başbakanlar gördü. Ama hamd olsun 14 Mayıs 2013'te IMF ile borç defterini kapatan bir Başbakan da gördü. Bu Başbakanının ve bu hükümetin arkasında durmaya kararlı mısınız? Bizden razı mısınız? Bu millete bir daha borç zilleti yaşatmamak için, bu hükümetin ve Emir Karatekin'in iradesini taşıyan biz Yörük beylerinden razı mısınız? Allah'ın izniyle başımız bir daha eğilmeyecek. Kimileri 3013 yılı için birçok kara senaryolar yazmış olabilirler. Ama 2013 yılı tarihe başı öne eğilmeyecek bir milletin borç defterini kapattığı yıl olarak geçecek. Dünyanın her yerine yardım eden bir ülke haline geldik."

Meydanda toplanan vatandaşları Yaran Meclisi olarak gördüğünü söyleyen Davutoğlu, “Yaran nasihatinin kendileri için en temel prensip olduğunu "Eline, beline, diline sahip ol, haram yeme, harama el uzatma" bu ilkelerle hareket ettiklerini, yolsuzluğu insanlığın en büyük suçu olarak gördüklerini ifade etti.

Foto galeriye git

Davutoğlu, "Kim bu milletin helal parasına haram katmışsa en önce biz hesabını sorarız, hiçbir şekilde harama rızamız yoktur. Ak Parti kurulduğunda yolsuzluklara, yasaklara savaş açılmışsa aynı şekilde bugünde bu geçerlidir. Kim ne gerekçeyle olursa olsun bu milletin alın terinden gelen bir kuruşa bile tecavüz edemez, onun karşısında biz dururuz. Son 11.5 yıl içinde bu devletin hazinesi bereketlenmişse, eğer bu millet borç alan ülke zilletinden çıkmış, dünyanın her yerine borç verebilme ülke şerefini yaşamışsa işte bunun arkasında Yaran nasihatine uymamızın temeli vardır."dedi.

Kendi tankını tüfeğini yapan bir ülke konumuna geldiklerini ifade eden Davutoğlu,  “Kimse bu ülkeye kendi savunmasını için başka devletlerden yardım isteyen devlet konumuna bir daha düşürmesin inşallah” dedi.

Konuşmaların ardından il, ilçe ve belde belediye başkan adayları vatandaşlara tanıtıldı. Mitinge Çerkeş'ten gelen partililerin attığı sloganlar damga vurdu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER