banner306
banner198

Devlet hastanesinde bu kaçıncı açılış?

8 Mart 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Çankırı Devlet Hastanesi ek hizmet binası Vali Vahdettin Özcan tarafından bir ilke imza atılarak 1 Ağustos tarihinde 2. kez açıldı.

Devlet hastanesinde bu kaçıncı açılış?
banner145

 8 Mart 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Çankırı Devlet Hastanesi ek hizmet binası Vali Vahdettin Özcan tarafından bir ilke imza atılarak 1 Ağustos tarihinde 2. kez açıldı.

 

Mahalli İdareler seçimleri öncesi Sağlık Bakan yardımcısı Agah Kafkas tarafından 8 Mart 2014 tarihinde açılışı yapılan 100 Yataklı Devlet Hastanesi Ek Binası Çankırı düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Ancak o gün açılışı yapılan bina törenin ardından gezilerek yeniden kapatılmıştı.

 

Ogün bu gündür yüklenici firmadan anahtarı teslim alınmayan ek hizmet binasının acil servis ünitesi, Vali Vahdettin Özcan tarafından 1 Ağustos tarihinde kurdelesi kesilerek 2. kez açılışı gerçekleştirilmiş oldu.

 

Öte yandan Özcan tarafından açılışı gerçekleştirilen acil servis ünitesini üst katında bulunan ameliyathanelerin terasından su sızdırdığı iddia ediliyor. Özellikle yüklenici firmanın Agah Kafkas’ın hemşerisi olduğu ve hastane yönetimine binayı bir an önce teslim almaları için baskı yaptığı iddia hastane kaynakları tarafından dile getiriliyor.

 

Açılış töreninden 5 ay geçmesine rağmen hastane ek binasının hala hizmete açılmamış olması kafalarda bir çok soru işaretini de beraberinde getiriyor.

 

Beş ay önce açılışı yapılan bina yüklenici firmadan teslim alındı mı?

Alınmadı ise neden açılış töreni düzenlendi?

Teslim alınmadı ise kısmi olarak ek binaya taşınılması ileride hukuki sıkıntılar doğurmaz mı?

 

Vali Vahdettin Özcan 8 Mart 2014 tarihinde açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetmişti:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum” diye sözlerine başlayan Vali Özcan, “Bu hastane 18 ayda bitirildi. Planlanmasında, programlanmasında emeği geçen başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Değerli Bakanlarımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Değerli Milletvekillerimize, yüklenici firmaya, çalışan işçi ve mühendis kardeşlerimize, Çankırılılar adına teşekkürlerimi sunuyorum. Çankırı’da son yıllarda önemli değişiklikler, önemli yatırımlar yapılıyor. Her hafta bir ihale ve bir yatırım var. Bugün açılacak olan hastanemiz 5 yıldızlı otel kalitesinde. 8 tane ameliyathanesi var. Daha donanımlı, daha konforlu ve daha modern hizmet alacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hastanenin Çankırılılara, Bölgemize, Ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Vahdettin Özcan ve Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile diğer protokol üyeleri tarafından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi ve hastane gezilerek incelemelerde bulunuldu.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 04:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
furka
furka - 10 yıl Önce

vallla yeni hastanede bile çürüyen yerler var

SIRADAKİ HABER

banner304